Artur79 Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 komp: Duron 1000 512MB RAM SDR dysk 80 DVD gf4mx .. windows XP przy starcie zawiesza sie ... dokladnie w momencie kiedy tuz przed tym jak zmienia rozdzielczosc system przy starcie albo zaraz po tym .... co najgorsze czasami chodzi tydzien i jest ok .. potem nagle zwis ... kilka restartow i czasami udaje sie wejsc do systemu .. nie pomogla zmiana systemu ... stery najnowsze .... sa 2 sysstemy i jak sie dzieja cuda to na 2 na raz ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirri Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 No stary może jakiś wirus, gain albo inne [ciach!]o ? robiłeś skana ? I co to znaczy zawiesza się bo różne rzeczy mogą się dziać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur79 Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 odpada virus ... i problemy programowe .... raczej sprzet :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 jakies zmiany w sprzecie ostatnio czyniłeś?? moze zasiłka zdycha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitrek Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Sprawa wygląda tak. Przy włączaniu komputera, po ok 2-3 sekundach robi on beep, a nastepnie wyłącza się i tyle, każda następa próba wygląda tak samo. Jakieś pomysł? Dodam, że poprzedniego wieczoru wszystko działało ok, a komputer wyłączył się bez żadnych problemów. Dodatkowe informacje: płyta SL-75KV+, procesor duron 650, bios Awarda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Moze ktorys wiatraczek przestala dzialac a w biosie masz ustawione, zeby wylaczal sie komp jak nie pracuje wiatrak z CPU... Moze to pamieci padly... Sprobuj clear cmos na poczatek zrobic i zobacz co sie zmieni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitrek Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Wyjełem procesor, odkurzyłem, włożyłem ponownie i zastartował normalnie. Czym mogło być spowodowane wcześniejsze jego zachowanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek_pl Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 kurzem? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur79 Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 no wlasnie tez jej sie czepilem ... wstawiona jest nowa .tzn z mojego kompa ..... i od 2 dni jest ok ... zobacyzmy dalej .... o juz nie raz chodzil nawet tydzien bezproblemowo .... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BremkinsCorp. Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 wg mnie zasilka. ale to nie jest pewne na 100%. pochodzi - zobaczysz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek84 Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Witam mam niezłą zagadkę z komputerem. Komputer wiesza sie lub resetuje po minusie do 3 max. Konfiguracja to : plyta sono Vk2208 ver:a kt 133, duron 800, 256 mb sdram, riva tnt2, no i nowy dysk 80GB WD. Sprawdziłem juz wszytskie czesci - tzn. grafe, ram, dysk, zasilacz, proca, no i niestety caly czas to samo. Zainstalowalem juz na nim kolejno 3 windowsy : 98, 2k , xp , zmienialem system plikow z fat na ntfs i odwrotnie lecz caly czas powtarza sie ten sam problem. O dziwo komputer sie nie wiesz w trybie awaryjnym (win 98) podejrzewam jakis konflikt sprzętowy. A teraz czas na was, pomocy :) zaktualizowac bios ?? , problem ze zdobyciem nowego , obecnie jest Award v 6.00 gp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Wydawać by się mogło że to zasilacz, ale podobno sprawdzałeś, może procowi za ciepło, sprawdź chłodzenie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek84 Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 temperatura na procu okolo 32 stopni, a zasilacz fortron 350 wiec nie powinno byc problemu. pozaty w awaryjnym chodzi bez problemu. Natknelem sie na cos takiego : Płyta jest firmy SONO i podobn a są z nia takie problemy - błąd ochrony podczas instalaci windowsa - wlasnie to mam. Ponoc trzeba zmienic jakies ustawienia pamięci w biosie, tylko jakie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 http://search.microsoft.com/search/results...x?view=pl-pl... jedno z nich powinno pomoc... no i BIOS: http://www.ssi.civ.pl/bios/bios.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Jesli chipset Via KT133 to sprobuj zainstalowac PCI Latency Patch powinno pomoc http://www.x86.pl/1/default.asp?IDD=20&IDP...DP=1151&T=1&P=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo666 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Witam Mam problem z kompem od kumpla. A oto historia- Kumpel sprzedał grafe i komp tak stał tydzien. Teraz dał mi go do przejrzenia (dopoki nie kupi grafy)bo cos słabo chodził. Wrzucam swoją grafe a tu komp się zaloncza ale lampa z monitora miga i nic wiecej, słychać twardy jak się załancza ,wiatrak z grafy chodzi i cd tez. Po wujęciu grafu i odpaleniu kompa bez niej jest tak samo z drobnym wyjątkiem iż odzywa sie jeszcze FDD i dalej nic. Sprawdziłem na moim kompie: Grafa OK , Twardy OK ,Procek OK, Ram OK .Co to moze byc? MOże nie pasi mu moja karty grafiki. A komp to Athlon 2000+ na płycie Epoxa 8K9A7I ram 400Mhz. Prosze tylko o konkretne sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 robiłeś zworką reset biosu przed wsadzeniem swojej grafiki do kompa qmpla? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 kumpel wiedzial co robi - teraz bedzie mial nowke sprzet... sa jakiekolwiek dzwieki z glosniczka? jesli nie ot wyjmin grafe i pamieci. jesli dalej nic to wina procka albo plyty. jesli beda to jestesmy w domciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 a karte jaką wkladasz?? agp8x?? czy płyta ma agp8x?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 przeciez napisal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Bardzo prawdopodobne, ze to jakeis problemy plyta glowna. Czego oczywiscie nie zycze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo666 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 kumpel wiedzial co robi - teraz bedzie mial nowke sprzet... sa jakiekolwiek dzwieki z glosniczka? jesli nie ot wyjmin grafe i pamieci. jesli dalej nic to wina procka albo plyty. jesli beda to jestesmy w domciu Głosniczka w budzie nie ma ale zapielem głosniki i nic nie slychac tam. Grafe wkładam jak w moim podpisie czyli AGP x4 ,bios był resetowany juz i dalej to samo.Procka wyjołem i sprawdziłem w moim kompie i chodzi.Mysle ze poprostu mu grafa nie pasi i dlatego takie cyrki robi no chyba ze cos innego. Mnie sie tak w kompie zrobilo jak procka wyjmowalem ale zdjolem go i raz jeszcze zalozylem i bylo ok. MOze to być spowodowane ze cooler zle dolega do procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 W momencie kiedy zle przylega cooler procek sie poprostu mocniej grzeje, a wtedy to sie komp raczej wylacza sam, a nie robie takie cyrki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 oddaj lepiej tego kompa kumplowi. pomoc moze tylko wyjecie i wlozenie procka ale sam zdecyduj czy na pewno chcesz to robic. no chyba ze to swietny kumpel i wybaczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo666 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Nie no jutro skombinuje inna grafe i zobaczymy> Cos mi sie wydaje ze moja mu nie pasi. Procka juz dzis wyjmowalem i sprawdzilem na mojej plycie i jest OK. Jutro zobacze i dam znac czy cos sie zmienilo po zmianie grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasen1 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Witam :gitara2: Zostaw tylko procka i RAM, płyta bez grafy musi pikać. Zobacz czy płyta nie przylega od spodu do obudowy 8O Sprawdż napięcia na zasilaczu (bez płyty). Miłej zabawy :D Pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Sprawdż napięcia na zasilaczu (bez płyty). z tego co pamietam to zasilacz musi byc czyms obciązony bo robia sie dziwne rzeczy po wlaczeniu zasilacza bez obciazenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasen1 Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 To daj żarówkę 12V/21W na 12V i masz obciążenie. I :gitara: Pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 włóz w takim razie jakas grafe na pci!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo666 Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Po założeniu nowej karty GeCuba wszystko chodzi prócz ramu przy wyższych ustawieniach tzn na 266 chodzi normalnie a przy 333 juz po kilku minutach zwiecha kompa (robilem juz różne timingi-pamieci TWINMOSY). A tak na marginesie to moze z was kto wie dlaczego karta grafiki po zainstalowaniu sterownikow robi zwiechy jak laduje sie WIN albo robi czarny ekran? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...