Lisek Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Po pierwsze 2.0 @ 3.0 jest szybszy od P4 1,6,Tak tak :) Oczywiście... nie mowiac o D 1.3.Mówiłem o Cel 1.7 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 A po drugie Kaeras ? ,Czy tez zwyczajowo konczysz dyskusje gdy dla ciebie staje w martwym punkcie ? :P -------- EDIT -------- Boshe lisek ,co to za muza ? slon ci na ucho nadepnal ? :lol: :D :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 "]Boshe lisek ,co to za muza ? slon ci na ucho nadepnal ? :lol: :D :wink:Jaka znow muza? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 SoundBlaster 128 PCI :-) :P ,wstyd :oops: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 "]SoundBlaster 128 PCI :-) :P ,wstyd :oops: :wink:Śmiesz się śmiać z mojego cudownego SB'ka? :) W poneidział przeleci przez moje łapki (znaczy sie jutro) troche TerraTec'ow i Hercules GS FS III, może w koncu zmienie sobie na coś moją legende :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Kaeres napisał: Po pierwsze 2.0 @ 3.0 jest szybszy od P4 1,6, Lisek napisal: Tak tak Oczywiście... A wczesniej... Akurat nowe Celerony to beznadziejne procesory, kiedy taki 2.0 @ 3.0 przegrywa z NW 1.6A :/ i tutaj nie ma się co dziwić, że Duron 1.3 wyprzedza go z palcem w odbycie. Wiec wydaje mi sie, ze pisales o C 2.0 @ 3.0, ze jest wolniejszy od P4 1,6. Co do C 1,7 to wiadomo, ze jest wolny ale ten test to ja olewam. Na niejednym tescie i stronie D 1,3 nie dogania tego celka nawet jak jest nie podkrecony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Kaeras ,z jednej strony czesciowo sie z toba zgadzam ,widzialem jakies testy gdzie celek wypadal lepiej (widzialem tesh jeshcze gorzej ,byl celek 1.7 na sdramach i durek 1.3 na sdramach tu jush po celku nie zostalo nawet wspomnienie) ,ale widzisz bedziesz wiarygodny jak zapodasz jakies linki :-) ,a ,i daruj sobie testy na rimmach :-) bo to nie ma sensu. --- EDIT --- A i jeshcze jedno ,jesli dla ciebie to ze wyniki testu ci nie pasuja upowaznia cie do "olewania" go :-) ,to rownie dobrze kazdy forumowicz moglby ci poprostu powiedziec "olewam cie Kaeras" bo danemu typowi sie nie podoba tfoje zdanie (chocby niewiem jak sluszne i poparte faktami) --- EDIT2 --- Postanowilem pojsc do najbardziej przychylnemu Intelowi serwisu ,mianowicie do niezrównanego Toma :-) -- http://www.tomshardware.pl/cpu/02q4/021016...l#quake_3_arena -- Chyba teraz nie powiesz ze test jest stronniczy dla AMD ?Ja z cala pewnoscia powiem ze jest stronniczy dla Intela... Intel= Płyta Abita na I845 Amd=Epox 8K5A2+ Jak widac plyta na AMD szczytem osiagniec nie jest (KT333 i plyta do rasowania nie do wynikow) Zakladajac Kaeras ze P4 1.6 jest na poziomie Axp 1600+ (a w grach jest troszku slabsze) widzisz ze Celek 3.0 czesto pada przed 1600+, wiec widzisz ze Lisek pisal prawde... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Po pierwsze 2.0 @ 3.0 jest szybszy od P4 1,6, nie mowiac o D 1.3. jestes zabawnym czlowiekiem :lol: chwilami zastanawiam sie czy ty sie nie zgrywasz sam z siebie? :lol: zapraszm tu na dokladke jeszcze ceny: C2GHz BOX 598,- P4 1,8GHz BOX 795,- AXP2000+ BOX 600,- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neig Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 myślę że zegar robi swoje C2.0@2.66 a na testy to bym patrzył na te gdzie procek jest wykorzystywany tak że aż mocno sie grzeje czyli kompresja mp3 lub Divx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Alez zle mnie zrozumieliscie. Tam gdzie ja bronie Intela odrazu widzicie herezje. Spokojnie podchodzcie do moich wypowiedzi, a wszystko sie ulozy w ladne puzzle :) Najbardziej mi chodzilo o wypowiedz Liska na temat Celerona 2.0 podkreconego do 3.0. Nawet w Twoim linku Rav (wiec nie musze nawet szukac :) ) jest przewaga tego procka nad XP1800+ wiec i P4 1.6 nie ma porownania. Takie gnojenie celerona 3.0 i porownywanie go z zegarami 1.6 lub 1.4 to sobie po prostu darujmy Panowie. A w pierwszym poscie w tym topicu chodzilo mi znow o wyprostowanie wiadomosci, ze celek 1.7 (tym bardziej podkrecony na FSB 133 - bo tak chce autor topica) nie jest wolniejszy od durona 1.3. Niech juz bedzie THG - http://www.tomshardware.pl/cpu/02q2/020515...nchmarki_opengl - kolejne strony z testami tez zobaczcie. Wiec jak jedziecie po celku to z glowa Panowie bo mnie tez szlag trafia jak go probujecie przyrownywac do Bog wie jakich zabytkow. Acha Rav - moja xywa inaczej brzmi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 skladalem juz ludziom kilka kompow na tym wynalzku 1,7 celku :) powiem tak jak do lame zastosowan jest idealny w grach nie zauwazylem jakiegos spadku wydajnosci a co wiecej w ccr benchmarq przescigna moja pentiawke 1,6 jak nie byla podkrecona :) (co swiadczy o wiarygodnosci tego testu) niech ktos znajdzie gre lub program (mowie o taakich normlne uzywanych) ktory zatka tego proca - ja nie znam zadnego W 3dmarku mial takie same wyniki jak na mojej p4 (niekreconej ) w qwejku moze z 2 3 klatki wolniej ale co to jest na ponad 100 klatek - w granicach bledu pomiarowego dajemy do niego szybka grfe i extra zestaw dla gracza lamerka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Kaeres (juz chyba dobrze:-) ), i wedlug ciebie to nie jest zalosne ze w jednym z najbardziej pro-intelowych benchmarkow jakim jest quake3 (test prawie ze tylko przepustowosci teraz jesli chodzi o demo001 ,trochu wiekszy nacisk na prockam daje dopiero demko nv15) smieshny durek 1.3siedzi na ogonie Celkowi 1.7 ?Albo ze przekrecony na 3GIGAHERZE celek jest praktycznie na równi z Athlonem 1600+ ?(jesli chodzi o nowshe gierki to moshe byc nawet klapa ,vide comanche 4 ktory posiada optymalizacje SSE2!i mimo to na celku jest tragiczny) Sam chyba wiesh ze testy syntetyczne sa zupelnie bezuzyteczne, a w tym tescie ktory podales durek jest mniej wiecej na rowni jesli chodzi o gry ,bije celka w testach SPECa(usredniajac) ,i dostaje po tylku w dziedzinie aplikacji biurowych ,ale aplikacje biurowe chodza jush wystarczajaco szybko na celku 666Mhz ;-D i to nie ma sensu. Na koniec posta masz cytat z Toma (ktory to serwis wedlug mnie jest beznadziejny ;P) -- "Conclusion: It Promises More than it Delivers" -- I taka jest smutna prawda ;[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 "]Na koniec posta masz cytat z Toma (ktory to serwis wedlug mnie jest beznadziejny ;P)I tym milym akcentem skonczmy ta bezproduktywna gadke :D Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...