stasimon Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Witam Planuje zakup nagrywarki DVD w cenie do 370zl a za taka cene to do wyboru mam model Lite-On SOHW-832S za 350zl lub LG GDA-4120B za 370zl. Ktory model wg was jest lepszy i dlaczego? (zalezy mi na opiniach odnosnie tanich plytek DVD +/- R w cenie do 3zl, czyli Esperanzy, Gigamastery i inne shity) Pytam poniewaz nigdzie nie moge znalez porzadnej recenzji obu nagrywarek. pzd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 za ta kase mozesz zassac NEC'a 3500A ktory jest IMHO lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasimon Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Z tego co poczytalem w innych postach w nagrywarkach DVD jestes expertem... :) Mozesz mi wyjasnic dlaczego Nec jest lepszy od LG/Lite-ON? Nec sie nie interesowalem bo dla mnie to byla zawsze dosc egzotyczna firma o ktorej nie slyszalem za duzo... a u mnie w miescie chyba nawet go nie ma... :( Ktora z tych 3 nagrywarek najlepiej nagra tanie plytki DVD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 no i wlasnie NEC szczyci sie tym ze potrafi nagrywac na najwiekszym dziadostwie i napewno nie zrobi z plyty podstawki pod kubek :] Litek lubi dobre,drozsze nosniki,a LG nie lubie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasimon Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Chyba zatem wybiore tego Nec'a... :) A jesli nie bedzie Nec'a albo bedzie nieco za drogi (w komputroniku jest za 419zl a ja mam na maxa 370zl) to ewentualnie Lite-On czy LG? Kumpel pracuje w sklepie i z tych 2 poleca LG, ponoc w razie awarii serwis LG dziala o wiele lepiej! pzd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasimon Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Chyba zatem wybiore tego Nec'a... :) A jesli nie bedzie Nec'a albo bedzie nieco za drogi (w komputroniku jest za 419zl a ja mam na maxa 370zl) to ewentualnie Lite-On czy LG? Kumpel pracuje w sklepie i z tych 2 poleca LG, ponoc w razie awarii serwis LG dziala o wiele lepiej! pzd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 z LG stycznosci nie mialem i prawde mowiac nie chce miec :] Lite-On potrafi nagrywac nie gorzej jak NEC,ale wymogiem jest tu jednak dobry nosnik..TDK,Verbatim ewentualnie Platinum Zamiast 832S mozesz zassac model 1213S ktorego bardzo latwo mozna przerobic na 1633S lub Sony DRU-710A :] ,jednak narazie jest to naped dosc mlody i jeszcze niema do niego tak dobrych biosow jak do 832S (ale to tylko kwestia czasu) co do serwisu...z LiteON'em jest tak ze w razie awarii wymienija na nowszy model o ile starszy juz znikl z rynku ,co jest duza zaleta bo nowe modele wychodza bardzo szybko :] jak mi padnie moja 812S@700A to mam nadzieje ze mi dadza odrazu 1633S :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 'stycznosci nie mialem' ale odradzam bo 'nie lubie' - swietna argumentacja... proponowalbym sensowniej przedstawiac wady i zalety produktow to dyskusja moze bedzie ciekawsza. ps. kumpel ma 832s i narazie sobie chwali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasimon Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Tu sie z toba zgodze... moze kto ma ten sprzecik niech opisze jego wady i zalety? Juz sam nie wiem co mam zrobic? Nec jest za ponad 400zl a ja mam 370zl i nie zanosi sie zebym dociulal w ciagu miecha te prawie 50zl na Nec'a... pzd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 ten model LG zebral dosc pochlebne opinie na swiecie,ale IMHO troche mu brakuje jesli chodzi o jakosc zapisu do 832S i 3500A rob jak chcesz...ja bym LG'ka nie tykal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 a ja polece Ci Liteona 1213, 304zł BOX w www.gral.pl, dzis kupilem, robilem testy na oryginalnym biosie i na platinium wypadl beznadziejnie ale jak zmienilem na bios od 1633 to rewelacja naped za grosze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menthor Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Tez przymierzam sie do zakupu nagrywarki ale nei wiem jaka wybrac z tych o ktorych tu mowa, a mam zamiar kupic juz taka co nagrywa plyty 2-warstwowe?? i mam pytanie czy lite-on 1213 ktory nie nagrywa plyt 2-warstwowych po zmnianie biosu i pzrerobieniu go na 1633 bedzioe nagrywal takei plytki ?? bo obecnie mam normalnego lite-on LTR - 40125S i zmienilem mu juz dawno biosa i teraz mam TR - 48125S :D :P. A roznica w cenie pomiedzy 1213 a 1633 nie jest az taka duza a plyty 2warstwowe sie przydaja bo maja wieksza pojemnosc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menthor Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Tez przymierzam sie do zakupu nagrywarki ale nei wiem jaka wybrac z tych o ktorych tu mowa, a mam zamiar kupic juz taka co nagrywa plyty 2-warstwowe?? i mam pytanie czy lite-on 1213 ktory nie nagrywa plyt 2-warstwowych po zmnianie biosu i pzrerobieniu go na 1633 bedzioe nagrywal takei plytki ?? bo obecnie mam normalnego lite-on LTR - 40125S i zmienilem mu juz dawno biosa i teraz mam LTR - 48125S :D :P. A roznica w cenie pomiedzy 1213 a 1633 nie jest az taka duza a plyty 2warstwowe sie przydaja bo maja wieksza pojemnosc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 ja za niedlugi czas kupuje LiteOn DVD R/RW +/- SOHW1633S OEM 335zl (proline) i juz sie dczekac nie moge :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 A ja ani Liteona ani LG nie dotknolbym patykiem. Planuje zakup Pioneera 108D albo 107D Nie wypalam tak duzo a i dwuwarstwwosc mi niepotrzebna. Pioneerami sie bawilem i wiem ze wypala na byle czym nawet za 1,5zl i nie bede mial potem problemu z odtworzeniem filmu na stacjonarnych odtwarzaczach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 A gdybyscie mieli do wyboru NEC DVD+/-RW ND-3500A czy Lite-ON DVD+/-RW SOHW-1633S to jaka byscie wybrali ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 no wlasnie bo dla NECa: metody zapisu dla DVD DAO LiteOna: metody zapisu dla DVD Sequential Writing, Restricted Overwriting, Random Access Writing, Multi-Border Recording, Incremental Recording, DAO :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 za ta kase mozesz zassac NEC'a 3500A ktory jest IMHO lepszymoge w pelni polecic takie cos - wlasnie sobie owa kupilem. Pomiajac ze nie udalo mi sie dostac plytki 16x (ani + ani -) i zaczynam watpic czy one istenija (istnieja??). Ale nagralem sobie juz pare 8x i stwierdzam ze nagrywareczka jest super. Cd'ki tez nagrywa swietnie a za cene 359zl w wersji oem (z nero 6 co prawda :) ) i roczna gwarancja (moglaby byc 2 ale wtedy cena jest juz okolo 400zl) jest to najlepsze co mozna dostac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 ja mam Liteona 1213@1633 i platinium x8 pali bez problemu x16 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 no to co w takim razie jest lepsze patrzac na mozliwe zapisy DVD, NEC 3500A czy LITEON 1633S? (patrzcie moj post wyzej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@F@L Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 a czy ta nagrywara SOHW-832S bedzie poprawnie wypalała płytki Hawk :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Będzie, a przynajmniej powinna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@F@L Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 a jak ma się sprawa z obejściem zabezpieczeń na tych nagrywarkach :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Planuje zakup Pioneera 108D albo 107D ...Mam 107D i jestem bardzo zadowolony. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianus Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 to jak już jesteśy przy Litku 832S BOX za 325zł (proline) to czy nie lepiej SOHW1633S OEM za 335zł (proline) ?? _Vip_ co o tym sądzisz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 czy ktos mi odpowie na moje proste pytanie co lepsze: NEC: metody zapisu dla DVD DAO LiteOn: metody zapisu dla DVD Sequential Writing, Restricted Overwriting, Random Access Writing, Multi-Border Recording, Incremental Recording, DAO ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 to jak już jesteśy przy Litku 832S BOX za 325zł (proline) to czy nie lepiej SOHW1633S OEM za 335zł (proline) ?? _Vip_ co o tym sądzisz?? 1633 lub poczekac/dozbierac do NEC'a 3500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianus Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 hmm... chciałem kupować jakąś nagrywarkę, później nie chciałem... a teraz znowu ten temat powrócił ;) i nec 3500A jest coraz tańszy... Znalazłem ofertę za 319zł (allegro). Czyli olać litki 832 i 1633 i kupować NEC'a ? Jedynie się martwie, że upgrade biosu nie będzie tak tutaj już dobrze dostępne jak do litków ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...