Bestia Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Nie wiem co jest grane! Posiadam układ otwarty skladajacy sie z 2 blokow CPU X3m i VPU Abadon, nagrzewnica Kadet no i pompka 260l/h (czekam na atmana 306). Procesor - AthlonXP 1700+@ 2200mhz 1,9V. Temperatura w windowsie dochodzi do 44 stopni!!!!! Dziwne jest to ze temperatura chlodziwa dochodzi do 30 stopni!!! Chlodnica jest chłodna. Jak sie patrze na blok to woda nie wypelnia go w calosci!!! Ja mysle ze to po prostu wina pompki (260l/h)!!! Co o tym myslicie???? PS. Po 15min w Prima 95 temperatura wynosila 54 stopnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 wymien pompke na 650 i będzie ok!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bestia Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Wlasnie czekam na atmana 306!! Tak sie zastanawiam ile zyskam z kupnem pompki tzn ile stopni?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 masz problem, ale a capslockiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Po pierwsze zdeka za słaba pompka. Po drugie widząc powietrze w bloku nie odpalałbym kompa tylko spróbowałbym go odpowietrzyć najpierw.... PS. Wyłącz CAPSLOCKA i tak nie krzycz !!!!!!!!! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bestia Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 No nie wiem jak... Ta pompka mnie dobija :cry: :cry: :cry: :cry: Jak to mam najprosciej odpowietrzyc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Jezeli Ci sie już zebrało powietrze w bloku to źle i trzeba to odpowietrzyć. Ja swojego WC jeszcze nie złozyłem ale myśle że dobrym sposobem będzie przechylenie kompa (dobrze by było jakby była 2 osoba która potrzyma nagrzewnice/pompke) lub gdzies mi sie obiło o uszy włączanie i wyłaczanie na przemian pompki ale nie wiem czy przy takiej mocy coś to da :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Odpowietrzyć układ musisz. Trzeba poobracać kompem, ja do tego mam takie urządzenie do ćwiczeń równowagi - półkula z tacką. I działa, bo mogę położyć kompa na tym i pomerdać. Pomyśl o zmianie układu na zamknięty, to odpowietrzysz raz, przed montarzem i będzie po robocie. Pod warunkiem, ze zrobisz to dobrze. Zmień pompkę, ale At306 moze być za mało na dwa bloki do zamkniętego... O ile pamiętam, to on ma 650 albo 1000. Jeśli to drugie, to bedzie ok. Atki łatwo przerabia się na niezatapialne. A nawet zatopiony układ da się zamknąć szczelnie. Jeden warunek. Powietrze powinno być minimum 8cm od płynącej wody, aby nie było zasysane przez strumień. Tak mi wyszło z doświadczeń, bo przy 5cm czasami w cieplejsze dni powietrze zbierało mi się w górnej części chłdnicy. Na szczęscie powodowało to tylko bolgotanie ;P Dobranoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokhuz Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Dziwi mnie to co złożyłes 2 X3M?Gdzie to montujesz? Skoro juz kupowałes taki mocny zestaw to nie zorientowałes sie w podstawach WC?[260l/h] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 jaka mobo?? bo jesli Abitnf7 to nie masz sie co za bardzo przejmowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRC Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Temperatura w windowsie dochodzia az do 44 stopni!!! matko jak duzo!!! ratunku zjara mi sie caly komp!!!! :lol: chlopie po pierwsze: odczyty z plyty to wiesz jak mozna trkatowac, po drugie: pompcia moze nie wydalac, po trzecie zmierz temperature wody, po czwarte: poczytaj w innych postach o swojej plycie, tam cos moze znajdziesz, po piate: poczekaj az przyjdzie ktos madrzejszy i Ci solidnie doradzi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielki_p Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Jezeli miales wczesniej AC to napisz jaka jest roznica w stosunku do WC. Mam podobnie w windzie 41 w stresie 45, woda 32. Wczesniej na zalmanie 6000al-cu 2000rpm windzie 50, strss 57. Procek axp 2100mhz 1,625v, frost, proxima i hydor 700l/h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bestia Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Wczesniej mialem AC i to byl thermalright SP 97 i na tak podkreconym procu temperature mialem 40 stopni. Kurcze nie wiem czemu w zbiorniku mam taka chlodna wode a temperature taka duza na procku. Widpocznie to wina tej pompy. Odpowietrzylem caly zestaw i niewiele to pomoglo. Co do mobo to posiadam Epoxa 8RDA3I i wiem ze kazda plyta pokazuje inne temperatury i zwlaszcza to sa bzdury. Przydalo by sie panel kupic czy jakis miernik. Pozdrawiam :D Ale czemu chlodnica sie nie nagrzewa????? Nie wiem w zbiorniku jest 30 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 moze jest kamień w nagrzewnicy? Może jest zator, którego nie słychać, ale woda nie przechodzi? Sprubój wrzucić wiadro 15l i wówczas, jeśłi temperatura nie spadni, to prawdopodobnie jest wina bloku. Albo dorzuc lodu do pojemnieka z pompką, tylko, żeby Ci nie zatkał dolotu. Jeśłi temp ~const, to pewnie wina leży po stronie bloku, jeśli temp drop, to wina pompki i układu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...