Skocz do zawartości
MuMineQ

zmiana latencji timingów pamięci w gf3ti200 ELSA GLADIAC 721

Rekomendowane odpowiedzi

pamięci nie chcą iśc powyżej 470mhz więc zmana timingów i latencji to jedyny sposób na większy wzrost wydajności (vmod może w wakacje), ale kompletnie nie wiem które wartości zmienic i an jakie a zgadywac nie chcem, jeżeli ktos ma jakieś 100% pewniaki to chętnie poczytam (tylko bez linków, a szczególnie do stron zagranicznych), moja karta jest na referencyjnym pcb i pamieciach (4ns, firma nie wiem bo radiatorki są :P). thx za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uuu... ale mam co czytać. dziękuje wszystkim ludziom ktorzy znaja sie na kartach graficznych i lubią dzielic sie tą wiedzą z innymi... słyszałem, że jest to najbardziej wyedukowane forum o overclockingu w polsce hm.. ciekawe, źle sformułowałem pytanie? to ja już sam nie wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o Vmodowaniu gf3 było dokładnie pisane

Zmiana timingów pamięci to tylko na kartach Ati o ile wiem, i to by bylo chyba tyle w tym temacie

A i jescze jedno używaj edit a nie pisze 3 posty pod rządo Vmodowaniu gf3 było dokładnie pisane

Zmiana timingów pamięci to tylko na kartach Ati o ile wiem, i to by bylo chyba tyle w tym temacie

A i jescze jedno używaj edit a nie pisz 3 posty pod rząd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ech... przeczytałem artykuł na tweaku o oc fx5900 i tam autor zmieniał timingi, latencje itp. więc napewno da sie tez w tym przypadku, o vmodach czytałem i je zrobie ale to w wakacje. a co do edita to nawzajem :D

W ATI robi się to nawet bez modyfikacji biosu - pod windami ... a w NVidi ??

Podpinam się - z rozszerzeniem na inne grafy (GF4 itd ...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi