bolko Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Mam nastepujace pytanie. Chciałbym zwiekszyc wydajność systemu chłodzenia poprzez dołozenie drugiej chłodnicy do obiegu. Czy ktos juz to robił i jakie to moze przyniesc efekty ile stopni?? Zakładam ze chłodnica bedzie bez wentylatora jakas od golfa :) a ta ktora juz mam jest z wentylatorem 120x120 i jest taka jak sprzedawane na Siliconvalley za 189zl bodaj :) Zakładana pompka to Power Head 802 chyba styknie zeby przpompowac przez 2 chlodnice płyn ?? I jeszcze pytanie co do płynu uzywam borygo czy nie lepiej wode destylowaną dac ?? Borygo polecili mi uzywac w DiscoTech jak kupowalem WC. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 lepiej daj wieksza chlodnice - np kaloryfer konwektorowy moze byc firmy Convector - one maja bardzo duza zdolnosc oddawania ciepla do otoczenia - od 200W w gore Tylko sie nie smiej ale zobacz np do galerii z modami na Tweak'u :!: wez pod uwage ze nie potrzeba wtedy zadnych wentylatorow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Tylko sie nie smiej ale zobacz np do galerii z modami na Tweak'u :!: wez pod uwage ze nie potrzeba wtedy zadnych wentylatorow a konkretnie to gdzie ta galeria? jakis adres? 8) no est, znalazlem: http://www.tweak.pl/artykul/mod_jojo dla potomnych :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...