Maks! Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Hej! Moge kupic glosniki Creative Inspire 6.1 6700 za 269zl. Zestaw sklada sie z 6 glosnikow satelitarnych 8W kazdy + subwoofer 22W, calosc wykonana jest z drewna, do tego dolaczony jest przewodowy pilot. Zgodnosc z Dolby Digital, Surround EAX, pasmo przenoszenie 40 - 20.000 Hz i takie tam. Calosc podpieta by byla do Soundstorma. Wszystko jest nowe i z gwarancja. Slyszalem, ze subwoofer najlepiej nie gra, i teraz pytanie, czy w przyszlosci bedzie mozna wymienic glosnik 22w na cos mocniejszego np 40W ? Czy jest takie cos wykonywalne? Czy jest wogule sens pakowac sie w ten glosniki? Czy moze lepszym wyborem beda T5400 (5+1) albo P5800 (5+1) ? thx za wszystkie odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@V Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Wymiana glosnika subwoofera powiadasz ?? To powiem Ci ze nie ma raczej takiej mozliwosci chyba ze chcesz wsadzic glosnik wiekszej mocy i bedzie ci to gralo lipnie! po 1 - Obudowy subwoofera sa dobierane do danego glosnika czyli wielkosc obudowy i dlugosc oraz srednica BR, no i wlasnie glosnik albo do kontrukcji zamknietej albo BR po 2 - Wzmacniacz znajdujacy sie w tym subwooferze jest optymalnej mocy do danego glosnika ktory w nim siedzi jezeli dasz mocniejszy glosnik to i tak nie uzyskasz wiekszej mocy. po 3 - GLosnik w zestawach CREATIVE'a mam na mysli subwoofer jak i inne w satelitach sa kontrukcji tej samej firmy i nie masz zadnych danych zwiazanych z tym glosnikiem, jezeli mial bys chociaz podstawowe parametry VAS, QTC, QMS itp mogl bys dobrac cos podobnego jakis podobny glosnik ktory by gral dobrze w takiej obudowie itp Wiec radze sobie odpuscic jezeli moc zestawu cie nie uzeka to sie nie laduj w cos takiego bys nie byl rozczarowany ;] Najlepiej zbudowac porzadny zestaw 2.1 tak jak w moim przypadku subwoofer 120w+kolumny stereo po ok 150w i piekny stereofoniczny dzwiek ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Ja mam te glosniczki i jestem z nich zadowolony, za ta cene na prawde warto. Subek wcale nie jest slaby, telepie pokojem jak trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...