luks__pl Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Prawdopodobnie dzisiaj dostanę 2 lub 3 zestawy :twisted: WC do opisania. Będą to: http://www.4max.pl/default.asp?g=64&gg=61&produkt=820 http://www.4max.pl/default.asp?g=64&gg=61&produkt=985 http://www.speeze.nl/products/fcc.asp?ProdID=194 :wink: Tylko od razu mówię, żebyście nie wymagali od mnie takich rzeczy jak np. wygląda blok Thermaltake Aquarius III wewnątrz, bo to nie będą moje WC i nie będę mógł go rozlutować. :) Jak macie jakieś propozycję co mam uwzględnić podczas opisu to piszcie tutaj. Ps. jak ktoś może pamięta adres stronki gdzie był taki kalkulator do obliczania ciepła oddawanego przez procesor to niech zarzuci linka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Mozesz dolaczyc do porownania jakies zestaw popularny na obecna chwile np. nagrzewnica kadet , blok jakis z MCS i jakas pompa np. hydor L20. Ciekawe jak wypadnie to w stosunku do gotowych produktow Thermaltake i Coolermastera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 bardzo dobry pomysl RuDi :) jestem ciekawe jak wypadna zestawy markowe w poruwnaniu z zestawem ktory samemu mozna zlozyc nie koniecznie za taka cene jak markowy produkt :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Ja sadze, ze wypadna blado :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Mozesz dolaczyc do porownania jakies zestaw popularny na obecna chwile np. nagrzewnica kadet , blok jakis z MCS i jakas pompa np. hydor L20. Ciekawe jak wypadnie to w stosunku do gotowych produktow Thermaltake i Coolermastera. Jeżeli chodzi o porównanie to będą w nim uwzględnione tylko te 3 WC i najwyżej jakiś zwykły coolerek. :arrow: Zostało to już ustalone odgórnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Myśle że małe porównanie tych WC do jakiegoś AC (jednego), proponuje miedzianego Zalmana 7000A. Wtedy będzie można ocenić, czy jest sens kupować te machiny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Myśle że małe porównanie tych WC do jakiegoś AC (jednego), proponuje miedzianego Zalmana 7000A. Wtedy będzie można ocenić, czy jest sens kupować te machiny. W domu mam jednego Pentagram QC-80Cu (polerowana podstawa) sądze, że powinien się nadać zamiast Zalmana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Właśnie otrzymałem paczke i przysłali jednak coś innego, mianowicie: CoolRiver i CoolerMaster Aquagate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 No ale i tak czekamy z testami.... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 No ale i tak czekamy z testami.... :D :D Testy będą na 100% . Ten CoolRiver wygląda tak, że :? strach to do obudowy wkładać, ale nie będę teraz tego opisywał. Wszystko się znajdzie w recenzji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Pentagram QC-80Cu wygra ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 ja proponuje przetestowac z SP97 lub TT 112. i tak wygraja a beda duzo tansze mimo dosc wysokiej ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Pentagram QC-80Cu wygra ;) :lol: Też tak sądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 to kiedy test ujrzy światło dzienne? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Przecież nie zrobi tego w jeden dzień... Cierplwosci.... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Opisy + fotki są już zrobione. Teraz zostało mi tylko podłączyć oba zestawy i :D testować. W tygodniu się nie wyrobię bo mam szkołe, więc test będzie gotowy prawdopodobnie na sobotę. Poniżej oba zestawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 luks__pl czy 4max sie nie pomylil bo na tym pierwszym dolbym glowe ze to ecipecie ... hmm :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 :) Nie pomylił się. To na pierwszym zdjęciu tylko przypomina :twisted: CpeeeCeee. W tym zestawie nie trzeba się jednak martwić, że bloki się :lol: rozpadną. Jedyna cecha wspólna z CpeeeCeee to średnica węży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Ps. jak ktoś może pamięta adres stronki gdzie był taki kalkulator do obliczania ciepła oddawanego przez procesor to niech zarzuci linka. http://www.benchtest.com/calc.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Za 2-3 dni otrzymam jeszcze paczkę z CF200-NEB AtlanticWave Zestaw ten dołączy do testu CoolRiver i CoolerMaster Aquagate. :( Zmiana ta może przedłużyć o parę dni czas opublkowania testu. W teście tak jak prosiliście uwzględniłem również Pentagrama QC-80Cu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Wyglądają ładnie, ale jak dla mnie, to za mało zabawy z poskładaniem tego w całość ;) Jak z głośnością tych zestawów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 CoolerMaster Aquagate - 23/34/49 dB (zależnie od trybu: low,medium,high) CoolRiver - zależnie od prędkości wiatraka ale na pewno na max obrotach jest dużo cichszy od Aquagate w trybie high Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 a wydajnosc?? smieszna, bardzo smieszna czy tragiczna?? ja bym prosli o danie sp97 a wlasciwie w Twoim przydapdku sp94 lub xp120. kazdy z nich bedzie tanszy niz te WC nawet zakladajac papsta a ide o zaklad, ze bedzie wydajniejsz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Co do wydajności to jeszcze nie wiem. Muszę zrobić testu wszystkich 3 zestawów w takich samych warunkach aby mieć jakieś porównanie. Co do sp94 lub xp120 to niestety :( nie mam skąd ich teraz wytrzasnąć. W domu mam teraz tylko Pentagrama QC-80Cu i moze jakis box od P4 by się jeszcze znalazł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 box od P4 ma szanse wygrać z tymi drogimi WC-tami :) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 box od P4 ma szanse wygrać z tymi drogimi WC-tami :) POzdr. :lol: Box od P4 to raczej z niczym nie wygra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 ale np. Whisper rock to by może i wygrał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 ale np. Whisper rock to by może i wygrał :)wątpie nie sądzisz chyba że coolerek za 50zł wyprzedzi chłodzenie za 1200zł daj se spokuj WC musi wygrać to nie jest coś pokroju cpc tylko WC na średnim poziomie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 mi tam wygląda na cpc w ładnym opakowaniu i z chłodniczką (minimalnie lepsze jest napewno od cpc przez chłodniczkę ;)) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 napewno te zestawy maja weze jak w CPC?? bo na zdjeciu wygladaja na fi8 a cpc ma fi5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...