Skocz do zawartości
MeHow

17'' LCD do 2000zł . Jaki wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Kompletnie sie na tym nie znam, a ze technika idzie do przodu i dawne tematy sa juz nieaktualne, wiec pytam sie was, jaki LCD wybrac? Jakie dane przy wyborze takiego monitora sa istotne, a ktore mniej? Na co nalezy zwrocic uwage? I w koncu, jaki model bedzie najlepszy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja wczoraj kupilem LCD LG 1710B i jestem zachwycony! Nie ma zadnegosmuzenia, obraz jak zyleta, kolory pikne.. Wszystko jak najbardziej ok.. MIalem kupic L1730B ale w sklepie w wawie i na allegro byl wlasnie ten model za 1550zeta!!! W sklepach zazwyczaj jest za ponad 1900!!! Nie wiem dlaczego taka cena ale wszytsko jest w jak najlepszym pozadku..Gwara 24miechy, brak martwych pikseli .. No normalnie cud..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MeHow podepne sie pod topic :)

Szukam LCD 17" w granicach 2,5k pln. Uzywany bedzie w domu glownie do grania i chodzenia po necie. Zalezy mi rowniez na tym zeby monitor posiadal dobra geometrie w rozdzialce 1024X768 i zlacze DIVI.

Panel mam zamiar kupic w niemczech i chcialbym sie dowiedziec jak jest z gwarancja na taki towar ? Chodzi mi dokladnie o gware door to door czy bedzie ona normalnie uznawana w polsce przez polskiego servisanta firmy, oraz ktora firma daje najlepsza gwarancje na LCD ?

prosze podajcie jakies konkretne modele bo jutro wyjezdzam i nie mam czasu studiowac calego mva.pl :cry:

jezeli bylo by to mozliwe prosil bym rowniez o linki do sklepow komputerowych w okolicach berlina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polece Samsunga  TFT SM710N SILVER. Troszke danych  

Kontrast: 600:1

Jasność: 300 cd/m2

Czas reakcji matrycy: 12 ms :)

Nie ma zlacza DVI ale za cene ponizej 2000zl i tak sie nie dostanie DVI (chyba).

Również podpisuje się pod opinią Sznurka. Sam mam Samsunga SM710 N i powiem, ze do 2000 zł nie ma lepszego monitora. Sam zastanawialem sie nad NECiem 1760NX, ale jak wszedl Samsung to wyszlo lepiej bo dużo oszczędziłem a obraz jest i tak lepszy. Testowalem w sklepie. Sam myslalem czy dobrze zrobilem wychodząc ze sklepu, teraz wiem, że lepiej bym nie zrobił. Polecam Samsunga super jasny obraz. Filmy na nim to cudo!! i 12ms

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie tos moze jak jest z gwarancja na monitory kupione w niemczech ?  

dokladnie chodzi mi o gware door to door czli czy jak zadzwonie do polskiego servisu to wezma i naprawia mi monita kupionego za granica ?

to wie ktos jak z ta gwarancja jest? :) chodzi mi dokladniej o to czy serwis w polsce uznaje gwarancje na monitor kupiony za granica?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stoi taki sobie u mnie na biurku - nie ma smużenia, ani gry ani filmy, najlepszy w rozdzałce 1280x1024, brak DVI. Ale jak dla mnie to jest super i szczerze go mogę polecić. No i gwara obejmuje wszystko (włącznie z "wypaleniem" lampy - czy jakoś tak :P ). No i jakość NEC'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stoi taki sobie u mnie na biurku - nie ma smużenia, ani gry ani filmy, najlepszy w rozdzałce 1280x1024, brak DVI. Ale jak dla mnie to jest super i szczerze go mogę polecić. No i gwara obejmuje wszystko (włącznie z "wypaleniem" lampy - czy jakoś tak :P ). No i jakość NEC'a.

a jak zachowuje sie w rozdzialce 1024x768 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak zachowuje sie w rozdzialce 1024x768 ?

Przyzwycziłem się do wyższej i teraz mi nie odpowiada, no i jest rozmazane (zwłaszcza czcionka), ale w grach jest dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grać można w niższej rozdzielczości i nic nie jest rozmazane. Też nie gram w 1280x1024, tylko max 1024x768 (np. NFS:U), a nawet niektóre 800x600 i jestem zadowolony. A w Doom'a nie grałem, ale pewnie będzie chodził mi max na 800x600 i też będzie dobrze.(A3200+ 512 RAM GF4Ti itd.) No i na LCD mniej się oczy męczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to wlasnie mi chodzilo. Dzieki krawcu. Mam jeszcze pytanie, jak z kolorami? Sa wszystkie dostepne, czy LCD przeklamuje jakieś barwy?

BTW a czy ja mówiłem, że będę grał w d3 albo hl2 w 1280x1024, że Cię to tak Kaeres śmieszy? :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krawcu, jeszcze jedno pytanie. Czy oni daja gwarancje door to door na tego nec'a?

Si senior

A co do kolorów to chyba tylko czerń nie jest taka czarna jak woollite perła black :wink: , ale to bolączka wszystkich LCD'ków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi