uzbek86 Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Witam! MAm router dl-604 i 3 kompy podłączone. A moim problemem jest to że nie wchodzą niektóre strony np. gazeta.pl i na google jak coś szukam to też często ciekawie zapowiadające się strony nie wchodzą:( Dodam że wcześniej dało się wejść na strony na które teraz nie można. Pomóżcie bo nie wiem o co chodzi. Czy to jest wina tpsy, czy cośżle ustawione w routerze?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 dns'y jakie masz wpisane, na 90% to jest przyczyną, podaj przykładową strone, sam mam ten router. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzbek86 Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Domain Name Server 231.173.209.71, 217.30.129.149 . Przykładowa strona to www.gazeta.pl. I jakie wpisać lepsze dns'y?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Dla Klientów TP są dedykowane dwa serwery DNS: dns2.tpsa.pl IP 194.204.152.34 dns.tpsa.pl IP 194.204.159.1 Dla Klientów usług dostępu komutowanego i Neostrady serwery DNS są przyznawane automatycznie po załogowaniu i nie ma konieczności ich definiowania w ustawieniach sieciowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzbek86 Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 i nic nie pomogła zmiana dns'ów na te z tepsy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Moze masz ip z serii 83. :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzbek86 Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Sprawdziłem i TAK mam takie IP. Mam zmieniać dotąd aż się zmieni na inne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Sprawdziłem i TAK mam takie IP. Mam zmieniać dotąd aż się zmieni na inne?bez jaj ;) życzę powodzenia, ja innego niż 83.... chyba już od roku nie widziałem, a wszystkie strony w tym www.gazeta.pl otwierają się, btw.czy ta dolegliwośc dotyczy tylko twojego komputera w sieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzbek86 Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Ta choroba dotyczyła wszystkich komputerów w sieci. Dotyczyła bo się wziąłem za zmienianie ip i stron już chodzą normalnie w tym www.gazeta.pl. Ip zaczyna się też na 83.....:)Ta choroba dotyczyła wszystkich komputerów w sieci. Dotyczyła bo się wziąłem za zmienianie ip i stron już chodzą normalnie w tym www.gazeta.pl. Ip zaczyna się też na 83.....:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...