Tygrrysek Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Witam wszystkich znawcow odnosnie naglasniania :) od jakiegos czasu nurtuje mnie pewna rzecz, a mianowicie przymierzam sie do tego, ale chcialbym jeszcze poradzic sie ludzi ktorzy sie na tym znaja, a mianowicie chcialbym zamontowac sobie w samochodzie odtwarzacz DVD taki zwyczajny domowy, a w zwiazku z tym mysle co by tam, wcisnac tez jakis zestaw glosnikow, bo to kalkuluje sie bardziej w cenie, pytanie wiec moje jest takie: jaki zestaw polecili byscie ze wzgledu na jakosc do tak malego pomieszczenia? glosniki beda wykorzystywane i do radia i do cd, mp3 no i oczywiscie filmow DVD :) przypomne tu tylko ze w gre wchodza tylko zestawy z zasilaniem 12V (coprawda prawie wszystkie creativy tak maja, ale jesli zaproponujecie jakis na 220V ktory w srodku ma zasilacz latwy do przerobki na 12V to tez moze byc) pomysl moze wydaje sie troszke dziwny, ale zauwazylem ze w wielu dziedzinach sie bezsensownie przeplaca nie otrzymujac nic (lub bardzo niewiele) w zamian np. glosniki w sklepie samochodowym beda o wiele drozsze od takich samych w sklepie elektronicznym, tylko z racji tego gdzie sa sprzedawane i pod jakim katem :) PS. czytalem opisy Creativow i testy i zaszly mnie po tym pewne watpliwosci, tam jest wejscie sygnalu tylko na 3 mini jackach 8O , do tego chyba nie bedzie sie dalo podlaczyc odtwarzacza DVD gdzie wyjscie jest wyprowadzone na 6 chinchach :? przydala by mi sie tez bardzo mozliwosc podlaczenia drugiego zrodla dzwieku, a tam tez pewnie takiej mozliwosi nie bedzie tak wiec zwracam sie z pytaniem do uzytkownikow glosnikow Modecom 5.1 - MC - AV2000 czy zasilacz jest zewnetrzny? czy wewnetrzny? a jesli ktos ma takie i zna sie na elektronice czy moglby je otworzyc i zajzec na zasilacz czy nie klopotliwa byla by przerobka na 12V bardzo bym byl tez wdzieczny za foto tylniej strony sub'a z wszystkimi gniazdami pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoon_sports Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Witam wszystkich znawcow odnosnie naglasniania :) od jakiegos czasu nurtuje mnie pewna rzecz, a mianowicie przymierzam sie do tego, ale chcialbym jeszcze poradzic sie ludzi ktorzy sie na tym znaja, a mianowicie chcialbym zamontowac sobie w samochodzie odtwarzacz DVD taki zwyczajny domowy, a w zwiazku z tym mysle co by tam, wcisnac tez jakis zestaw glosnikow, bo to kalkuluje sie bardziej w cenie, pytanie wiec moje jest takie: jaki zestaw polecili byscie ze wzgledu na jakosc do tak malego pomieszczenia? glosniki beda wykorzystywane i do radia i do cd, mp3 no i oczywiscie filmow DVD :) przypomne tu tylko ze w gre wchodza tylko zestawy z zasilaniem 12V (coprawda prawie wszystkie creativy tak maja, ale jesli zaproponujecie jakis na 220V ktory w srodku ma zasilacz latwy do przerobki na 12V to tez moze byc) pomysl moze wydaje sie troszke dziwny, ale zauwazylem ze w wielu dziedzinach sie bezsensownie przeplaca nie otrzymujac nic (lub bardzo niewiele) w zamian np. glosniki w sklepie samochodowym beda o wiele drozsze od takich samych w sklepie elektronicznym, tylko z racji tego gdzie sa sprzedawane i pod jakim katem :) PS. czytalem opisy Creativow i testy i zaszly mnie po tym pewne watpliwosci, tam jest wejscie sygnalu tylko na 3 mini jackach 8O , do tego chyba nie bedzie sie dalo podlaczyc odtwarzacza DVD gdzie wyjscie jest wyprowadzone na 6 chinchach :? przydala by mi sie tez bardzo mozliwosc podlaczenia drugiego zrodla dzwieku, a tam tez pewnie takiej mozliwosi nie bedzie tak wiec zwracam sie z pytaniem do uzytkownikow glosnikow Modecom 5.1 - MC - AV2000 czy zasilacz jest zewnetrzny? czy wewnetrzny? a jesli ktos ma takie i zna sie na elektronice czy moglby je otworzyc i zajzec na zasilacz czy nie klopotliwa byla by przerobka na 12V bardzo bym byl tez wdzieczny za foto tylniej strony sub'a z wszystkimi gniazdami pozdrawiam :) 1042529[/snapback] Znim cokolwiek napisze na Twoje pytania mam ciekawą wiadomość dla wszystkich, którzy posiadają lub planują zakup tego zestawu.. odkręciłem dzisiaj z ciekawości głosniki satelitek (chcialem to zrobic od dawna ;) ) i ku mojemu zaskoczeniu moc głośnika średniotonowego wybita na magnesie wynosi 20 W ! W przypadku głośiczka wysokotonowego podana moc to 5 W. Z prostej matematyki wynika że łączna moc satelitki to 25 W, czyli 2x więcej niż przyznaje się producent! można spekulować, czy głośniki są źle opisane, czy to może chodzi o poziom wzmocnienia poszczególnych kanałów - nie wiem.. Później (wieczorem?) postne kilka fotek satelitek z sekcji zwłok.. Głośniki mają zasilacz wbudowany, kiedyś (ale na pewno nie w najbliższym miesiącu bo mam przejebex na uczelni) otworze suba i cykne kilka fotek.. ciekaw jestem jakiej faktycznej mocy jest głośnik w subie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Moc głośników większa ale moc wzmacniacza wbudowanego w subwoofer NIE !! Proste i logiczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoon_sports Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Moc głośników większa ale moc wzmacniacza wbudowanego w subwoofer NIE !! Proste i logiczne. well doh! nie jestem glupi i sam tez to zasugerowalem :blink: ..tylko chodzi mi o fakt ze moc satelitek deklarowana przez producenta to 12W a w rzeczywistosci 25W ..w innym wypadku opis powinien brzmiec "moc wzmocnienia głosników satelitarnych" ..proste i logiczne.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 tego sie raczej nie sumuje tak.. za pomoca 'prostej matematyki' 20+5 :) nie wiem ile ten zestaw kosztuja ale robiąc to samemu to z nagłosnieniem 4x20W na satelitki spokojne w 200 złotych sie zmiescisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...