adder Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Witam! Mam problem z MS Windows Xp Professional, więc postanowiłem go opisać na forum i może ktoś się znajdzie zdolny do pomocy, bo mam już dość tego systemu. Z pół roku temu zainstalowałem WinXP Pro. Na początku wszystko zdawąło się być w normie. Ostatnio zaczął mi się ten system resetować podczas wykonywania różnych zadań lub nawet gdy nic nie robię (dla przykładu komputer był zostawiony na pulpicie i nagle się zresetował). Jest to bardzo uciążliwe, gdyż za każdym razem tracę niezapisaną pracę, tracę czas i nerwy mnie biorą. Moich podejrzeń jest kilka: 1. Problem ze sterownikami karty graficznej. Pewnego razu, po takim resecie oto co ukazało się moim oczom: "Sterownik urządzenia graficznego nie może zakończyć operacji rysowania. Sprawdź możliwośc uzyskania aktualizacji sterownika u producenta urządzenia. Sterownik ekranu dla NVIDIA GeForce 4 MX 440 wydaje się ponosić odpowiedzialność za brak stabilności systemu." Oczywiście mam najnowsze detonatory 61.77 dla 2k/xp, ale to nic nie pomogło. 2. Problem ze sterownikami karty dźwiękowej. Zauważyłem, że często podczas słuchania muzyki komputer się resetuje, pomimo iż miałem sterowniki dla XP. 3. Problem z zasilaczem. Nadmienię jeszcze, że sprawdziłem wszelkie połączenia wewnątrz jednostki centralnej oraz kabli. Raz również sformatowałem dysk C, ale i to nie pomogło. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego bardzo uciążliwego kłopotu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 czy zasilacz :roll: :roll: mozliwe - napisz jaki masz model/markę Wyłacz restartowanie systemu gdy wystąpi bład krytyczny(m.kompter :arrow: własciwosci :arrow: zaawansowane :arrow: uruchamianie i odzyskiwanie :arrow: odznacz opcje "automatycznie uruchom ponownie", jak pokaze sie blu skrin to spisz kod błedu i wrzuc tutej ,zainstaluj najnowszy directX i moze spróbuj wgrać starsze detonatory :roll: :rol jaką masz k.dźwiękową :?: l: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adder Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Karta dźwiękowa Sound Blaster Live! 5.1 Postanowiłem sformatować dysk systemowy, wgrałem starsze detonatory 41.09 i na razi chodzi dobrze. Podejrzewam, że to wina sterowników od NVIDII. Karty dźwiękowej jeszcze nie zainstalowałem, ale problemy ze sterownikami do niej też miałem wcześniej. Czy powinienem najpierw wgrać sterowniki z płyty czy ściągnąć najnowsze ze strony www.creative.com? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Stąd ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...