VonOrlik Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Witam serdecznie Poszukuje biosu do RADEONA HERCULESA 9500 PRO 128 mb pamieci F 3.6 aby "zmodowac kartę na 9700PRO" jak ktos zna namiar na BIOS-Y do tego modelu to bardzo prosze o podeslanie linka do stronki P/N karty to 102A0560600 074521 z GORY WIELKIE DZIEKI !!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Z czego sie cieszysz? Google power, wgraj se bios od 9700 i zobaczymy jaka wtedy bedziesz mial hahawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 "Uderz" do mnie na PM,to wieczorkiem poszukam,bo gdzieś mam tego BIOS'a (bo też odblokowywałem swojego Hercules'a...jakiś rok temu...) PS.Szczerze,to nie wiedzialem,że te z czerwonym laminatem mają pamiątki 3.6ns (zawsze wydawało mi się,że czerwone = Infineon 3.3ns, niebieskie wczesne=Infineon 3.0ns, niebieskie późniejsze=Hynix 3.6ns). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Jak chcesz zmodować biosem 128-bit szyne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Nie chodzi o odblokowanie szyny,a możliwości o/c - a przynajmniej wydaje mi się,że VonOrlik'owi właśnie o to chodzi,bo czegoś innego się nie zrobi na tej karcie... No chyba,że chłopak się naczytał jakichś bajek,to wtedy w porządku ;) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Nie chodzi o odblokowanie szyny,a możliwości o/c - a przynajmniej wydaje mi się,że VonOrlik'owi właśnie o to chodzi,bo czegoś innego się nie zrobi na tej karcie... No chyba,że chłopak się naczytał jakichś bajek,to wtedy w porządku ;) :lol: Qmpel ma SuperGrace 9500Pro na czeronym laminacie i u niego możliwości OC pomogłem mu odblokować przez instalke OMEG... Przedtem miał same Catalys-y. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Dobra,ale tak się dziwnie składa,że OMEGI nie działają w przypadku Hercules'ów i trzeba zmieniać BIOS'a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Hmm... DNA mają wobór instalacji na "zwykłe" ati i herculesy :) (2.8.4.8a) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 No to widać nie na czasie jestem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Dużo jest tych sterów różnych do ATi... aż za dużo :) Catalys Omega DNA NGO Spirit Drivers Forcage i bóg wie jakie jeszcze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonOrlik Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Witam ponownie Głównie chodzi mi o to jak najmocniej i jak najwydajniejszy sposób można przekręcić tę karte (czy można wżucić w nią bios "od 9700PRO" czy to sie nie opłaca? :( "Jak bym nie ruszyl mem i core to mi sie wywala" i nie trzyma nawet najmniejszych zmian. Moze to wina chlodzenia orginalnego na mem i core - wszedzie sa aluminiowe radiatory i jeden fan na core :cry: Dzeki za INFO POZDRO DLA WSZYSTKICH _______________________________ Athlon 2500xp@2301MHZ - COOLER - GIGABYTE PCU31-VH,Asus-A7N8X-DELUXE,Hercules Radeon 9500PRO F-3,6,-2x256MB 400MHZCL 2.5 ,HUNTKEY 300W LW-8250PLUS, SEAGATE BARRACUDA 7 120GB SATA Adigy 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 No to tak,jak pisał Quam, spróbuj zapodać stery DNA (teraz najnowsze to już oparte na 4.9) z zaznaczeniem opcji dla Herculesów (powinno usunąć blokadę o/c,ale jeśli nie,to wtedy zostaje Ci załadowanie BIOS'a,który jeśli chcesz,to Ci wyślę,tylko jak pisałem wyżej,napisz do mnie na PM. BTW,BIOS'a od 9700Pro nie ma sensu wrzucać,bo karta nie będzie działać). Co do chłodzenia - na oryginalnym powinieneś dojechać do wartości na rdzeniu: jakieś 350-360 (może wyżej), na pamiątkach: 630-640 (może wyżej), ale to też dużo zależy od egzamplarza i od tego,jak masz chłodzoną budę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...