WaterBird! Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Mam 2 dyski twarde Maxtor 120 gb amd 1 giga ramu procek 2.0 i nie wiem co sie dzieje ze czasami moj dysk tyka w sensie zatrzymuje sie system dysk tyknie system sie odblokowywuje i za 4 sek znow tyk i znow zwis i tak w kolo dopukigo nie wylacze nie sprawdze kabli nie odczekam czasu 10 min. Potem juz wszystko gra nie robilo mi sie to z pol roku dzisiaj po filmie na tvn poszedlem do swojego pokoju wlaczylem monitor wszedlem na irc i sie zaczelo :/ Wylaczylem komputer jakims cudem nie resetujac go w brutalny sposob po sprawdzeniu kabli i odczekaniu 10 min wlaczylem komputer. Narazie jest ok ale boje sie ze problem moze pojawic sie jeszcze raz, dwa a nawet kilka. Co juz wiem, albo to kabel zasilajacy lub tasma przy dysku lub plycie glownej, albo dysk ma za wysoka temperature. Jak wspomnialem mam 2 dyski pol roku temu dysk ktory jest wkrecony w obudowe tak robil po zamontowaniu wiatraka kupieniu zasilacza wymienieniu tasm przestalo. Teraz dysk w kieszeni tak robi dysk jest umieszczony w aluminiowej kieszeni jego obrecze wkrecone w obudowe tez sa aluminiowe. Wiec nie powinnien sie pocic. Dzisiaj sprawdzilem temperature dysku moim palcem nie byl on zimny, srednio goracy tylko bardzo goracy dysk w obudowie tez nie mial za ciekawej temperatury. Wiec prosze o pomoc w tej sprawie moze ten post jest troche zagmatwany ale pisalem go spontanicznie i w wielkim stresie mam na dysku bardzo duzo informacji jak projekty mojego ojca lub programy itd.. 240 gb danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoon_sports Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 ..znajomy z serwisu mowil mi ze maxtorki maja to do siebie - mojemu 80 gigowemu tez zdarz sie tak zrobic.. ale z moich ustalen wynika ze problem stanowi kablem zasilajacy - sprobuj zasilic go z innego molexa.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaterBird! Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 No i stalo sie moj komputer w nocy jak spalem poprostu odlaczyl sie jak wstalem dysk twardy nie byl podpiety dobija mnie juz ta sytuacja :/ Zmienilem kabel zasilajacy jak kazales poczekamy zobaczymy. Dzieki za informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaterBird! Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 1) Poproszę o przepisanie pierwszego posta z użyciem ... i ,,, oraz dużych liter we właściwych miejscach (może też od czasu do czasu ENTER??). Nie żeby się czepiał, ale to Tobie powinno zależeć na tym żebyśmy zrozumieli co piszesz. LOL n/c spoon_sports przepiolem juz ten kabel zasilajacy i jak narazie dziala i niech tak zostanie :} Dzieki jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...