Skocz do zawartości
Zielik

Nie działajÄ…ca nagrywarka po formacie ??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :) Mam pewien problem. Moja nagrywarka działała bez zarzutu. Zrobiłem formata i nagle nic nie mogę nagrać. chcialem nagrac zdjęcia na cd nagrywa pisze ze nagrało ale potem nie moge odczytać płyty :/ Ciągle czyta az wkońcu sie wiecha i nic sie nie dzieje.

Proszę o szybką pomoc !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WITAM MAM PARĘ POMYSŁÓW OKOŁO 2. NA POCZĄTEK CZY MASZ NAGRYWARKĘ JAKO MASTER W NIEKTÓRYCH KONFIGURACJACH JEST TO BARDZO WAŻNE. JEŻELI MASZ MOŻLIWOŚĆ NIE SPINAJ JEJ Z CD-ROM (POJAWIAJĄ SIĘ KONFLIKTY) I NAJLEPIEJ JAK NAGRYWARA JEST NA OSOBNYM GNIEŹDZIE IDE NA PŁYCIE. JESZCZE JEDNA KWESTIA MOŻE MASZ KONFLIKT STEROWNIKÓW ASPI????

POZDRO I POWODZENIA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WITAM MAM PARĘ POMYSŁÓW OKOŁO 2. NA POCZĄTEK CZY MASZ NAGRYWARKĘ JAKO MASTER W NIEKTÓRYCH KONFIGURACJACH JEST TO BARDZO WAŻNE. JEŻELI MASZ MOŻLIWOŚĆ NIE SPINAJ JEJ Z CD-ROM (POJAWIAJĄ SIĘ KONFLIKTY) I NAJLEPIEJ JAK NAGRYWARA JEST NA OSOBNYM GNIEŹDZIE IDE NA PŁYCIE. JESZCZE JEDNA KWESTIA MOŻE MASZ KONFLIKT STEROWNIKÓW ASPI????

POZDRO I POWODZENIA

Caps Locka uzywaj jak mozesz . Zle sie czyta takie wielkie byki :) .

A jezeli chodzi o bledy to moze masz plytki kiepskie , moze cos laser brodny itd .

Sprawdz sobie jeszcze na innym programie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam problem co Zielik. Mianowicie po formacie i ponownym zainstalowaniu Windowsa moja nagrywarka przestała prawidłowo działać!! Już na samym początku nagrywania wyskakuje błąd. Jeżeli ktoś wie jak ten problem załatwić, lub czym to jest spowodowane proszę o odpowiedź!! MÓJ EMAIL -mc.przemyslaw@interia.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz proszę o pomoc w tej sprawie. Wczoraj zagadałem do Zielika, który nie potrafił mi udzielić odpowiedzi jak rozwiązał swój proble (nie wiem, czy to brak chęci, czy co, ale nieważne). Jeżeli jednak ktoś wie, w czym tkwi problem to proszę o informacje!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy niepoprawne działanie mojej nagrywarki może być spowodowane tym, że nie mam zainstalowaneych tych sterowników (Nero), które było razem z tą nagrywarką?? Nie mogę ich znaleźć, ale mam zainstalowaną wersje 5.9 porzyczoną od kolegi (próbowałem roównież z wersją6...). Postaram się poszukać tej płyty, ale mimo wszystko proszę o porady!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli to nie jest zadna wymyslna nagrywarka, to nie potrzeba zadnych sterow.

Sprobuj zrobic format, odlaczyc net, zainstalowac czysty system (VIA Pack jesli trzeba i tyle) a na to Nero. Jesli nie ruszy, to problem moze byc w ustawieniach bios, tasmie lub samej nagrywarce.

Moze update softu?

Sprobuj tez innych programow do nagrywania (jeszcze na obecnym systemie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi