radzio_ Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 na tych pierwszych zdjeciach malo co widac... a masz kondziolek do niego?? bo go tam nie widze... podaj co tam pisze na tabliczce znam. bo zdjecia to miniaturki i nic nie widac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Nie dziwne, nie masz kondensatora startowego, ze tez ci korki w domciu nie siadly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takaba Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Ja nie mowilem do czego mi to, tylko ze chce sobie samemu jakas lodowke zbudowac :) Oni i tak chca mi to sprzedac, tylko mowia ze to beda wyrzucone pieniadze. Wtryskiwacz... jest jakis sens zebym robil na takim czyms? I co, wtedy kapilara nie potrzebna? A wlasciwie to lodowka tak dziala ze ten freon sie spreza przelatujac przez nia, tak? Co to kondenstator startowy? A tak juz nawiasem mowiac to moj nick to takaba a nie tabaka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 jak wyglada ten kondensator startowy ? i czy da sie go gdzies kupic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 to taki "duzy walec..." popytaj sie w elektronicznym ale watpie zeby mieli taki duzy kondziolek... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 ok ale jakie maja byc parametry tego kondensatora ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 a czy to przyatkiem nie jest ten kondensator ?? http://picserver.org/view_image.php/H8755K.../picserver.jpeg a tu sa wszystkie kable wychcadzace z kojmpresora http://picserver.org/view_image.php/G1O8GN.../picserver.jpeg sorry za jakosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 a czy to przyatkiem nie jest ten kondensator ?? http://picserver.org/view_image.php/H8755K.../picserver.jpeg a tu sa wszystkie kable wychcadzace z kojmpresora http://picserver.org/view_image.php/G1O8GN.../picserver.jpeg sorry za jakosc wyglada mi na termostat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 byl bym wdzieczny jak ktos by mi napisal jakie parametry powinien miec ten kondensator jutro rano wyjezdzam na tydzien ale jak wroce to ostro sie biore z moj uklad z kompresorem od klimy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 kurcze gdyby nie to ze kupilem zle takie cos co sie wkreca do zaworu kulkowego a z drugiej strony sie przylutowywuje rurke to juz dzisiaj bym mial fc skonczone ale zamiast tego czegos przystosowanego do lutowania srebrem kupilem do lutowania cyna i sie stopilo , wie ktos moze jak wyglada ten do lutowania srebrem , jaki ma kolor ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 tayler: ci chodzi o topnik?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 nie , chodzi mi o taki metalowy element , z jednej strony ma gwint a z drugiej miejsce do wlutowania rurki zreszta juto bede miec cyfraka to zrobie fotki tego czegos i moje fc. jak zobaczycie moje chlodzenie to pewnie ze smiechu padniecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Kupilem wezyk serwisowy z zaworem dzisiaj i kilka zaworow serwisowych. Znalazlem taki fajny sklepik co tam duzo zeczy maja i np. od groma rozmiarow kapilar takze nietypowe (jak dla mnie) takie jak 0.63mm itp. Ale sa tez skraplacze po 100zl dosc duze z miejscem na wiatrak, lut srebrny, no poprostu bardzo duzo zeczy przydatnych do fc. Poza tym dowiedzialem sie ze jestem 6 klientem tego sklepu ktory ma zamiar chlodzic proca freonem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takaba Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Bylem w Praktykerze - chcialem qpic rurki miedziane 6mm ale qpa. Gostek z tamtad polecil mi jakis sklep, zadryndalem tak, owszem maja rurki 6mm, ale min 50m moga mi sprzedac. Gdzie radzicie sie udac, bo to troche marnotrastwo wyzucac 45m rurki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 dlzczego wyzucac wystaw na allegro jako mega wydajna chlodnica do CPC :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takaba Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Ty tu sobie beke krecisz a ja na allegro na serio wydzialem takie "konstrukcje". Tylko to nie zmienia faktu ze nie wiem skad mam skolowac taka rurke... Nie wiem w serwisie AGD? Jakie sklepy maja takie cienkie rurki? Bo chyba kompresor wlasnie takiej srednicy ma wyjscia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 szukaj duzych sklepow z C.O powinny byc @berkut jakiej mocy kompresor jest potrzebny zeby podolal rurce 10mm?? (u mnie jest cholerny problem z 6mm :( ) przy odrobinie szczescia moge miec jeszcze 2 (mam 2) lodowkowe moze warto bawic sie w dual'a?? bo u ciebie to za ruzowo to nie wygladalo :?[/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 co znaczy "podolal rurce 10mm" ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 no w koncu skonczylem budowe swojego fc, jeszcze go nie testowalem ale mam nadzieje ze bedzie dzialac. jak sie nie myle jest to pewnie najwiekszy , najbrzydszy,najmniejwydjany i najtanszy uklad jaki widzieliscie no ale od czegos trzeba zaczac.<br> na poczatek caly uklad: no to teraz parownik: zawor itp : i na koniec stanowisko pracy :D : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Bardzo elegancko wyglada, ale naprawde, wydalbys 50zl na waz i zawor serwisowy- uwierz mi, oszczedzisz wiele pieniedzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takaba Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Kupilem rurke o srednicy zewnetrznej 6mm i wewnetrznej 3mm, czy takie cos moze sie nadac do fc, czy w srodku jest za waskie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 co znaczy "podolal rurce 10mm" ?tzn zeby freon plynol odpowiednio szybko bo przy tym kompresoze co mam wydajnosc ukladu moze byc cieniutka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 musisz martwic sie tylko i wylacznie o powrot oleju jesli z parownika nie ma miejsc gdzie moglby sie gromadzic olej to moze uzyc, jesli sa - niestety nie masz wyjscia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 musisz martwic sie tylko i wylacznie o powrot oleju jesli z parownika nie ma miejsc gdzie moglby sie gromadzic olej to moze uzyc, jesli sa - niestety nie masz wyjsciamusisz martwic sie tylko i wylacznie o powrot oleju jesli z parownika nie ma miejsc gdzie moglby sie gromadzic olej to moze uzyc, jesli sa - niestety nie masz wyjscia i musisz inna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manczos Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Witam! Mam jedno pytanko: Z mojego kompresora (nie jest jeszcze połączony z całym układem) po włączeniu przez jedną z rurek wypływa olej. Czy to jest normalne? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Manczos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 to jest jak najbardziej normalne niemsz sie czym martwic jak wlaczysz ten kompresor w uklad to ten olej bedzie krazyc po ukladzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 widze duzy wysyp userow ktorzy biora sie za FC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Nie powinien leciec olej absolutnie, conajwyzej mala mgielka No mnie tez ten wysyp martwi, ale puki robia zwykle uklady to ok, gorzej jak zaczna sie brac za kaskady, nie chce ogladac w teleekspresie o tym ze jakiegos 13'to latka rozerwala kaskada i potem polece do wiezienia za udostepnianie niebezpiecznych danych :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Nie powinien leciec olej absolutnie, conajwyzej mala mgielka No mnie tez ten wysyp martwi, ale puki robia zwykle uklady to ok, gorzej jak zaczna sie brac za kaskady, nie chce ogladac w teleekspresie o tym ze jakiegos 13'to latka rozerwala kaskada i potem polece do wiezienia za udostepnianie niebezpiecznych danych :x moze napisz w pierwszym poscie ze materialy tu zawarte sa wylacznie w celach edukacjynch i ze nikt z konstruktorow( ty raf, dioda, jelen,itd) nie ponosi odpowiedzialnosci za szkody pwostale w wyniku niewlasciwego ich uzydkowania(?) wykozystywani(?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 berkut: zrob sobie podpis:zawarte w moich wypowiedziach informacje sa tylko w celach edukacyjnych :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...