MeHow Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Jak w temacie. Kompletnie sie na tym nie znam, a ze technika idzie do przodu i dawne tematy sa juz nieaktualne, wiec pytam sie was, jaki LCD wybrac? Jakie dane przy wyborze takiego monitora sa istotne, a ktore mniej? Na co nalezy zwrocic uwage? I w koncu, jaki model bedzie najlepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili^^ Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 www.mva.pl - wszystko w tym temacie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 No ja wczoraj kupilem LCD LG 1710B i jestem zachwycony! Nie ma zadnegosmuzenia, obraz jak zyleta, kolory pikne.. Wszystko jak najbardziej ok.. MIalem kupic L1730B ale w sklepie w wawie i na allegro byl wlasnie ten model za 1550zeta!!! W sklepach zazwyczaj jest za ponad 1900!!! Nie wiem dlaczego taka cena ale wszytsko jest w jak najlepszym pozadku..Gwara 24miechy, brak martwych pikseli .. No normalnie cud.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 a powiedz jak z obrazem, bo jeden znajomy narzeka na to, ze ma ekran tak jakby rozpixelowany. Czy to jest w kazdym LCD, czy tylko on ma jakis marny model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Chcialbym jeszcze nadmienic, ze poszukiwany monitor LCD powinien wyswietlac obraz w grach, filmach, bez smuzenia lub innych niechcianych zjawisk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 No przy innych rozdzialkach niz 1280x1024 jest troche obraz znieksztalcony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 MeHow podepne sie pod topic :) Szukam LCD 17" w granicach 2,5k pln. Uzywany bedzie w domu glownie do grania i chodzenia po necie. Zalezy mi rowniez na tym zeby monitor posiadal dobra geometrie w rozdzialce 1024X768 i zlacze DIVI. Panel mam zamiar kupic w niemczech i chcialbym sie dowiedziec jak jest z gwarancja na taki towar ? Chodzi mi dokladnie o gware door to door czy bedzie ona normalnie uznawana w polsce przez polskiego servisanta firmy, oraz ktora firma daje najlepsza gwarancje na LCD ? prosze podajcie jakies konkretne modele bo jutro wyjezdzam i nie mam czasu studiowac calego mva.pl :cry: jezeli bylo by to mozliwe prosil bym rowniez o linki do sklepow komputerowych w okolicach berlina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 no mi tez zalezaloby na lcd, ktore nie mialoby obrazu znieksztalconego w 1024x768. Czy ktos moze doradzic, bo boje sie pytac sprzedawcy w moim sklepie komputerowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 no mi tez zalezaloby na lcd, ktore nie mialoby obrazu znieksztalconego w 1024x768. Czy ktos moze doradzic, bo boje sie pytac sprzedawcy w moim sklepie komputerowym. Sony HX73 wg. mnie najlepsza 17 tylko ta cena................ :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Wie tos moze jak jest z gwarancja na monitory kupione w niemczech ? dokladnie chodzi mi o gware door to door czli czy jak zadzwonie do polskiego servisu to wezma i naprawia mi monita kupionego za granica ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 A ja polece Samsunga TFT SM710N SILVER. Troszke danych Kontrast: 600:1 Jasność: 300 cd/m2 Czas reakcji matrycy: 12 ms :) Nie ma zlacza DVI ale za cene ponizej 2000zl i tak sie nie dostanie DVI (chyba). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 hmmm gadalem wczoraj z Paranoikiem i on polecil jednak CRT, niby lepsze do profesjonalnych zastosowan. Co o tym sadzicie? BTW. co to znaczy lekko znieksztalcone? Jakie znieksztalcenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 A co wy na takie cos? http://sklep.benchmark.pl/pelny_5629.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brunek Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 A ja polece Samsunga TFT SM710N SILVER. Troszke danych Kontrast: 600:1 Jasność: 300 cd/m2 Czas reakcji matrycy: 12 ms :) Nie ma zlacza DVI ale za cene ponizej 2000zl i tak sie nie dostanie DVI (chyba). Również podpisuje się pod opinią Sznurka. Sam mam Samsunga SM710 N i powiem, ze do 2000 zł nie ma lepszego monitora. Sam zastanawialem sie nad NECiem 1760NX, ale jak wszedl Samsung to wyszlo lepiej bo dużo oszczędziłem a obraz jest i tak lepszy. Testowalem w sklepie. Sam myslalem czy dobrze zrobilem wychodząc ze sklepu, teraz wiem, że lepiej bym nie zrobił. Polecam Samsunga super jasny obraz. Filmy na nim to cudo!! i 12ms Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Wie tos moze jak jest z gwarancja na monitory kupione w niemczech ? dokladnie chodzi mi o gware door to door czli czy jak zadzwonie do polskiego servisu to wezma i naprawia mi monita kupionego za granica ? to wie ktos jak z ta gwarancja jest? :) chodzi mi dokladniej o to czy serwis w polsce uznaje gwarancje na monitor kupiony za granica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 A co wy na takie cos?http://sklep.benchmark.pl/pelny_5629.html Stoi taki sobie u mnie na biurku - nie ma smużenia, ani gry ani filmy, najlepszy w rozdzałce 1280x1024, brak DVI. Ale jak dla mnie to jest super i szczerze go mogę polecić. No i gwara obejmuje wszystko (włącznie z "wypaleniem" lampy - czy jakoś tak :P ). No i jakość NEC'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 A co wy na takie cos?http://sklep.benchmark.pl/pelny_5629.html Stoi taki sobie u mnie na biurku - nie ma smużenia, ani gry ani filmy, najlepszy w rozdzałce 1280x1024, brak DVI. Ale jak dla mnie to jest super i szczerze go mogę polecić. No i gwara obejmuje wszystko (włącznie z "wypaleniem" lampy - czy jakoś tak :P ). No i jakość NEC'a. a jak zachowuje sie w rozdzialce 1024x768 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 no wiec ja mam CTX 17" PV722i od roku - zaden pixelek nie wygasl, monitorek super, 170 katy widzenia, 25ms [smuzenia nie widac], pivot, DVI... 2500zl rok temu - teraz na pewno taniej - jak najbardziej polecam pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 A co wy na takie cos?http://sklep.benchmark.pl/pelny_5629.html Stoi taki sobie u mnie na biurku - nie ma smużenia, ani gry ani filmy, najlepszy w rozdzałce 1280x1024, brak DVI. Ale jak dla mnie to jest super i szczerze go mogę polecić. No i gwara obejmuje wszystko (włącznie z "wypaleniem" lampy - czy jakoś tak :P ). No i jakość NEC'a. a jak zachowuje sie w rozdzialce 1024x768 ? Przyzwycziłem się do wyższej i teraz mi nie odpowiada, no i jest rozmazane (zwłaszcza czcionka), ale w grach jest dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 no nie sadze, zeby moj gf4ti w grach uciagnal 1280x1024 ;] wiec sie pytam :) :) :) :) :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Ja mam gf4ti 4800, a jak pisałem w grach wszystko "gra" tak samo jak w benchmarkach (aqua, 3d) i obraz jest normalny. A w normalnej pracy 1280x1024 jest nawet fajne, reklamy na forum nie przeszkadzają :wink: itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 MeHow bedzie gral w D3 oraz HL2 w 1280x1024 :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 MeHow bedzie gral w D3 oraz HL2 w 1280x1024 :mrgreen: No wlasnie, smieszy mnie takie cos :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Grać można w niższej rozdzielczości i nic nie jest rozmazane. Też nie gram w 1280x1024, tylko max 1024x768 (np. NFS:U), a nawet niektóre 800x600 i jestem zadowolony. A w Doom'a nie grałem, ale pewnie będzie chodził mi max na 800x600 i też będzie dobrze.(A3200+ 512 RAM GF4Ti itd.) No i na LCD mniej się oczy męczą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 O to wlasnie mi chodzilo. Dzieki krawcu. Mam jeszcze pytanie, jak z kolorami? Sa wszystkie dostepne, czy LCD przeklamuje jakieś barwy? BTW a czy ja mówiłem, że będę grał w d3 albo hl2 w 1280x1024, że Cię to tak Kaeres śmieszy? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingcin Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 polecam nec 1703 to nowy model, następca 1701 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 krawcu, jeszcze jedno pytanie. Czy oni daja gwarancje door to door na tego nec'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 BTW a czy ja mówiłem, że będę grał w d3 albo hl2 w 1280x1024, że Cię to tak Kaeres śmieszy? :/ No wlasnie. Niewychowany z Kaeresa chlopak, z wszystkich by sie nabijal :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Nie chodzi o to.. W 1024x768 inizszych porostu pulpit wyglada dziwnie.. tzn czcionki sa inne niz zwykle.. Ale ja w dooma gralem i w inne gry bez problemu na 1024, tak samo fc.. W inne gry gram raczej na 1280x1024 bo komp raczej bez problemu wydala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 krawcu, jeszcze jedno pytanie. Czy oni daja gwarancje door to door na tego nec'a? Si senior A co do kolorów to chyba tylko czerń nie jest taka czarna jak woollite perła black :wink: , ale to bolączka wszystkich LCD'ków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...