Traczyk Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 witam ile mogę wyciągnać na bartonie 2500+ na standardowy chłodzeniu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Scyzoryku: tyle aby temp ci nie przekroczyła (wg. góra) 65 C. A tak pozatym to o tym było juz tysiące tematów i radze poczytac lub zajrzec do faq!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traczyk Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Scyzoryku: tyle aby temp ci nie przekroczyła (wg. góra) 65 C. A tak pozatym to o tym było juz tysiące tematów i radze poczytac lub zajrzec do faq!! dobra sorki nieposzukałem bo mi się bardzo śpieszy...puszcze go na 11x200 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Tak, ale musisz zmienic napiecie na 1,725 lub 1,750 aby chodził stabilnie. Ale nie puszczaj go odrazu na 200, lecz puszczaj go np. co 5 mhz i zrób test i uwazaj aby go nie spalic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 no moze jak ci sie uda to nie jest regula moze wrozka elwira ci powie albo zybszek nowak to od wielu rzeczy zalezy zasilacz wentylacjia w budzie mobo i jej chlodzenie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traczyk Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Tak, ale musisz zmienic napiecie na 1,725 lub 1,750 aby chodził stabilnie. Ale nie puszczaj go odrazu na 200, lecz puszczaj go np. co 5 mhz i zrób test i uwazaj aby go nie spalic oki a bez zmiany napięcia ile powinien pójść ? Abit NF-7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 sprawdz powinno pujsc tylko ten BOX rade zmienic na jakis lepszy cooler np. COOLERMASTER jakis miedziany i chlodzenie budy lepsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 pójdzie i na 200 ale bedzie baardzo niestabilny Stabilny bedzie góra 185 mhz. Ps. Podaj jeszcze jaki mash zasilacz!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Jak chcesz dobrze kręcić to po wymianie wentyla na wydajniejszy tez se go porządnie wyszlifuj (jeśli fabryka zapomniała). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 "pójdzie i na 200 ale bedzie baardzo niestabilny" a to skad wiesz? moze mu pojsc na 220 i byc stabilny a moze do 180 niedobic. wiec po co sie bawita we wrozki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoThAn Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Jak chcesz dobrze kręcić to po wymianie wentyla na wydajniejszy tez se go porządnie wyszlifuj (jeśli fabryka zapomniała). wyszlifuj a puzniej polerka na początek proponuje papierek wodny 2000 na lustrze a na koniec szmata flanela powinno byc lustereczko :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Jak chcesz dobrze kręcić to po wymianie wentyla na wydajniejszy tez se go porządnie wyszlifuj (jeśli fabryka zapomniała). wyszlifuj a puzniej polerka na początek proponuje papierek wodny 2000 na lustrze a na koniec szmata flanela powinno byc lustereczko :) O co z tym lustrem chodzi??? Bo do końca nie kumam....(może jakiś mały topik???) Ja szlifowałem "normalnym" 600, póżniej 1000 ,no a póżniej juz niczym bo w sklepie mniejszych nie mieli..... I co to ten papierek...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoThAn Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 bo widzisz cala rzecz na tym polega azeby cala operacje szlfowania na papierze wodnym robic na bardzo równej powierzchni idelany do tego jest stół traserski albo lustro bądz szyba a papierek jest 2000 umnie w miescie w sklepiku znalazlem numer np 2000 oznacza liczbe punktów na 1 centymetr kwadratowy poszukaj a znajdziesz moj 1000 byl w kolorze czarnym a 2000 w kolorze popielatym wazne jest aby wykonywac ruchy 8 w kształcie ósemki oraz z wodą wody powinno by troske duzo ale nie za duzo powinna powsta kalurza najlepiej zamoczyc papierek w wodzie caly potem polozyc na lustro on sie ladnie pprzyklei potem skropic powierzchnie i zacząc jezdzic :) radiatorkiem 8 co jakis caz sprawdzac jak nam sie zabieli cala powierzchni to puzniej szmatka i to samo na mokro powinienes otrzymac ladna powierzchnie niektórzy dodają na koniec do tej szmaty pasty polerskiej do autana karoserie zapomnialem jak sie nazywa ale chyba cos w stylu polena o jak najwiekszej liczbe chyba 4000 mozna kupic w sklepie z art do samochodów pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Dzięki za wyczerpującą odpowiedż :D Tzn. że to normalny papier tylko że baaaaaaardzo drobny ? i tylko pokropiony odrobina wody? Czy on nosi nazwe wodny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoThAn Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 tak powiedz ze chcesz papier drobny wodny ja tak powiedzialem i koles mi dal 500 800 1000 1500 i 2000 ale te 500 i 800 byly za szorstkie juzja lecialem 1000 delikatnie 1500 i 2000 a wody tak jak mowilem zamocz caly arkusz w wodzie poloz na lustro i skrop jesce mocno go wodą i zacznij kreslic ósemke wody musi byc duzo zeby opilki wymywac no i woda nadaje lepszy poslisk a co do pasty to byla to pasta ten co ja stosowalem to lekko scierna w zielonej tubce i malej ale lekko scierna i bylo super no i jesce jdna poprawka to nie miala byc flanela tylko gaza najlepsza to popularna pielucha dla niemowląt :) hehe smieszne ale prawdziwe musi byc zlorzona na 2 razy i tez na lustrze smarujesz powierzchnie radiatora mi ciezko wychodzila ósemka wiec moje ruchy ograniczaly sie do tzw. profesjonalnie ruchów pouwisto zwrotnych czyli twja moja góra dół heheh pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traczyk Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 pójdzie i na 200 ale bedzie baardzo niestabilny Stabilny bedzie góra 185 mhz. Ps. Podaj jeszcze jaki mash zasilacz!! zasiłka Chieftec 360W...hmmm skoro mówicie że na 200 będzie niestabilnie to puszcze 11x180 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 facet NIKT ci nie powie na ile bedzie stabilne a na ile nie! mozliwe ze ci pojdzie na 220 i bedzie stabilne. idz sobie do faq i poczytaj jak sprawdzac stabilnosc i zobacz kiedy masz max stabilnego jeszczo i ciesz sie wydajnoscia. a tych wszystkich expertow ktorzy jak wrozki wiedza ile ci pojdzie olej cieplym moczem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Confi_old Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Witam to ja takze z malym pytankiem :) Posiadam takze Bartona 2500 i chcialem go troszke podkrecic nie do 3200 ale np 2800 moze 2900 i chce jakas rade tak przy okazji jak juz podajecie :) Zasilke mam Tracera 450 (wiem ze to nie jest znakomity zasilacz ale mam taki i juz :) ), 256 DDR 400 cl2,5 , temp na procu mam w stresie 35stopni (mam nadzieje ze zasilka wytrzyma bo mam 6 wentyli w kompie + jeden na płycie :) ) prosze o rade co jak podkrecic jesli mozna z gory dziekuje !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 podkręca się tak łapiemy za wenylator i kręcimy 2 razy w lewo tio 2500 mhz a w prawo jak da rade to 3 razy to 5 ghz. Do tego grafę trzeba obrócić o 180 stopni i wcisnąc z całej siły w slot pci. Jak nie wchodzi to trzeba z buta . Chłodzenie trza odpowiednie gdyż po rotacji wentyla w lewo temp wzrasta proporcjonalnie do obrotów. Tak więc kręcąc o 180 stopni temp wzrasta o 180% a w lewo spada proporcjonalnie, Więc trza freon lub lód . Chłodzenie freonem polega na tym że trzeba psiknąc dezodorantem(polecam axe efekt axe daje przyciaganie cząstek krzemu zawartych w w jądrze i dzięki temu ładunki + id ą w góre więc ciepło ucieka przez żeberka. Ewentualnie colgate total z aktywnymi składnikami mineralnymi łączącymi cząstki mineralne krzemu. Nie no sorry za to ale jest coś takiego jak procki kręce bo mam ręce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eilure Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 ja na boxowym wyciagnelem 2200mhz,niestabilnie tylko w prime, no ale abit nf7-s,chietec 360W activ pfc,kingston 512 400mhz cl3, nie ciagne dalej bo dla mnie te kilka mhz nie ma sensu i tak zostawilem na 2500+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Confi_old Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 podkręca się tak łapiemy za wenylator i kręcimy 2 razy w lewo tio 2500 mhz a w prawo jak da rade to 3 razy to 5 ghz. Do tego grafę trzeba obrócić o 180 stopni i wcisnąc z całej siły w slot pci. Jak nie wchodzi to trzeba z buta . Chłodzenie trza odpowiednie gdyż po rotacji wentyla w lewo temp wzrasta proporcjonalnie do obrotów. Tak więc kręcąc o 180 stopni temp wzrasta o 180% a w lewo spada proporcjonalnie, Więc trza freon lub lód . Chłodzenie freonem polega na tym że trzeba psiknąc dezodorantem(polecam axe efekt axe daje przyciaganie cząstek krzemu zawartych w w jądrze i dzięki temu ładunki + id ą w góre więc ciepło ucieka przez żeberka. Ewentualnie colgate total z aktywnymi składnikami mineralnymi łączącymi cząstki mineralne krzemu. Nie no sorry za to ale jest coś takiego jak procki kręce bo mam ręce dzieki !! tak to jest wlasnie jak kogos sie spytac o krecenie, spoko nie bede juz wiecej pytał bo odp mi zaraz ze bylo tysiac tematow o tym pisane i mam sobie poszukac, jakbym sie znal to nie pytalbym sie nikogo o rade a po to tutaj jestem aby dowiedziec sie jak najwiecej i pozniej z czasem pomoc innym. Jeszcze raz dziekuje za pomoc ! myslalem ze to forum jest jednym z najlepszych ! ale wlasnie przez takich jak Ty odechciewa sie wszystkiego.. sorry ze tak pisze ale ja czekam na odp o rade a Ty sobie poprstu robisz jaja ! nara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 nam tez sie odechciewa kiedy codziennie wchodzimy na forum a tu 10 kolejnych topicow "jak podkrecic". po miesiacu w archeo lezy 300 nikomu niepotrzebnych napakowanych OT postow. a dlaczego? bo takie leniuchy jak ty nie raczyly zajrzec do waloengo FAQ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Confi_old Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Logan"]nam tez sie odechciewa kiedy codziennie wchodzimy na forum a tu 10 kolejnych topicow "jak podkrecic". po miesiacu w archeo lezy 300 nikomu niepotrzebnych napakowanych OT postow. a dlaczego? bo takie leniuchy jak ty nie raczyly zajrzec do waloengo FAQ. nie prawda ! np szukalem jak podkrecic grafike i co? za przeproszeniem gowno przeczytalem wszystko co bylo o tym napisane i nic nie skapowalem moze za ciemny jestem i dlatego chce pomocy !! tak samo jak temat ktora plyta jest lepsza zanim kupilem to zamiast wypowiadac sie na temat płyty abit badz epox to wyszla kłotnia moze spojrz z tej strony a nie obwiniaj nowych uzytkownikow ! albo poprostu nie pisz (czyt. nie udzielaj pomocy jesli ktos prosi moze ktos inny pomoze) to tyle ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...