mick1 Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Jak mialme grafe z uszkodzona koscia pamieci, to tak wlasnie robila. W trybie standartowej karty VGA dzialala normalnie, a po zainstalowaniu sterownikow artefakty na pol ekranu, blue screeny, zwisy, cuda na kiju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek84 Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 temat zamkniety, doszedłem co było nie tak, dzieki za porady - pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Po wlączeniu powera, komputer sie odpala, ale nie wlącza się monitor i na dodatek glośnik systemowy, wydaje sygnaly co 5sek. przez caly czas.Co moglo pasc albo co zrobic? (Nie pomaga wyjecie baterii i kasowanie biosu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound_Lab Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 zobacz w manualu do plyty glownej powinno byc napisane co oznacza taki dzwiek. U mnie na gigabycie powtarzajacy sie dlugi pisk znacza problem z pamieciami, ale u ciebie moze byc cos innego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 chyba pamięć wyciągni pamięć i zobacz czy tak samo będzie pikać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 to komp kumpla - prosil mnie zeby zapytac wiec pytam... :) hmm to bylo tak, ze wyja procka zeby sprawdzci na innej plycie, wlozyl spowrotem i slychac tylko spiker, co 2 sec, dzwiek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Padzio Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 A może to błąd sum kontrolnych - u mnie pomogło zwykłe wejście do Biosu i wyjście z zapisaniem F10... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako_kinG Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Moze sprobujecie cos doradzic bo pamieci sa ok.Nie wiem co zrobic:/HELP!!!!! Konfiguracja komputera:Via kt133 duron 800 384mb ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako_kinG Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Mozecie mi cos doradzic, czy mam liczyc wylacznie na siebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cga Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 przy kasowaniu biosa uzyj zworki clear cmos - powinno byc cos takiego na plycie. no i czy procek jest dobrze osadzony - moze cos zle styka, moze clodzenie zla zalozone. wogole podociskaj wszystko na plycie - karty, pamieci, co tam znajdzesz. czasem przy ruszaniu skrzynka cos sie poluzuje i nie styka poprostu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako_kinG Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Sciezki byly przeciete, ale juz po klopocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 spróbuj wyciagnąc i włozyc karte graficzną, i pamięc , moze gdzies ci nie styka i jest taki sygnał. Dobrze ze w ogole coś pika z glośnika, bo jakby nie pikalo to wtedy byloby naprawde źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoL Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 złożyłem sam kompa i mam problem taki że gdy go załanczam pracuje przez kilka sekund i sam sie wyłącza, bios nie ma czasu zaskoczyc, wiatraki wszystkie działają przez ten czas, dysk startuje . oto konfiguracja komputera : - ASUS A7N8X - Radeon 9550 gigabyte - procek 2600 barton - coolerek tani za 40 pln (jest napisane ze praca do 2200 Mhz) - dysk 1600 barackuda - ddr 256 M 333 - mode com 350 wat; na innym zasilaczu sprawdzalem tosamo sie działo prosze o rade .. thx ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Wygląda jakby płyta coolera nie wykrywała i prewencyjnie wyłącza zasilanie sprawdź czy cooler podpiąłeś na pewno do złączki CPU_Fan. Może gdzieś kabelki podłączyłeś nie tak jak trzeba, spróbuj odpiąć dysk, napędy i odpal samą płytę z ramem, grafą prockiem i pamięcią. Zresetuj bios. Jeśli to możliwe przetestuj procka i ram w innym zestawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Gdyby nie to, ze czas jest troche zbyt krotki, to stawialbym na przegrzani spowodowane zlym mocowaniem coolera na procku lub nieodpowiednia iloscia pasty... Moze rada wyda sie glupia, ale czasem dziala: - rozkrec kompa na czesci i zloz jeszcze raz - potem reset biosu (ustawien) Jak nie poleci, to cos ze sprzetem nie tak... A dzwieki jakies wydaje? Dopiska: Alez ja wolno pisze.. gosc zdazyl sie przede mnie wpisac.. Wygląda jakby płyta coolera nie wykrywałaDlaczego ja o tym nie pomyslalem...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Alez ja wolno pisze.. gosc zdazyl sie przede mnie wpisac.. Wygląda jakby płyta coolera nie wykrywałaDlaczego ja o tym nie pomyslalem...?Też miałem zamiar zaproponować demontaż i montaż, ale to trochę czasochłonne :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Są jakieś komunikaty błędów z płyty (piski) ? Na początek sprawdź mocowanie proca w sockecie (wyciągnij,popraw). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 docisnij wszystkie komponenty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBoss Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 ja bym radzil odlaczyc kabelki (z zasilacza) zasilajace dyski/cd-romy etc, i podlaczyc tymi co nie byly podlaczone :P popatrz rowniez zworki na plycie (od napiec) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziol Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 witam jestem tu nowy i chcialbym sie przywitac WITKA WSZYTKIM moze teraz przedstawie problem: mam nowa plyte gl : ASUS A7N8X-E Delux athlona 3000+ 2*256 333ddr radeon 9800 se 256 ram ( ale nie doczytalem ze 128 bit i bede zamienial na 256 bo kaszana !!!) i reszte badziewia wsadzilem proca w plyte nic nie zmieniajac wylaczajac tylko muze lan i ie13334 reszte tak zostawilem jak bylo w biosie prosze mi powiedziec czy cos mam pozmieniac w biosie dla poprawienia osagow ale nie w tym problem komp smiga pare minut roznie to bywa i nagle nieda sie ruszac mycha czyli zwiecha i musze restarta zrobic zeby znow bylo cool i tak w kolo prosze o pomoc !!!!! dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Wszystko fajnie niezly konfig a co go napedza?? Jaka masz zasilke bo to dosc pradozerny sprzecik!!!! Zainwestoj w lepsza zasilke. Wszystkie sterowniki masz zainstalowane?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 czemu wziełeś ramy 333?? troche byś dopłacił i byś miał 400 Witka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziol Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 wiec ramy mam ze starego kompa ale mysle nad zmiana na 2*512 wiec beda 400 silke mam oto link: http://allegro.pl/show_item.php?item=34692245 a cooler na procu mam taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=34649708 wszystkie stery mam instalniete neostrade podpieta pod 1 gb lana jak i co ustawic w biosie zeby bylo SUPER i na jaka grafe zmienic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Po prostu sprawdź napięcia i temperatury,Everestem lub soft do mobo,a zasiłka licha :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziol Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 doszedl kolejny problem jak komp chodzi i na cale szczescie sie nie zawiesza to mam nowa niespodzianke: nieda sie uruchomic np outlooka umieszczonego na pasku zadan, nie otwieraja sie tez inne probramy na pasku zadan przy kursorze myszy pojawi sie klepsydra i zaraz znika a nic nie nie otwiera jak chce wejsc w moj komputer/wlasciwosci tosamo dopiero rastart przywraca wszytko do normy ale po jakims czasie to samo prosze WAS bardzo pomocy tyle kasy wywalilem i palkac sie chce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 A przeskanowałeś na wiry ? Ale nie jakimś onlinowym g... tylko porządnym antywirem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cube Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Witam wszystkich. Otóż mam taki problem - zamarza mi winXP w taki sposob, jakby ktoś odcial mu dostep do dysku twardego. Dzieje sie tak praktycznie za kazdym razem, gdy koncze prace z jakas aplikacja (wychodze z gry, antywir przestaje skanowac, 3dmark03 konczy benchmark). Jest to o tyle dziwne, ze rzeczony 3dmark moze chodzic na loopie i 8 godzin bez zwiechy. Komputer jest w miare dobrze zlozony, choc nie najnowszy - A1700+@2400+, Radek9600Pro(500/750), WDC800JB, Chieftec360W PFC, Epox 8RDA+, 2x256 DDR PC3200 itp. Pomóżcie, bo potrzebuje kompa do pracy, a w takich warunkach to jest koszmar... zaznaczam, ze na format nie stac mnie obecnie czasowo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 zaznaczam, ze na format nie stac mnie obecnie czasowoTo bardzo zle, bo w tym wypadku to calkiem niezle rozwiazaie.. Zastanow sie co robiles, zanim zaczelo sie to dziac? Byl moze jakis reset z braku zasilania, zainstalowales jakies nowe stery lub program? Zalecam procedure jak przy wiekszosci przypadkow: - sprawdz wtyczki itp - sprawdz, czy nie ma konfilktow - pamieci memtestem (pomimo iz wyglada to na odciecie dysku) - dokladny skan dysku (partycji z windowsem) - reset biosu Jesli masz przez krecenie podjechane magistrale PCI/AGP powyzej 33/66 to przestaw z powrotem. Sprawdz kontroler dyskow (w menedzerze urzadzen) Nie napisales co sie dzieje pozniej? System 'odmarza' czy zwis i trzeba resetowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Jesli masz przez krecenie podjechane magistrale PCI/AGP powyzej 33/66 to przestaw z powrotem. Sprawdz kontroler dyskow (w menedzerze urzadzen) Nie napisales co sie dzieje pozniej? System 'odmarza' czy zwis i trzeba resetowac?To płyta na nForce2 z blokadą PCI/AGP więc podkręcanie FSB nie ma wpływu na taktowanie tych magistral. Także polecam Memtesta, z tym, że jeśli nastąpi zwiecha podczas testu to nie chciałbym być złym prorokiem, ale stawiałbym na procek :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 To płyta na nForce2 z blokadą PCI/AGP więc podkręcanie FSB nie ma wpływu na taktowanie tych magistral.Napisalem to troche z rozpedu.. krecony procek rzucil mi sie w oczy bardziej niz dokladny model plyty - popatrzylem na zasadzie 'O, Epox' A co problemu: wlaczales moze w jakims tweakerze opcje 'Usun z pamieci niepotrzebne DLL'? Bo wyglada na to, jakby to bylo wlaczone i wyrzucalo z pamieci stery do dysku/kontrolera lub inne podstawowe pliki DLL.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...