Skocz do zawartości
-mess-

OBUDOWA do 300zl, bez zasilacza, ktora wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

mimo, ze nizej jest podobny temat, chcialbym miec wszystko przejrzyscie, wiec mam nadzieje ze moderatorzy sie nie przyczepia.

prosze o pomoc, ktora wybrac?

1. CHIEFTEC BX-01B-B-B - 305zl

2. CHIEFTEC BX-02B-B-B - 305zl (moj faworyt)

3. CHIEFTEC BX-03B-B-B - 305zl (da sie tu chyba zamontowac wiatraki z przodu(?))

4. CHIEFTEC CX-01SL-SL-B - 329zl (troche droga, ale jesli warto to dozbieram...)

5. AVALON Alien Black - 189zl (troche mi to lipa zajezdza, ale moze ktos to ma to sie wypowie :roll: )

6. CHIEFTEC DG-01B-D-U - 214zl (to wyglada bardzo interesujaco dla mnie, niska cena, tylko ciekawe czy z przodu mozna wiatrak zamontowac...)

7. Lian-Li PC-7 Aluminium (Mercury07) - 259zl (ale boli mnie, ze nie ma zamykanego panelu przedniego, pozatym wszystko pieknie)

moze jakies inne propozycje? dodam ze obudowa nie moze byc wyzsza niz 470mm, i najlepiej jesli mialaby mozliwosc zamontowania z przodu wiatraka, do tego bardzo dobrze jesli ma zamykany przedni panel ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyjrzalem sie dokladniej, i doszedlem do wniosku, ze tylko te trzy budy mnie interesuja. nicky nie widzialem, ale spox. btw czemu odradzasz zakupy w tym sklepie?

3. CHIEFTEC BX-03B-B-B - 305zl

4. CHIEFTEC CX-01SL-SL-B - 329zl

6. CHIEFTEC DG-01B-D-U - 214zl

ktora byscie poradzili?

dodam ze kazda zlotowka sie liczy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Hehe siedze se w robocie i widze jak mess sie madrzy :P - wogole se nie kupuj obudowy...

a tak na powaznie to bierz ta:

2. CHIEFTEC BX-02B-B-B - 305zl  

wyglada fajny - jest solidna czego chciec wiecej?:P

no moglaby byc tansza...

o lol jr! :D:D:D gdzie byles gdy cie nie bylo? :D :D :D

i czemu nie byles w aug w tym roku B<

a bude juz zamowilem, CHIEFTEC BX-03B-B-B, jutro bedzie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde, zamowilem bude w niedziele, w poniedzialek wyslali...

firma kurierska, nie znaczy to, ze przesylka powinna dojsc we wtorek?

dzis jest sroda, godzina 12 a kuriera nie ma, cos mi tu smierdzi :roll:

lol zalosni sa, powiedzieli ze wczoraj o 13 byli z przesylka, a o 13 bylo trzesienie ziemi tutaj, akurat film ogladalem, i starzy tez w domu byli... a kuriera zadnego nie bylo, nie ladnie tak klamac... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz jest :P 

[ciach]

do czego jest ta metalowa obraczka na ostatnim zdjeciu?

Wg. mnie to pierścień ferrytowy. Zakłada się go na kabel (powinien być na środku otwór do założenia kabla) zasileniowy lub na kabel od monitor. Ogranicza on promieniowanie elektromagentyczne z kabla lub coś podobnego. U wiekszości posiadaczy Chiefteca ten 'pierścień' leży w szufladzie :) nie jest konieczny do działania sprzętu.

btw. Możesz zrobić większe i lepsze fotki tej budki? Z chęcią obejrze. Sam się zastanawialem nad tą budą. Kasy nie bylo musialem wziść Modecoma Prostation, ale zmienie z czasem bo dobry przepływ powietrza rzecz święta.

KAMIL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kabla od zasilania przez to nie przeciągniesz...

"1. The Ferrit-ring is there to help reduce and avoid EMC interference (EMC = Electromagnetic compatibility) from signal cables. The below picture shows you how to use the ring."

Dołączona grafika

Albo, jak kiedyś poradził ktoś z news.benchmark.pl, weź pierścień, paru kumpli, idź na pewną górę i wrzuć go do tej cholernej dziury :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

btw. Możesz zrobić większe i lepsze fotki tej budki? Z chęcią obejrze. Sam się zastanawialem nad tą budą. Kasy nie bylo musialem wziść Modecoma Prostation, ale zmienie z czasem bo dobry przepływ powietrza rzecz święta.

KAMIL

jak juz pisalem wrzuce jutro, sor za taka jakosc tych, ale jutro bedzie wiecej, w lepszej jakosci (1024x) 8) co do powietrza to fakt, mam zamiar kupic na poczatek 2x wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ace wentyle 92mm + filtry przeciwpylowe

i tutaj jest pytanie, jakie wentylatory 92mm polecacie?

ja myslalem o Zalmanie ZM-F2

aha i co myslicie o tym zasilaczu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem o dużo avalonie w innym topicu, poszukać i poczytaj, aha odradzam odradzam zakupy w csklep.pl

Nicky mozesz w koncu podac konkretne powody dlaczego odradasz csklep :?: :roll: Z kim bym nie rozmawial jest zadowolony a Ty gdzie bys sie nie pojawil jedziesz na ta firme niewiem moze to twoje hobby :?: :lol:

Robilem zakupy w csklepie kilka razy (chyba 4 dokladnie) za kazdym razem zostalem milo obsluzony towar dostalem zaraz na drugi dzien po wyslaniu tylko kwestia tego ze trzeba chciec sie dogadac zadzwonic, porozmawiac na gg bo z mailami roznie bywa jedne dochodza drugie nie a potem sa niedomowienia to raczej maloprofesjonalne rozwiazanie tak czy siak z zycia wiem ze czasem "wsykakuja" problemy niezalezne od Nas a Niektorzy jak widac nie potrafia tego zrozumiec (opoznienie dostawcy towaru problemy z nasza "kochana" Poczta Polska) i najlepiej gdyby towar pukal za okno w momencie klikania "kup teraz" :lol: niestety i tak bylo pewnie w Twoim przypadku Nicky wiec daj sobie na looz prosze Cię...

wracajac do watku temat obudow jest szeroki i dlugi jak rzeka trak naprawde bedziesz musial sam podjac decyzje (i jak widac podjales juz takowa) co Ci sie podoba chiefteci slyna z solidnosci wykonania i mnogfosci rozwiazan przydatnych userowi sam mam dragona big towera i jestem bardzo zadwolony. Nie bralbym raczej avalona ;) :twisted: bo juz zmodowany Lilian troche bez zycia ;) wybrales chiefa powiem krotko gód czojs

BTW Nicky i co teraz moze bedziesz odradzac sklep qw ktorym kupowal mess bo niedostal przesylki we wtorek... LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to byla wina kuriera, a nie sklepu 8) . i to nawet nie poczta polska :D, jak zadzwonilem do sklepu, to kolesie bardzo milo poinformowali mnie, ze opieprza kuriera, i ze moge zlozyc reklamacje, gdyz towar nie zostal dostarczony na czas. sklep angela iz O!K! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to byla wina kuriera, a nie sklepu  8) . i to nawet nie poczta polska  :D, jak zadzwonilem do sklepu, to kolesie bardzo milo poinformowali mnie, ze opieprza kuriera, i ze moge zlozyc reklamacje, gdyz towar nie zostal dostarczony na czas. sklep angela iz O!K!  :D

jasne -mess- angela jest wporzo tylko widzisz celowo podalem taki ironiczny przyklad, bo czesto winy nie ponosi sklep, a ktos inny jak sie okazuje bardzo czesto dostawcy zawodza :/ a jak widac kurierzy tez tylko widzisz zrobiles wszystko to o czym mowilem jesli bylo cos nie tegez zadzwoniles porozmawiales a z tego co wiem u Nickiego skonczylo sie na mailu :]] z ktorymi wiadomo jak czasem a nawet czesto jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odradzam zakupy w csklep.pl

polecam zakupy w csklep.pl

:arrow: znakomity kontakt, nie dość, że bardzo dobre ceny to dostałem na dzień dobry rabat -10zł, a paczka dotarła w ekspresowym tempie.

jednym słowem Nicky bredzi :lol:

Troche mnie nerwy poniosły sprawa sie wyjaśniła, sklep przeprosił i nawet zniżke dostałe i wogóle jest OKI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za te pieniądze mogłes mieć budę co prawda bez napisu "chiftec" ale taksamo dobrze wykonaną +3czujki temp.,monitorowanie 1 wentyla,monitorowani napięcia i monit.HDD,bez narzędziowa instalacja HDD,CD i FDD wytłumienie odgłosów HDD przez montaz na specjalnych zaczepach i niech nikt nie mówi że nie da radę za tą sumę-bo da.Jedno jest tylko fajne w tej wybranej przez ciebie,wnęka na hdd.Ale kto co lubi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi