Slayer Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Niech ktoś się zgłosi, komu ten procek wytrzymał magistralę 133 Mhz. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturnow Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 każdemu:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamot Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Zawsze wytrzyma są tylko problemy z PCI, AGP i pamiecią. Jeżeli jest kiepski BIOS i nie można tych parametrów zmieniać to lepiej nie próbuj bo będziesz miał zwisy albo maszyna się nie uruchomi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Fajnie jest w nowych ABITach: fixed AGP, PCI. Tzn. na AGP jest ZAWSZE 66MHz a na PCI 33MHz, bez względu na ustawienie szyny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 PCI i AGP- spoko, wytrzyma. Przetaktowanie wiąże sie jedynie z automatyczną zmianą dzielnika u mnie. A ten Celeron to nie kręcony Taulin, tylko troszkę ,,wykastrowany :wink: " Penium 4. Pytam się- ktoś go kręcił??!! Po zmianie na FSP 133 wyszło by 1,7 Ghz@2,26 Ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 A co tobie na 2,26GHz nie chodzi??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 A co tobie na 2,26GHz nie chodzi??? Trochę sie boję, że nie zadziała.....to sporo, jak na 0,18 mikrona.....a u mnie napięcia na procesorze zmienić się nie( hmmm..chyba, że cheepobios :) ) da- ba!!! Pokazuje 1,68 V!! :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Przestawiaj na 133MHz. Jak nie będzie działać to ClearCMOS i po kłopocie. Masz taką zieloną zworkę na swojej płycie więc w razie czego możesz jej użyć w razie czego nie? Sprawdź sam - co za problem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 A co tobie na 2,26GHz nie chodzi??? Trochę sie boję, że nie zadziała.....to sporo, jak na 0,18 mikrona.....a u mnie napięcia na procesorze zmienić się nie( hmmm..chyba, że cheepobios :) ) da- ba!!! Pokazuje 1,68 V!! :? Sprawdzaj....czekamy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 A co to- tylko ja mam tego Celerona? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 A co to- tylko ja mam tego Celerona? :) Dawaj 133MHz. Spalić się nie spali bo to przecież P4 wykastrowany. Najwyżej się nie uruchomi. Ps. Lubisz ludzi trzymać w niepewności?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 A co to- tylko ja mam tego Celerona? :)Slayer [gluteus maximus] jestes, a nie overclocker. Co ci szkodzi fsb poscic na 133??? Przeciez Intele sie nie pala :lol: :P . Zapodaj magistrale na 133 i patrz jak ci wydajnosc... ten no moze podskoczy :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 PIT_er - nic dodać - nic ująć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Jejku......jak ja bym miałe tego celka to bym go na maxa kręcił !!! 8) A Slayer stara [gluteus maximus] ! :P :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 'cziken' :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 O wy kurde leszcze ...wy kurna jogurty :lol: Prawdziwy overclocker wie, czy jest sens kręcenia, a jak pisałem wcześniej, za małe napięcie na procesorze jest!! A z tymi zworakmi to ja wiem od dawna. Nawet się u mnie nie przydały, bo komp po restarcie nie dając znaku życia, za ponownym razem uruchomił się na poprzednich ustawieniach- mała korekcja w biosie- zamiast 133/133 na 100/133 i wszystko działa :) No cóż...procek nie chciał działać- tylko wentylatorek przyśpieszył wtedy:) Ale Celeron nie chciał się nawet uruchomić. Za dużo jak na niego. Jak dojdzie do 2Ghz to będzie już dobrze. Ale ten cheepobios ma za słabe ustawienia- ja chcę większe! :twisted: Choćby FSB 118 Mhz to by było już nieźle :) 2006 Mhz by mi styknęło na dzisiaj...ale gdyby tak jeszcze FSB 124...no to by było już całkiem cacy :) 2108 Mhz- mniam :) o ile wogóle by to działało :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lelcio Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 ...Prawdziwy overclocker wie, czy jest sens kręcenia...[config].....Zasilacz 230 WFucktycznie iscie overclockerski ten zasilacz masz :twisted: A tak wogole - Panowie i Panie - witam na forum :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 miałem ten sam dylemat. ale po 3 sekundach namysłu ustawiłem FSB na 133 Mhz :D. Dałem napiecie na 1.85V i jak narazie jest ok. Temeperatura tez w miarę ok, ale chłodzenie które było w boxie nie jest za dobre. Teraz myślę o jakimś coolerze z wenetrznym obiegem gazu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 miałem ten sam dylemat. ale po 3 sekundach namysłu ustawiłem FSB na 133 Mhz :D. Dałem napiecie na 1.85V i jak narazie jest ok. Temeperatura tez w miarę ok, ale chłodzenie które było w boxie nie jest za dobre. Teraz myślę o jakimś coolerze z wenetrznym obiegem gazu... Jaką masz wydajność na tym celku ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Hawk slowo 'wydajnosc' nie jest tutaj na miescu , ono moze jeszcze zmylic jakichs nowych czytelnikuf :DDDDD raczej nadaszalnosc, , trzeba spytac czy jego Cel 1.7 po podkreceniu zaczal wreszcie nadaszac za celeronem 1.3 :DDDD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 miałem ten sam dylemat. ale po 3 sekundach namysłu ustawiłem FSB na 133 Mhz :D. Dałem napiecie na 1.85V i jak narazie jest ok. Temeperatura tez w miarę ok, ale chłodzenie które było w boxie nie jest za dobre. Teraz myślę o jakimś coolerze z wenetrznym obiegem gazu...Więc ile masz w 3DMarku 2001SE ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Dla zainteresowanych przedstawiam 'wyniki' celka 1.7 po pshestawieniu na oszalamiajaca czestotliwosc 2.26GHZ! ,czapki z glow panowie i panie... http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1622&p=9 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Jezzzu... jakie to woooolne :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 "]Dla zainteresowanych przedstawiam 'wyniki' celka 1.7 po pshestawieniu na oszalamiajaca czestotliwosc 2.26GHZ! ,czapki z glow panowie i panie... http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1622&p=9 :lol: Ten test widzialem zaraz po ukazaniu sie C 1.7. Byl on swego czasu bardzo modny aby celka osmieszyc. Jest on oczywiscie bardzo stronniczy. W testach przegrywa nawet z D 1.3, a jak kazdy zdrowo myslacy czlowiek wiadomo, ze az tak tragicznie to z nim nie jest. P.S. - do Slayera. Czy Ty na serio ten topic postawiles czy jajca z kazdego robisz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 nie chce cie martwic ale ten test jest w 100% ok , powiem wiecej , celeron 2.0 (tam ten na jadsze nw) dopiero dogania D1.3 :DDD te procesory sa SZALOSNE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Test Comanche 4 jest powalający :lol: Nie ma co ten celek bedzie wymiatał w nowych grach :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Do Kaerasa: Na jakiej podstawie wyciagasz wniosek ze test byl stronniczy ?Nie pamietasz jak w prawie kazdym tescie P4 williamette dostawal baty od Athlonow? a to cos ma o POLOWE mniejszy rozmiar cachu w porownaniu z P4 wilma i w porownaniu z twoim celeronem tualatin.Dodaj do tego netbursta i widac ze poprostu ma za malo cachu zeby byc sensownym procem.To jest konfiguracja testowa: --------- Windows XP Professional Test Bed Hardware Configuration CPU Intel Celeron 1.2GHz Intel Pentium III 1.2GHz Intel Pentium 4 1.7GHz Intel Pentium 4 2.0GHz AMD Duron 1.3GHz AMD Athlon XP 1600+ (1.40GHz) Motherboard EPoX 8K3A+ - VIA KT333 Chipset Gigabyte P4 Titan DDR - Intel 845 Chipset RAM 1 x 256MB DDR333 CAS2.5 Kingston DIMM Sound None Hard Drive 80GB Maxtor D740X Video Cards (Drivers) NVIDIA GeForce4 Ti 4600 (28.32) -------- Gdzie tu stronniczosc ? wshystkie procki maja ten sam typ pamieci i to nienajwolniejshy bo 333 ,plyta na intelu (znaczy szybsza niz SISy i via) ,tak DEFACTO to moshe ten test byc stronniczy przeciwko Duron/athlonom <- kostki 333 niewiele tu daja ,gdyby poscic calosc na 266 CL2 2-2-2 to by sie roznica tylko poglebila, wedlug mnie wybrali zloty srodek, bo kto bedzie pakowal celka do DDR400 korsarza, czy moshe chcialbys zeby przetestowali celka na RIMMach 1066 ;-D. Pozatym spojrz na calosc testu ,nie wszedzie dostaje az tak w dupe, w WORDZie bys mial wiecej FPS-ow :D --- http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1622&p=5 --- Prawie tyle co na antku 1600+ :-) ,za tylko nieznacznie wyzsza cene :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 miałem ten sam dylemat. ale po 3 sekundach namysłu ustawiłem FSB na 133 Mhz :D. Dałem napiecie na 1.85V i jak narazie jest ok. Temeperatura tez w miarę ok, ale chłodzenie które było w boxie nie jest za dobre. Teraz myślę o jakimś coolerze z wenetrznym obiegem gazu...Więc ile masz w 3DMarku 2001SE ? :) 3367 pkt. sorki za wolną odpowiedź,ale wczoraj nie zdązyłem bo musiałem komus serwer z Masq. zropbic na polopirynie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Ten test widzialem zaraz po ukazaniu sie C 1.7. Byl on swego czasu bardzo modny aby celka osmieszyc. Jest on oczywiscie bardzo stronniczy. W testach przegrywa nawet z D 1.3, a jak kazdy zdrowo myslacy czlowiek wiadomo, ze az tak tragicznie to z nim nie jest.No tak, oczywiście... Czyli wg. Ciebie każdy artykuł który nie jest "po myśli" intelowi jest stronniczy? Akurat nowe Celerony to beznadziejne procesory, kiedy taki 2.0 @ 3.0 przegrywa z NW 1.6A :/ i tutaj nie ma się co dziwić, że Duron 1.3 wyprzedza go z palcem w odbycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Po pierwsze 2.0 @ 3.0 jest szybszy od P4 1,6, nie mowiac o D 1.3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...