Gość Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 ja mam nr2 z rorka zdaje sie 15 radzi sobie z lutem miedz+fosfor(700*C) pod warunkiem ze rurki nie trzymam (imadlem np) blizej niz 15cm od miejsca grzania a zamiast lutowac wezyk trzeba bylo za 2zl przelotke kupic ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Ktos mi powie czy jest w ogole sens brac sie za lutowanie ukladu cyna ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 ale mi sie wydaje ze tym pierwsztm palnikiem i mapp powinienes spokojnie muc lutowac lutem twardym chyba ze on nie jest na mapp a no i skoro lutujesz takim plomieniem co na zdjeciu to sory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Mozesz cyna ale to bedzie nie lada wyzwanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 to jest max plomien tego palnika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Rob co chcesz azaz, ale z cyna bedziesz mial pieklo, trzeba miec dosc duzo wprawy zeby polutowac cos do fc cyna a do takiego kompresora to juz w ogole. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 oj duzo duzo wprawy trzeba wprawy i doswiadczenia joz ze dwie szpulki stopilem i dalej nieumiem dobrze polutowac zawsze albo za cieplo albo za zimno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 chodzi mi tylko o to czy cyna wytrzyma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 No to zalezy od tego jak polutujesz, i jak wielkie sa szczeliny wypelnione cyna. Za pierwszym lutowaniem na pewno nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 oki jutro jade po rurki kondensator i cyne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 masz kielicharke i roztlaczarke ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 da sie bez kielichrki jak sie umie juz dobrze lutowac a jak sie lutuje ze soba dwie rurki 6mm to mozna je zlutowac wewnatrz rurki 8mm. ale trzeba miec troche wprawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Zobacze moze mi sie jakos uda wszystko polutowac jednak najbardziej martwie sie czy moj kompresor wystartuje Zastanwaiam sie tez czy gdzies dostane gietkie rurki 10mm i 12mm bo tam gdzie ja zawsze zaopartrywalem sie w miedz nie ma ich berkut gdzie ty je kupojesz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 berkut gwozdik rulezzz tylko trzeba znalesc odpowiedni ;) rorki 10 napewno w castoramie sa(przy alejach jerozolimskich na lewo od microsoftu tam na 100% sa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 wiem ale tam nie sprzedaja na metry tylko taki caly zwoj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 dobra kupilem kondensator ale koles w sklepie powiedzial ze 80 uf to za duzo i poradzil kupic jakies 30uf tak zrobilem ale moj kompresor znowu nie chce wystartowac tyle ze teraz ten dzwiek wydawany przez kompresor jest cichszy :( berkut ile uf maja twoje kondensatory ?? czy mozna jakos sprawdzic ile potrzebuje moj kompresor ?? co to jest L.R.A ???? jak ktos wie jak mi pomoc to niech napisze na forum lub na gg 7031999 (jestem niewidzoczny ale siedze przed kompem caly czas) to dla mnie bartdzo wazne z gory dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 RaF, chyba zaczynasz krakać ;) Zatem mam zamiar zbudować WFC, jednak z racji, że nie posiadam zbyt dużo podstawowej wiedzy, chcę stopniowo podszkolić się w praktyce - i tu nasuwa mi się pomysł - można zakupić np. na allegro jakąś lodówkę za 50 zł, rozmontować ją, poobserwować, sprawdzić nazwy cześci, za co one są odpowiedzialne itp., dobry pomysł, zgadza się? A tu mój malutki ogólny pogląd na cały obieg agregatu chłodniczego, dobrze myślę ? : Kompresor wprawia freon w ruch (są takie,co mają w sobie na ten gaz pojemnik i poza?), do pracy używa oleju, (który znów znajduje się w kompresorze czy poza?), potem freon w postaci cieczy idzie przez tę rurkę kapilarną (ta cienka) do parownika, gdzie następuje zjawisko parowania polegające na tym,że pod wpływem zmiany ciśnienia jest pobierana energia wewnętrzna z miedzi leżącej między parownikiem a np. prockiem czego skutkiem jest właśnie obniżenie temperatury i ocieplony gaz idzie do chłodnicy (sraplacz?) gdzie oddaje swoje ciepło otoczeniu i z kolei idzie do kompresora, koncząc swój cykl pozdroofka Tonic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Tonic2 troche to wszystko pokreciles przeczytaj post ;) to sie wszystkiego dowiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 kurcze no nikt nie jest w stanie mi pomoc z tym kompresorem ??? ps. czy ktogos z was interesowal by kompresor od klimy ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Tonic2 troche to wszystko pokreciles przeczytaj post ;) to sie wszystkiego dowiesz Dla mnie nic nie jest pokręcone :D Sprecyzuj pytanie to spróbujemy się dogadać;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 azaz a ile bys za niego chcial ?? tonic2 skraplacz(chlodnica) jest ZA kompresorem (zobacz jak to wyglada w lodowce) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 tonic2 skraplacz(chlodnica) jest ZA kompresorem (zobacz jak to wyglada w lodowce) Oki, jeszcze bedę patrzeć jak zakupię sobie lodówkę ;) Przecież napisałem, że z skraplacza gaz idzie do kompresora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 tonic2 skraplacz(chlodnica) jest ZA kompresorem (zobacz jak to wyglada w lodowce) Oki, jeszcze bedę patrzeć jak zakupię sobie lodówkę ;) Przecież napisałem, że z skraplacza gaz idzie do kompresora ehhh... tonic a nie wiesz o tym ze ZA oznacza ze najpierw kopresor spreza freon a potem skraplacz go schadza i wtedy gaz sie skrapla??? ... lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 ehhh... tonic a nie wiesz o tym ze ZA oznacza ze najpierw kopresor spreza freon a potem skraplacz go schadza i wtedy gaz sie skrapla??? ... lol Hm ja bym na twoim miejscu powiedział, że przed, ale mniejsza z tym, dzięki za te info ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 nie czaje cie... mowie ze najpierw kompresor a ZA nim (czyli po nim, nastepny...) jest skraplacz no nie wiem jak ci to inaczej wytlumaczyc lol a gdyby byl przed to ochladzal by ci powietrze w pokoju a nieochlodzony freon z kompresora lecial by przez kapilare do parownika i zadnego efektu by z tego nie bylo.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 radzio chetnie sprzedam ten kompreosr bo widzialem takie fajne kompresorki od lodowki a nie potrzebyje robic tak bardzo wydajnego ukladu tylko najpierw chce sprawdzic czy dziala zeby nie bylo nieporozumien ale z tym jak narazie mam ogromny problem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 jak mojzesz to podaj parametry tego kopresorka (moc , wydajnosc) plz :D aha jeszcze jedno ... mam zamiar zrobic klime do pokoju :D i chce urzyc parownika z klimy sam. i teraz jakiej mocy kompresor bym musial posiadac zeby to dzialalo??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Azaz wystaw go na gielde i dodawaj oferty z aktualna cena jak na allegro. Bo zaloze sie ze chetnych na kompresorek od klimy jest wiecej. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 kompresor wystawie na aukcje albo odrazu sprzedam komus z was jesli beda chetni ale zanim to zrobie to musze uruchomic kompresor i sprawdzic jego wydajnosc problem twki w tym ze nie wiem ile mikrofaradow musi miec kondensator startowy napisalem do firmy rotorex ale nie sadze zeby mi odpisali nie wiem co robic bo kupilem juz jeden ktory mial 30uf i okazal sie zly :( berkut mozesz mi opisac dokladnie jak podlaczony jest ten kondensator startowy i jak to wszystko dziala ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 azaz_pl, też jestem zainteresowany, może podasz nam cenę chociaż w przybliżeniu? radzio_ no właśnie, w moim rozumieniu przed oznacza to, że są np. 2 rzeczy, które mają, przykładowo w tym przypadkum jeden kierunek obiegu tak, że jeśli jedna rzecz znajduje się przed drugą, to znaczy, że jest następna, dalej po niej.. naprawdę nie wiem czemu z tego lolujesz :) Przedtem myślałem, że w skraplaczu gaz zmienia się w ciecz i w takim stanie trafia do kompresora i widzę, że jest inaczej, tzn. spręża.. Swoją drogą - po co taka klimatyzacja, nie masz okien? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...