zeppelin8 Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Ave! Pytanie kieruję do ludzi, którzy na tym samym sprzęcie (blok, pompa itd) próbowali różnych grubości węży i jak to wypadło. Chodzi mi głównie o rozbudowane układy (bloki cpu,nb,gfx,hdd). Nie szukam wypowiedzi teoretyków tylko praktyków :-) jak zwykle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Jak jeszcze mialem wc... to zdarzylo mi sie wymieniac weze z 12/16 na 16/22 ... pompka imo dzieki temu nie tracila tak duzo w przeplywie... co do wydajnosci... to z wezami 12/16 i 16/22 nie zauwazylem wiekszych roznic... a jezeli byly ( 1-2* na korzysc 16/22 ) to mogly byc zwiazane z lepszym zamocowaniem bloku ... lepszym nasmarowaniem pasta... itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Jak jeszcze mialem wc... to zdarzylo mi sie wymieniac weze z 12/16 na 16/22 ... pompka imo dzieki temu nie tracila tak duzo w przeplywie... co do wydajnosci... to z wezami 12/16 i 16/22 nie zauwazylem wiekszych roznic... a jezeli byly ( 1-2* na korzysc 16/22 ) to mogly byc zwiazane z lepszym zamocowaniem bloku ... lepszym nasmarowaniem pasta... itp.U mnie bylo niemal identycznie... zmienilem niemal 90% dlugosci wezy na 16/22 i praktycznie nie zauwazylem roznic w temperaturach... Jednoczesnie przy zmianie wezy od nowa wszystko czyscilem, dopiescilem spod bloku, dolozylem arctic ceramique zamiast asIII i w sumie temp sie nei zmienila :) Obecnie mam tylko 1 odcinek wezy 16/22 - reszta 12/16 i ten uklad sie nie zmieni, bo nei ma po co :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...