Cube Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Jedyna rzecz, która przychodzi mi do głowy to odpalenie Ad-aware (najnowsza wersja) i wywalenie wszystkiego co znalazl z rejestru, po czym przejechanie jeszcze raz i wywalenie tych calych MRL List czy cos podobnego... moze to, a moze nie... zadnych tweakerow nie uzywam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziol Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 przeskanowalem wypas antywirem i zero zrobilem ccleanerem i ad-awarem i nic czysto niewiem czasami czy niemam w biosie cos namieszane ale dalem juz load devaults czt. fabryczne ustawienia i dalej to samo moze sie znajdzie jakis spec co krok po kroku powie mi co mam ustawic w biosie zeby BYLO syper moze moj zasilacz nie wydala bo watpie zebym mial za wysoka tem na procu max 60 stopni jak z niego wyciskam poty Panowie pomocy nic nie moge zrobic reinstal systemu juz byl ze 30 razy nie pomaga i to rozne systemy panmieci sprawne wsadzone w slot 1 i 2 niewiem juz co robic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Spróbuj uzyc opcji przywracanie systemu i przywróć system do stanu wcześniejszego i zobacz czy to pomoze, jesli pomoze to znaczy ze ad-aware usunąl ci jakis potrzebny wpis do rejestru lub cos innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Jesli masz wylaczone przywracanie, to ratuje cie odzyskiwanie systemu - wkladasz plytke z XP i lecisz, ale nie wlaczaj ASR (automatic system recovery) przez F2, tylko przejdz dalej i potem jak ci wykryje partycje z Windowsem to daj Naprawa (klawisz R)... Raz sie nacialem na ASR i teraz go omijam z daleka... nie pamietam co sie stalo, ale pamietam ze namieszal wiecej niz chcialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 ASR robi tylko to czego Ty chcesz :) A co do problemu, to może jakaś aplikacja poprostu zaczyna wcinać 100% Procka??? Albo rzeczywiście jakiś smietek siedzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Mialem niedawno podobny problem. Komp slabo chodzil przeskkanowalem go ad-aware, Antivirusem i nic. A procek czasem przez pare minut 100% obciazenia!!!! CTRL+ALT+DEL i sprawdzam co mi proca zajmuje. A tu :lol: GaduGadu 100% robi wiec go wylaczylem i wlaczlym i sie skonczylo!!!! Do tej pory nie wiem czemu!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Zdarza się. Mi czasem rundll.exe uruchamiający proces od Sterków nVidii do Grafy. Np. przy Fifie 2005 (gdy wyjdę z gry) się zdarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cube Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 to nie tak Panowie, ze coś mi wcina 100% proca. Sprawa jest drastyczniejsza - nastepuje totalny zwis systemu, brak dostepu do ramu i dysku, jedynie to co jest otwarte i nie wymaga zadnej komunikacji z podzespolami jeszcze chodzi (czyli zazwyczaj da sie kilka razy przesunac otwarte okno, ale zamknac juz nie). Zadne ctrl+alt+del nie dziala, totalna zwiecha, komp na to nie reaguje, tylko twardy reset i wszystko wstaje. Obawiam sie, ze to cos ze sprzetem albo bardzo zmyslny wirus... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Mozesz jeszcze sprobowac wejsc do systemu za pomoca trybu awaryjnego. Tam przeskanuj system ad-aware i antywirusem i zobacz co znajdzie. Nastepnie odpal winde moze to pomoze. Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Jak już wcześniej ludki pisali, zrób memtesta. Napisałeś, że tak się dzieje od wczoraj, mi się komp "bez powodu" wieszał raz na 3 miesiące. Dopiero jak zrobiłem memtesta to się okazało, że ram nie wytrzymuje takiego FSB jak mu dałem, choć chodził bardzo dobrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziol Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 wiec tak na ciagla zawieche sprzetu mam sposob: SP@ + najnowsze stery do pl glownej ale mam kolejny problem juz teraz z graniem jak gram np w NHL 2005 niezbyt wymagajaca gre komp sie restartuje co jest grane i co poczynic? zeby bylko oka albo zeby w tym kierunku podazac ? pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Jaka masz zasilke bo to dosc pradozerny sprzecik!!!! Zainwestoj w lepsza zasilke. Wszystkie sterowniki masz zainstalowane?? No właśnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cube Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Poczynilem juz memtesta - ciekawe jest to, ze chodzil bez przerwy 4 godziny, mimo, ze reszta sie juz dawno zawiesila. Cos jakby wieszal sie interface a reszta dzialala... tyle, ze czasem wiesza tez same aplikacje, ale znacznie rzadziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 trzeba na głównej stronie umieścić baner: zasiłka to podstawa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 zasialcz masz za slaby . . . tak na prawde masz sprzet wymagajacy zasilacza w granicach 380W np takiego TAGANA albo chifteca 420W proponuje jezeli masz zamiar bawic sie w OC. . . no i jezeli chcesz krecic ta karte ktora masz na pro to MUSISZ WYMIENIC ZASILACZ . . . z objawow ktore wypisales wszystko wskazuje na to ze masz niedowoltowane podzespoly i dlatego komp ci sie wykrzacza . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 moze masz wadliwy sprzet?? sprwdz u ktoregos kolegi podzespoly :D jak beda okej to zasilacz zmien jak koledzy mowili :) ja mam zasilke 300 W codegen i smiga hehhe ale czifteca zakupuje 360 W czy cos takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adeerek Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 to chyba nie wina zasilki ja mam tracera 400W i bartona 2500+ nie kreconego, smigal dobrze przez 2miechy i tak jak koledze zaczal mi sie sypac i tez 17 listopada. teraz gdy to pisze np nie mam wogole paska na dole (tego z przyciskiem start) wcdzesniej np dziala przegladarka a gg i reszta nie:( i jeszcze jedno jak wylancza sie z przycisku to zostaja zapalone diody na klawierce choc komp jest wylączony ale co lepsze naciskajac przycisk odpala sie komp:/ baaardzo dziwne sprawy ktos ma jakas idee? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziol Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 zakupilem juz chiefteca 360W czekam na jego dostawe zaistaluje i powiem co i jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 i jeszcze jedno jak wylancza sie z przycisku to zostaja zapalone diody na klawierce choc komp jest wylączony ale co lepsze naciskajac przycisk odpala sie komp:/ baaardzo dziwne sprawy ktos ma jakas idee? Masz w BIOSie ustawione rozruch po naciśnięciu klawisza na klawiaturze. Nie pamiętam teraz dokładnej nazwy tego, ale weź instrukcję od mobo i napewno znajdziesz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziol Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 mam pytanie czy wystarczy chiftec 360W zmieniam radeona 9800 se na geforca 6800 niewiem czy bede sie bawil w podkrecanie moze takie gdzie nie bedzie trzeba ingerowac w radiator karty ale moje pytanie czy wystarczy 360W ? na ten sprzet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adeerek Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 niestety mnie to tez dopasdlo. i dziwne jest to ze po wylaczeniu kompa z przycisku(bo tylko tak sie da) klawiatura jest caly czas wlaczona i nacsniecie "any keya" powoduje rozruch kompa. co gorsza jestes juz chyba 10 urzytkownikiem ktoremu przydarzylo sie to 17 listopada:( dlatego obstawiam na trojana siakiegos:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adeerek Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 nie mam wlasnie nic ustawionego jak go wylacze z sieci i wlacze to musze to robic przyciskiem a jak zrestartuje to po tej zwieszcze to odpala sie z "any keya" dziwne to strasznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziol Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 zmienilem silke na chiefteca 360 W i nic nadal kom sie restartuje w grach rece opadaja bo kolejne 200z l wywalone a nic nie uzyskalem jak tak dalej bede zmienial to bede mial 2-go kompa panowie RATUNKU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziol Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 ram tez sprawdzalem wsadzilem od kumpla 1x512 ddr 333 twinmos i po 10 min grania w nfsu2 restart kompa :( niewiem juz co jest grane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziol Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 ram tez sprawdzalem wsadzilem od kumpla 1x512 ddr 333 twinmos i po 10 min grania w nfsu2 restart kompa :( niewiem juz co jest graneram tez sprawdzalem wsadzilem od kumpla 1x512 ddr 333 twinmos i po 10 min grania w nfsu2 restart kompa :( niewiem juz co jest grane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skibson dzik Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 ram tez sprawdzalem wsadzilem od kumpla 1x512 ddr 333 twinmos i po 10 min grania w nfsu2 restart kompa :( niewiem juz co jest graneram tez sprawdzalem wsadzilem od kumpla 1x512 ddr 333 twinmos i po 10 min grania w nfsu2 restart kompa :( niewiem juz co jest grane a dobrze zalozyles procka. wyciagnij bo naluz paste i wsadz powoli i dobrze powino pomoc tez tak mialem z duronem ponownie wsadzilem i poszlo ale troche problemow z tym kompem mam wole konsloe niz te kompy na 100% konsole lepsze !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ibin Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 POMOCY Mój sprzęt System: Windows XP Pro z SP2 Sterowniki: Detonatory 6.6.9.3. nForce 5.10 Procek: AMD Athlon 1700+ Ram: 256MB NoName Dysk: Samsung 40GB, 7200, 2MB Zasilacz: Magabajt 300W Grafa: Gigabyte GeForce FX 5700LE 128mb, 128bit. Płyta G.: Gigabyte 7N400-L - nForce 2 400Ultra Dwie ostatnie pozycje wymieniłem kilka dni temu. Wcześniej miałem: Płyta G.: ECS K7VTA3 3.1 Grafa: GeForce 2 MX 400 64MB Mój problem to: Starsze gry działają cacy (np. Quake 2 :), Quake 3 Arena(innych nie sprawdzałem)). Nowe tak jak NFSU2 (ale nie tylko, np. Ureal Tornament 2003, to samo), wogule nie mogę zainstalować. Wyskakuje błąd transferu (A istaluje z obrazu CD (z dysku)). Gra Gun Metal menu się ładuje można wybrać opcje. Właczam rozgrywkie ładowanie i reset kompa. Włączam Kreatora pracy głośników: reset kompa :(. Takich błędów jest masa. System był już bez SP, z SP1 i SP2. I też nic. Detonatory 5.5.6.coś. też nie pomogły. A jak nie zainstaluje nForca sterowników to nie da się odpalić gry Gun Matal (na innych nie sprawdzałem) znaczy odpala ale obraz tak sie tnie że nic nie da się zrobić. W 3dMarku03, ustawienia standardowe za pierwszym razem się zresetował, za 2 doszedł do końca. Już mnie to denerwuje nie wiem co jest tego przyczyną. Co mi radzicie zrobić? Co jest tego przyczyną? Z góry dziękuje za pomoc. POMOCY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Po pierwsze zmien tytuł posta na np cos a'la "Problem z bezpodstawnym restetem kompa" po drugie sprawdz pamiec mem testem a po trzecie twoja zasilka moze miec problemy z twoim sprzetem podejdz do kogos kto ma jakiegos chiefteca albo inny markowy zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ibin Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 po drugie sprawdz pamiec mem testem Może jakiś link lub nazwa programu do tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 http://www.memtest86.com/ nagrywasz go na dyskietke i botujesz z dyskietki kompa Nastepnym razem gogle ja potraktowałem cie ulgowo ale na przyszłosc bedziesz wiedział Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...