Skocz do zawartości
stasimon

Co wybrac: LG GDA-4120B czy Lite-On SOHW-832S?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Planuje zakup nagrywarki DVD w cenie do 370zl a za taka cene to do wyboru mam model Lite-On SOHW-832S za 350zl lub LG GDA-4120B za 370zl. Ktory model wg was jest lepszy i dlaczego? (zalezy mi na opiniach odnosnie tanich plytek DVD +/- R w cenie do 3zl, czyli Esperanzy, Gigamastery i inne shity) Pytam poniewaz nigdzie nie moge znalez porzadnej recenzji obu nagrywarek.

pzd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co poczytalem w innych postach w nagrywarkach DVD jestes expertem... :)

Mozesz mi wyjasnic dlaczego Nec jest lepszy od LG/Lite-ON?

Nec sie nie interesowalem bo dla mnie to byla zawsze dosc egzotyczna firma o ktorej nie slyszalem za duzo... a u mnie w miescie chyba nawet go nie ma... :(

Ktora z tych 3 nagrywarek najlepiej nagra tanie plytki DVD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba zatem wybiore tego Nec'a... :)

A jesli nie bedzie Nec'a albo bedzie nieco za drogi (w komputroniku jest za 419zl a ja mam na maxa 370zl) to ewentualnie Lite-On czy LG? Kumpel pracuje w sklepie i z tych 2 poleca LG, ponoc w razie awarii serwis LG dziala o wiele lepiej!

pzd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jesli nie bedzie Nec'a albo bedzie nieco za drogi (w komputroniku jest za 419zl a ja mam na maxa 370zl) to ewentualnie Lite-On czy LG? Kumpel pracuje w sklepie i z tych 2 poleca LG, ponoc w razie awarii serwis LG dziala o wiele lepiej!

pzd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z LG stycznosci nie mialem i prawde mowiac nie chce miec :]

Lite-On potrafi nagrywac nie gorzej jak NEC,ale wymogiem jest tu jednak dobry nosnik..TDK,Verbatim ewentualnie Platinum

Zamiast 832S mozesz zassac model 1213S ktorego bardzo latwo mozna przerobic na 1633S lub Sony DRU-710A :] ,jednak narazie jest to naped dosc mlody i jeszcze niema do niego tak dobrych biosow jak do 832S (ale to tylko kwestia czasu)

co do serwisu...z LiteON'em jest tak ze w razie awarii wymienija na nowszy model o ile starszy juz znikl z rynku ,co jest duza zaleta bo nowe modele wychodza bardzo szybko :]

jak mi padnie moja 812S@700A to mam nadzieje ze mi dadza odrazu 1633S :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pzd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pzd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez przymierzam sie do zakupu nagrywarki ale nei wiem jaka wybrac z tych o ktorych tu mowa, a mam zamiar kupic juz taka co nagrywa plyty 2-warstwowe?? i mam pytanie czy lite-on 1213 ktory nie nagrywa plyt 2-warstwowych po zmnianie biosu i pzrerobieniu go na 1633 bedzioe nagrywal takei plytki ?? bo obecnie mam normalnego lite-on LTR - 40125S i zmienilem mu juz dawno biosa i teraz mam TR - 48125S :D :P. A roznica w cenie pomiedzy 1213 a 1633 nie jest az taka duza a plyty 2warstwowe sie przydaja bo maja wieksza pojemnosc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez przymierzam sie do zakupu nagrywarki ale nei wiem jaka wybrac z tych o ktorych tu mowa, a mam zamiar kupic juz taka co nagrywa plyty 2-warstwowe?? i mam pytanie czy lite-on 1213 ktory nie nagrywa plyt 2-warstwowych po zmnianie biosu i pzrerobieniu go na 1633 bedzioe nagrywal takei plytki ?? bo obecnie mam normalnego lite-on LTR - 40125S i zmienilem mu juz dawno biosa i teraz mam LTR - 48125S :D :P. A roznica w cenie pomiedzy 1213 a 1633 nie jest az taka duza a plyty 2warstwowe sie przydaja bo maja wieksza pojemnosc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja ani Liteona ani LG nie dotknolbym patykiem.

Planuje zakup Pioneera 108D albo 107D Nie wypalam tak duzo a i dwuwarstwwosc mi niepotrzebna.

Pioneerami sie bawilem i wiem ze wypala na byle czym nawet za 1,5zl i nie bede mial potem problemu z odtworzeniem filmu na stacjonarnych odtwarzaczach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za ta kase mozesz zassac NEC'a 3500A ktory jest IMHO lepszy

moge w pelni polecic takie cos - wlasnie sobie owa kupilem. Pomiajac ze nie udalo mi sie dostac plytki 16x (ani + ani -) i zaczynam watpic czy one istenija (istnieja??). Ale nagralem sobie juz pare 8x i stwierdzam ze nagrywareczka jest super. Cd'ki tez nagrywa swietnie a za cene 359zl w wersji oem (z nero 6 co prawda :) ) i roczna gwarancja (moglaby byc 2 ale wtedy cena jest juz okolo 400zl) jest to najlepsze co mozna dostac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... chciałem kupować jakąś nagrywarkę, później nie chciałem... a teraz znowu ten temat powrócił ;) i nec 3500A jest coraz tańszy...

Znalazłem ofertę za 319zł (allegro).

Czyli olać litki 832 i 1633 i kupować NEC'a ?

Jedynie się martwie, że upgrade biosu nie będzie tak tutaj już dobrze dostępne jak do litków ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi