Skocz do zawartości
VonOrlik

HERCULES RADEON 9500PRO 128MB (czrwony laminat M-3,6)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Poszukuje biosu do RADEONA HERCULESA 9500 PRO 128 mb pamieci F 3.6 aby "zmodowac kartę na 9700PRO" jak ktos zna namiar na BIOS-Y do tego modelu to bardzo prosze o podeslanie linka do stronki

P/N karty to 102A0560600 074521 z GORY WIELKIE DZIEKI

!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Uderz" do mnie na PM,to wieczorkiem poszukam,bo gdzieś mam tego BIOS'a (bo też odblokowywałem swojego Hercules'a...jakiś rok temu...)

PS.Szczerze,to nie wiedzialem,że te z czerwonym laminatem mają pamiątki 3.6ns (zawsze wydawało mi się,że czerwone = Infineon 3.3ns, niebieskie wczesne=Infineon 3.0ns, niebieskie późniejsze=Hynix 3.6ns).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi o odblokowanie szyny,a możliwości o/c - a przynajmniej wydaje mi się,że VonOrlik'owi właśnie o to chodzi,bo czegoś innego się nie zrobi na tej karcie... No chyba,że chłopak się naczytał jakichś bajek,to wtedy w porządku ;) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi o odblokowanie szyny,a możliwości o/c - a przynajmniej wydaje mi się,że VonOrlik'owi właśnie o to chodzi,bo czegoś innego się nie zrobi na tej karcie... No chyba,że chłopak się naczytał jakichś bajek,to wtedy w porządku ;) :lol:

Qmpel ma SuperGrace 9500Pro na czeronym laminacie i u niego możliwości OC pomogłem mu odblokować przez instalke OMEG...

Przedtem miał same Catalys-y.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie

Głównie chodzi mi o to jak najmocniej i jak najwydajniejszy sposób można przekręcić tę karte (czy można wżucić w nią bios "od 9700PRO" czy to sie nie opłaca? :( "Jak bym nie ruszyl mem i core to mi sie wywala" i nie trzyma nawet najmniejszych zmian. Moze to wina chlodzenia orginalnego na mem i core - wszedzie sa aluminiowe radiatory i jeden fan na core :cry:

Dzeki za INFO

POZDRO DLA WSZYSTKICH

Athlon 2500xp@2301MHZ - COOLER - GIGABYTE PCU31-VH,Asus-A7N8X-DELUXE,Hercules Radeon 9500PRO F-3,6,-2x256MB 400MHZCL 2.5 ,HUNTKEY 300W LW-8250PLUS, SEAGATE BARRACUDA 7 120GB SATA

Adigy 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to tak,jak pisał Quam, spróbuj zapodać stery DNA (teraz najnowsze to już oparte na 4.9) z zaznaczeniem opcji dla Herculesów (powinno usunąć blokadę o/c,ale jeśli nie,to wtedy zostaje Ci załadowanie BIOS'a,który jeśli chcesz,to Ci wyślę,tylko jak pisałem wyżej,napisz do mnie na PM. BTW,BIOS'a od 9700Pro nie ma sensu wrzucać,bo karta nie będzie działać). Co do chłodzenia - na oryginalnym powinieneś dojechać do wartości na rdzeniu: jakieś 350-360 (może wyżej), na pamiątkach: 630-640 (może wyżej), ale to też dużo zależy od egzamplarza i od tego,jak masz chłodzoną budę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi