Kamilek Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Ale zrobiłem wtopa. Otóż kupiłem kartę graficzną 9600 z od razu założonym vga silencerem.Przyjdzie pewnie w poniedziałek.Moja płytka to Epox 8RDA ( drugi komp ).Gdy kupowałem płytę był na niej założony dośc wysoki radiator na SB. I gdy przekładałem sobie dyski zauważyłem ze między radiatorem a a slotem AGP są 2 cm wolnego miejsca.Troszkę mnie to przeraziło.Spojrzałem na stronę Arctica a tam , o kur…. 34 mm potrzebne dla arctica :). I co teraz ?? Przypiłować radiator ??Z boku od strony karty czy skrócić go o głowę :) ??A może całkowicie go zdjąc i założyc ten który był oryginalny na tym Radku 9600 ??Boję się tego wszystkiego bo nigdy nie zdejmowałem radiatorów. Wprawdzie czytałem FAQ ale nie mam żadnego doświadczenia :/ Co zrobić żeby było najlepiej i najprościej ?? Pozdro.Kamil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 sb sie wcale strasznie nie grzeje wiec wystarczy mu malutki radiatorek. na razie nic nie rob jak przyjdzie karta to ja zamontuj, zdejmij radiator z sb i tak go przytnij zeby pasowal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Radiatory na SB w 8RDA są przyklejane taśmą i łatwo odchodzą. Zdejmij go i zobacz, czy SB będzie się grzał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Otóż ten radiator był zakładany dodatkowo.I jego przyklejenie wygaląda tak ze na krawędziach jest przyklejony na kropelkę a w srodku jest pasta srebrna.Jak go najlepiej zdjąc ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Podważyć cienkim nożykiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Radiatory na SB w 8RDA są przyklejane taśmą i łatwo odchodzą. Zdejmij go i zobacz, czy SB będzie się grzał. He? :? W jakich wersjach? Bo napewno nie w v.1.1 - mam i SB było puste (już nie jest... :twisted: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 No radiatora nie było.Kupiłem sprzet od Białego i on juz zadbał o radiator na SB :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Ispider na pewno nożyk wystarczy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Lub żyletka.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Moje obawy wiążą się z tym ze "co kropelka sklei żadna siła nie rozklei " :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Ale kto klei na kropeke :) Czy w sklepach jest brak tasm samoprzlepnych? I uwazaj przy tej operacji. Nic nie na sile a jak nie chce sie odlepic to mlotkiem pare razy ;). A z doswiadczenia moge powiedziec ze zyletka jest niezla w takich wypadkach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 wez piłę łancuchową i delikatnie odetnij radiator - tylko uważaj ważna jest precyzja... jeśli jest klejone kropelką na rogach to po prostu odcinasz radiator w miejscach klejenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johhnie walcker Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Ale kto klei na kropeke :) Czy w sklepach jest brak tasm samoprzlepnych? I uwazaj przy tej operacji. Nic nie na sile a jak nie chce sie odlepic to mlotkiem pare razy ;). A z doswiadczenia moge powiedziec ze zyletka jest niezla w takich wypadkach :) Tasma smoprzylepna to mozna sobie kartke do glowy przykleic z napisem " TU JEST PUSTO" :lol: Mozna kupic tasme ale termoprzewodzaca - do dostania za grosze na allegro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Radiatory na SB w 8RDA są przyklejane taśmą i łatwo odchodzą. Zdejmij go i zobacz, czy SB będzie się grzał. He? :? W jakich wersjach? Bo napewno nie w v.1.1 - mam i SB było puste (już nie jest... :twisted: ) Nie pamiętam, ale miałem dwie i w obu był mały, pomalowany na złoto radiatr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...