Skocz do zawartości
yakoob

MSI K7n2 Delta ILSR problemy!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam nielada problem. A mianowicie jestem "nie szczęśliwym" posiadaczem płyty głównej MSI K7n2 Delta ILSR którą już musiałem dwa razy oddawać do serwisu. Za pierwszym razem przesadziłem z fsb i płyta "nie wstała" ale przecież powinien wystarczyć res biosu???Drógim zaś razem stało się dokładnie to samo tylko przy zmianie timingów pamieci ddr.Brak mi słów... W związku z tym mam dylemat czy pozostać wciąż przy tym MSI czy może zmienić na coś innego......tylko na co???!!!!

Za każdą radę z góry serdecznie dziękuję i mam nadzieję że nie zostawicie mnie na pastwe losu..... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 zmiana tematy grozi ban

2 nf7-sl or dfi ;]

a tu ma bardzomały wyboor ;] chyba chciales lan party napisac :wink:

BTW yakoob to chyba temobo sa nieszczesliwe z takiego posiadzacza ;]

LPC średnio śmieszne te twoje komentarze jak tak masz pisać to sobie darój i zajmij się swoim........Ty wiesz!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yakoob polecam intsrukcje obslugi, bardzo madra 'ksiazka'

Następny cwaniak się odezwał. Człowieku jaki ty masz iloraz inteligencjii...???Jak nie masz ochoty odpisać na normalnie zadane pytanie w sensowny sposób to sobie daruj wogóle....!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następny cwaniak się odezwał. Człowieku jaki ty masz iloraz inteligencjii...???Jak nie masz ochoty odpisać na normalnie zadane pytanie w sensowny sposób to sobie daruj wogóle....!!!

blah

idz lepiej poczytac te instrukcje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyluuuuzuj czleniu, to taki zarcik no nie :wink:

jezeli masz mozliwosc zamiany w sklepie z doplata roznicy w cenie to bierz abita nf7 tak jak juz ktos wyzej napisal lub mozesz ewentualnie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> dfi infi lub lanparty, obie plytki sa swietne, z tym ze na dfi troche wyzsze fsb osiagniesz

A jak robiles reset biosu jezeli moge wiedziec :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na delcie l tez są takie jajca czasami ze restet biosu nie pomaga!!

Ale jest na to sposob przynajmniej mi pomaga:)

Jesli plyta nie wstaje bo zabawie w biosie i resecie biosu:

1. jeszcze raz restet zworką biosu

2.Trzeba przestawic zworkę odpowiedzialną za fsb100(wymusza fsb100mhz) przynajmniej u mnie jest takie cos:)

3. Pc powinien sie odpalic(ale to nie wszystko) wchodzisz do biosu bierzesz opcje load optimal setings czy jakos tak i zapisujesz.

4. wylanczasz pc zworke odpowiedzialną za fsb100 ustawiasz tak jak byla wczesniej i odpalasz pc powinno smigac:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli masz mozliwosc zamiany w sklepie z doplata roznicy w cenie to bierz abita nf7 tak jak juz ktos wyzej napisal lub mozesz ewentualnie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> dfi infi lub lanparty, obie plytki sa swietne, z tym ze na dfi troche wyzsze fsb osiagniesz

reset robiłem zworką i wyciągnąłem baterie na całą noc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reset robiłem zworką i wyciągnąłem baterie na całą noc

to w takim razie zamieniaj to smiecie jak masz mozliwosc i po sprawie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...