solmyr Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Witam Dysk to seagate barracuda 120GB SATA (ST3120026SA) zauważyłem bardzo niepokojące zjawisko mianowicie w czasie pracy systemu dysk wydaje dziwny odgłos jakby startowała płyta w napędzie cd, jednocześnie windows XP "zamraża się" - nie można ruszyć myszką i wogóle nic zrobić dopuki odgłos nie ustanie -a trwa on z 1,5 - 2 sekundy i czasem się zapętla, tak że robi to z 10 - 15 razy. Pomaga delikatne stuknięcie palcem dysku i wszystko wraca do normy. Dysk jest chyba jeszcze na gwarancji ale zanim oddam chcialem sie dowiedziec co to może być. Pomocy!:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 jak sie domyslam bo dziwnei to opisales to talerze dysku sie zatrzymuja, moze kabel zasialjacy masz nadłamany, mialem kiedys identyko przypadek u siebie na codegenie :/ a moze piny gdzies przy dysku sie odlutowaly/ ułamaly tez to mozliwe jest ;] bo nie wiem o co ci doaldnie chodzi z tym odglosem cd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili^^ Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Pomaga delikatne stuknięcie palcem dyskuz opisu najbardziej pasuje wyłączanie się dysku - zanik zasilania odgłos jakby startowała płyta w napędzie cd a trwa on z 1,5 - 2odgłos ropędzających się tależy... tak jak napisał $McFly$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solmyr Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Narazie podociskałem wszystkie kable i chodzi ok. Odczekam kilka dni i jak sie nie bedzie powtarzac to znaczy, ze niedocisniety kabel byl przyczyną. THX za podpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...