ghul Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Witam wszystkich Niedawno robilem upgrade komputera; nowa plyta glowna, procesor, RAM. Niestety po podlaczeniu wszystkiego nie jest tak rozowo jak myslalem. Wlaczam kompa, widze ekran startowy plyty glownej oraz w rogu znaczek Intela od proca. Nastepnie ukazuje sie info o bledzie z powodu nieprawidlowego zamkniecia Windowsow/zmiany sprzetu lub oprogramowania i wybor trybu awaryjnego/awaryjnego z wierszem polecen/normalnego trybu. Cokolwiek bym nie wybral nastepnie widze czarny ekran a w dole wiersz doczytywanych polecen multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS[tu juz ida katalogi systemowe]. (jak co mam dysk podzielony na 2 partycje) Chwile sie wczytuje po czym... restet. I tak w kolko. Do biosu moge wejsc. Takze udalo mi sie dzieki plycie z WinXP wejsc do "zawartosci" dysku (startujac z owej plyty). W zwiazku z tym nie jest to chyba wina trzasnietego dysku. Moja plyta glowna do ASUS P4P800 SE 2 x DDR RAM po 256 Procesor Pentium 4 2,4 GHz Radeon 9200 Aha, nie wiem czy to cos znaczy, ale jak grzebalem w komputerze udalo mi sie raz doprowadzic do ekranu na ktorym "sprawdzal" sobie wszystkie komponenty, po czym wyskoczyl komuniakt cos na ksztal "Overclocking failed" pozniej chwila doczytywania i reszta juz tak samo. Pozniej sie juz to nie powtorzylo Bede wdzieczny za jakakolwiek pomoc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghul Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Dane znamionowe zasilacza: model - 300X1 zasilane prądem - AC 230V, 4.0A, 50Hz moc znamionowa - 300W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomej Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 zrób po prostu reinstal systemu i bedzie OK. Po zmianie płyty głównej po prostu nie chce Ci się podniesć windows Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Tomej dobrze mowi, zrob tak. Sproboj jeszcze wczesniej odpalic go w awaryjnym i zainstalowac stery do plyty. Albo daj opcje "ostatnia znana dzialajaca konfiguracja" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghul Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Thx chlopaki niech wam Bozia w panienkach wynagrodzi :D Wyszykowalem sie do reinstalki systemu, ale w sumie wystarczylo dac "napraw" w menu startowym plyty WinXP i wszystko jest ok Jeszcze raz dzieki wszystkim za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...