MuMineQ Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 pamięci nie chcą iśc powyżej 470mhz więc zmana timingów i latencji to jedyny sposób na większy wzrost wydajności (vmod może w wakacje), ale kompletnie nie wiem które wartości zmienic i an jakie a zgadywac nie chcem, jeżeli ktos ma jakieś 100% pewniaki to chętnie poczytam (tylko bez linków, a szczególnie do stron zagranicznych), moja karta jest na referencyjnym pcb i pamieciach (4ns, firma nie wiem bo radiatorki są :P). thx za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuMineQ Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 uuu... ale mam co czytać. dziękuje wszystkim ludziom ktorzy znaja sie na kartach graficznych i lubią dzielic sie tą wiedzą z innymi... słyszałem, że jest to najbardziej wyedukowane forum o overclockingu w polsce hm.. ciekawe, źle sformułowałem pytanie? to ja już sam nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuMineQ Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 ale kicha no ja serio nie moge tego nigdzie znaleźc, chłopcy no... nie pchajcie sie tak mówcie po koleji... albo chociaz powiedzcie mi jakie to są dokładnie pamięci... i dlaczego nie idą na 500mhz 9za mało pradu dostaja?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 o Vmodowaniu gf3 było dokładnie pisane Zmiana timingów pamięci to tylko na kartach Ati o ile wiem, i to by bylo chyba tyle w tym temacie A i jescze jedno używaj edit a nie pisze 3 posty pod rząd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 o Vmodowaniu gf3 było dokładnie pisane Zmiana timingów pamięci to tylko na kartach Ati o ile wiem, i to by bylo chyba tyle w tym temacie A i jescze jedno używaj edit a nie pisze 3 posty pod rządo Vmodowaniu gf3 było dokładnie pisane Zmiana timingów pamięci to tylko na kartach Ati o ile wiem, i to by bylo chyba tyle w tym temacie A i jescze jedno używaj edit a nie pisz 3 posty pod rząd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuMineQ Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 ech... przeczytałem artykuł na tweaku o oc fx5900 i tam autor zmieniał timingi, latencje itp. więc napewno da sie tez w tym przypadku, o vmodach czytałem i je zrobie ale to w wakacje. a co do edita to nawzajem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 ech... przeczytałem artykuł na tweaku o oc fx5900 i tam autor zmieniał timingi, latencje itp. więc napewno da sie tez w tym przypadku, o vmodach czytałem i je zrobie ale to w wakacje. a co do edita to nawzajem :D W ATI robi się to nawet bez modyfikacji biosu - pod windami ... a w NVidi ?? Podpinam się - z rozszerzeniem na inne grafy (GF4 itd ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...