Skocz do zawartości
luks__pl

Test WC na tweak.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdopodobnie dzisiaj dostanę 2 lub 3 zestawy :twisted: WC do opisania.

Będą to:

http://www.4max.pl/default.asp?g=64&gg=61&produkt=820

http://www.4max.pl/default.asp?g=64&gg=61&produkt=985

http://www.speeze.nl/products/fcc.asp?ProdID=194

:wink: Tylko od razu mówię, żebyście nie wymagali od mnie takich rzeczy jak np. wygląda blok Thermaltake Aquarius III wewnątrz, bo to nie będą moje WC i nie będę mógł go rozlutować.

:) Jak macie jakieś propozycję co mam uwzględnić podczas opisu to piszcie tutaj.

Ps. jak ktoś może pamięta adres stronki gdzie był taki kalkulator do obliczania ciepła oddawanego przez procesor to niech zarzuci linka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz dolaczyc do porownania jakies zestaw popularny na obecna chwile np. nagrzewnica kadet , blok jakis z MCS i jakas pompa np. hydor L20. Ciekawe jak wypadnie to w stosunku do gotowych produktow Thermaltake i Coolermastera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo dobry pomysl RuDi :) jestem ciekawe jak wypadna zestawy markowe w poruwnaniu z zestawem ktory samemu mozna zlozyc nie koniecznie za taka cene jak markowy produkt :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz dolaczyc do porownania jakies zestaw popularny na obecna chwile np. nagrzewnica kadet , blok jakis z MCS i jakas pompa np. hydor L20. Ciekawe jak wypadnie to w stosunku do gotowych produktow Thermaltake i Coolermastera.

Jeżeli chodzi o porównanie to będą w nim uwzględnione tylko te 3 WC i najwyżej jakiś zwykły coolerek.

:arrow: Zostało to już ustalone odgórnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle że małe porównanie tych WC do jakiegoś AC (jednego), proponuje miedzianego Zalmana 7000A. Wtedy będzie można ocenić, czy jest sens kupować te machiny.

W domu mam jednego Pentagram QC-80Cu (polerowana podstawa) sądze, że powinien się nadać zamiast Zalmana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 2-3 dni otrzymam jeszcze paczkę z CF200-NEB AtlanticWave

Dołączona grafika

Zestaw ten dołączy do testu CoolRiver i CoolerMaster Aquagate.

:( Zmiana ta może przedłużyć o parę dni czas opublkowania testu. W teście tak jak prosiliście uwzględniłem również Pentagrama QC-80Cu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wydajności to jeszcze nie wiem. Muszę zrobić testu wszystkich 3 zestawów w takich samych warunkach aby mieć jakieś porównanie. Co do sp94 lub xp120 to niestety :( nie mam skąd ich teraz wytrzasnąć. W domu mam teraz tylko Pentagrama QC-80Cu i moze jakis box od P4 by się jeszcze znalazł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi