Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 do czego sluzyw w/w program??? dostalem go wraz z plyta Epoxa za friko do czego on sluzy i jak go uzywac???[/code] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furmek Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 tym softem mozna zrobic dokladna kopie partycii (dysku).. sluzy glownie do backupu.. bardzo fajny :) instalowanie windy trwa 5 min + sterowniki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 super program :wink: sam go uzywam oto jedno z zastosowan: instalujesz system, instalujesz wszelkie sterowniki, konfigurujesz wszystko wg upodoban (ile to lacznie zabiera czasu) :( - i tu zaczyna sie zabawa - robisz sobie "imidz" partycji z systemem i zapiszujesz np na CD-R (mozesz ja zrobic botowalna) - po dluzszym/krotszym okresie uzytkowania system zaczyna zwalniac, rejestr jest zasmiecony itp - ale nie musisz sie martwic ze trzeba bedzie instalowac wsystko od nowa - robisz formacik partycji systemowej i wrzucasz kopie z "imidzu" (od 3 do 10 minut - zalezy czy duzo danych i czy "obraz" jest skompresowany) i masz wszysko jak zaraz po instalacji 8) link z opisami (po angielsku): Norton Ghost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 OK dzieki za odpowiedzi! MAm jeszcze jedno pytanko zrobilem sobie tym Northon Gosthem partycje na ktorej byl tytlko zainstalowany w2k i stery. W opcjach tego programu nie zanzaczylem nic oprocz FAT32 i tego co tam bylo zaznaczone(a byla to tylko jedna opcja) razem dwie opcje mialem zaznaczone FAT32 i to co bylo. Zrobilem sobie image i zajal mi on az 750mb!!! czy nie da sie czegos tam ustwaic aby plik image bym mniejszy??? jak tak to co ustawic najlepiej. Acha jak zrobic bootowalna plytke CDr??????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 nie wiem jakiej wersji uzywasz - ja uzywam bardzo starej 5.1c - dlatego ze zajmuje malo miejsca (tylko 1 pliczek okolo 600 kb) a poniweaz wszystki partycje mam w FAT32 to mi styka ja zawsze wybieram jeszcze opcje maxymalnej kompresji (bo moze byc jeszcze minimalna albo wcale) - wtedy plik jest naprawde "maly" (relatywnie oczywiscie) ... Acha jak zrobic bootowalna plytke CDr???????ja mam zrobiona pod Win98 - robisz to np Nero, Easy CD Creatorem, WinOnCd... - troche inaczej kazdym, najlatwiej chyba Nero - w zakladce NOWY bedziesz mial taka opcje do wyboru - create bootable CD (czy jakos tak) wczesniej robisz dyskietke startowa od 98 (bo wlasnie bootowalna plytka emuluje naped FDD z dyskietka startowa), wkladasz do stacji i nagrywasz (nagraj sobie na plytce nie tylko "obraz" partycji ale tez samego Ghosta) pamietaj tez - zeby plytka odpala/bootowala sie po wlaczeniu kompa musisz jeszcze ustawic to w BIOSie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 no ok ale gdzie ustaia sie ta kompresja dokladnie ktora zakladka . Ja uzywam tez jakiejsc starej wersji byla ona dolaczona do mojej plyty glownej epox 8kha+ pliczek zajmuje tego ng 664kb i jest z 1999r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 z tym moze byc troche klopotu - bo to opcja automatyczna - pojawia sie jezeli "obraz" chcesz zapisac na partcji na ktorej nie ma wystarczajaco duzo miejsca zeby bylo bez kompresji (wtedy przed samym zapisem pojawia sie okienko - z kompresja do wyboru NO/FAST/HIGH) wniosek - trzeba miec na chwile jakas partycje "zasmiecona" plikami lub zrobic sobie na chwile mala partcje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 OK dzieki za odpowiedzi! MAm jeszcze jedno pytanko zrobilem sobie tym Northon Gosthem partycje na ktorej byl tytlko zainstalowany w2k i stery.... Ej a spreparowales win2k przed backupem ?? Heh bo ja najpierw tez zaatakowalem na win2k ghostem no i niestety zaliczylem porazke :) A wszystko bylo opisane w manualach na symantec.com ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...