thug Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Jestem poczatkujacy(doslownie) uzywam dev-C++ Chcialbym napisac program ktory wyswietli jakis napis na srodku!!!! wiem ze nie moge skozystac z move wiec wpisuje #include<stdio.h> #include<conio.h> int main() { Goto (25,60); printf ("dddddddddddddd") return 0; } Czemu to ie dziala??????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POMOCY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Bo nie ma średnika po printf? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 o sorry normalnie jest tylko podczas pisania postu zapomnialem:P:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 bo goto w dev-c to nie to samo co np goto w borland c... [php:1:293613591b] int main() { int x; // pobieranie liczby x z klawiatury if(x==0) goto end; // dalszy ciag zabawy ze zmienna x end: printf("koniec"); return 0; } [/php:1:293613591b] powyzszy przyklad obrazuje znaczenie komendy goto w dev c/c++. Aby przejsc do linijki x,y to musisz uzyc: [php:1:293613591b] HANDLE cons = GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE); COORD pos; pos.X = x; pos.Y = y; SetConsoleCursorPosition(cons, pos); [/php:1:293613591b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathias79 Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 goto to instrukcja języka oznaczająca skok do etykiety. Myślę że nie ma tu różnic miedzy Dev-C++ a Borland C. Zobacz funkcję gotoxy(). Nie pamiętam dokładnych parametrów wywołania funckji ale chyba są tylko dwa (współ. X i Y) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr__y Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Natomiast ja myślę, że jeżeli ktoś pisze w C/C++ to goto() w ogóle można sobie darować :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Czasami sie moze przydac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...