OBcY Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Płytka Asus P4P800 SE, napięcie 1.6V, pamięci synchro (2x512 Kingston). Na pamięciach w singlu chodzi stabilnie 3.4GHz. Temperaturki na screenach, chłodzony wodą. Jak chce mu podnieść o 1 to juz jest niestabilny, a jak mu zwiększam napięcie to nie wstaje (przypominam ze standardowe to 1.45V). Na pamięciach asynchro wstaje nawet 3.56GHz, ale winda sie nie odpala. Aha, i nie wiem skąd te legendy, że prescot sie strasznie grzeje... Pamięci synchro Pamieci asynchro Temp idle (Mozzila, winamp) Temp stres (2h doom3) Napięcia (vcore skacze od 1.59 do 1.63) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 a na AC na ile chodzil ? ja mam 2.4@3.33 1.47V i biega stabilnie od 2 miesiecy, moze sie zmusze do zalozenia WC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 A taktowanie Agp (pci chyba tez?) ?? One sie zwiększają automatycznie razem z podkrecaniem proca. Musisz taktowanie Agp nastawic na 66 mhz (jezeli mash 8x) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin18 Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Asus zaniża temperatury o jakieś 10 stopni :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OBcY Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 a na AC na ile chodzil ? ja mam 2.4@3.33 1.47V i biega stabilnie od 2 miesiecy, moze sie zmusze do zalozenia WCNa AC go nie puszczałem, wiec nie wiem jakie ma temp. A tobie na takim napięciu chodzi stabilnie? Bo ja za nic nie moge go puscic na nizszym vcore i 100% stabilny A taktowanie Agp (pci chyba tez?) ?? One sie zwiększają automatycznie razem z podkrecaniem proca. Musisz taktowanie Agp nastawic na 66 mhz (jezeli mash 8x)Mam nastawione stałe 33/66MHz Asus zaniża temperatury o jakieś 10 stopniTak? to czemu na MSI (też i865) mam podobne temperatury? Pozatym nie powiesz mi że temp dochodzi do 56C i proc jest stabilny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelus Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Zaniża. A twój proc nawet przy 70*C będzie stabilny. Ja swojemu 3.0E walnąłem 2x prime i chłodziłem pasywnie zalmanem 7000-Cu. Po 0.5h miał jakieś 75*C i nie było problemów. Tyle, ze zaczął zwalniać zegary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...