Skocz do zawartości
walczy

Asus A7A 266-E zna to ktoś

Rekomendowane odpowiedzi

od jakiegoś czasu mam zamiar kupić płytkę pod SDR/DDR żeby za jakiś czas przesiąśc się na Athlona XP i DDRy. Mogę w miarę tanio kupić Asusa A7V 266-E. Cechy płyty:

-chipset Ali Magic ver C1 (najnowsza poprawiona wersja)

-regulacja w biosie lub na switchach Vcore, MemCore, mnożnik,FSB od 100 do 166 krok co 1 mhz)

-AGP Pro 2x/4x, PCI2.2

-ATA 100/133

-Jumper Free Mode

-3SDR/2DDR

-4 kanałowa muza Cmedia

-

Jak dotąd zdanie o chipsetach Ali nie było najlepsze, ale:

-jest to najnowsza revision płyty i chipsetu (C1)

-w końcu to Asus więc chyba taka firma byle g... nie robi

-na stronie Asusa są na bieżąco uaktualniane biosy do tej płyty (najnowszy ze wsparciem XPka 2100+)

Płyta ma wszystkie możliwe bajery OC i SDR/DDR, może dać szansę ALI (to w końcu Asus)?

Co o tym sądzicie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaj 256 SDRAM i kup 128DDR zarobisz na tym 80zl!! i wymienisz pamiatki na ktora bedziesz sobie mogl wybrac plyte a nie byc skazany na Asusa i ALi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do ASUSa to dostalem taki mail od PC WORLD COMPUTER :

Wszystko wskazuje na to, że Asus, producent skoncentrowany dotychczas na segmencie płyt głównych dla wymagających użytkowników, rozpocznie również produkcję tanich modeli, które pod względem ceny będą konkurowały z urządzeniami giganta segmentu budżetowego - ECS.

HEHEH Widac ze wizol przyklad z ECSa po wypuszczeniu plyty A7V333 ktora wiesza sie tak samo jak K7S5A recka mobo jest na www.in4.pl mozna sie posmiac! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od jakiegoś czasu mam zamiar kupić płytkę pod SDR/DDR żeby za jakiś czas przesiąśc się na Athlona XP i DDRy. Mogę w miarę tanio kupić Asusa A7V 266-E.

Sam sie do niej przymierzam ze wzgedu na rewelacyjna cene 295 PLN (nie wiele drozej od ECSa - na Sis 735 240 PLN)

Popatrzylem na pare recenzji i wyszlo tak:

- wydajnosc w dolnej klasie sredniej; lepiej niz SiS, gorzej niz dobre na KT266A

- podkrecanie FSB cienko (akurat mnie to wisi, wole cisze niz 100 MHz wiecej)

- stabilnosc jak kazdy Asus wzorowa

Ja sie chyba skusze i po wyplacie kupie bo IronGate mnie dobija

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marco widze że masz Athlona slotowego, socketowe zaczynały się chyba od 700, czy mi się cos popieprzyło ???. Po co Ci płyta z socketem ??

mam

A po co mi plyta z socketem? Bo na slot juz nic nie dostane wiec procek tez pojdzie do wymiany, tylko ze mi zalezy narazie na zachowaniu SDRow bo mam niezle a wymiana na mniejsza ilosc absolutnie odpada a mam lepsze metody na pozbycie sie kasy niz pakowanie w komputer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...