Skocz do zawartości
Artur79

Zwis przy starcie .....

Rekomendowane odpowiedzi

Yyy jesli biega Wam o moja tymczasowa grafe to qpilem ja za paczke fajek od ziomka bo moja stara GF 2MX 200 (tez ja mialem wymieniac) sie sfajczyla jak zlozylem kompa.. poszly z niej jedne wielkie dymy no i chyba jest juz nie do odratowania... wiec dopoki nie uskladam$$ na nowa to mam ta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój kumpel ma podobny sprzęt czyli semprona 2500+, 256 mb ram , 80 gb, codegen 300W radeon 9200 SE złozony na lakięs płytce Asrock'a .

No i jemu Unnderground 2 smiga na 800x600 i detalach medium-hight.

A problemów z kompem nie ma, chociaż kupił gotowy zestaw. Według mnie to może być procek , albo grafika. Ten komputer z tym radkiem to trup, ale jak sie nie zana na kompach to jest ich problem.

Pozdro!!!!

1285229[/snapback]

śmigać to może każdemu, tylko żeby była jeszcze płynność, niektórzy uważają że 10fps to jest płynnie ;)

co do tematu to myślę że walnięte pamięci/złe ustawienia biosu np. fast writes on, agp 8x..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sir mam ten sam problem co Ty przy uruchamianiu kompa czasem ten niebieski pasek zatrzymuje sie i tylko reset pomaga. Zasilacz mam w miare dobry, słyszałem że te zwisy podczas uruchamiania systemu to wina sterowników Nforce IDE,je też już zmieniałem na 4.27, 5.10, 6,37, i nic nie pomaga.

Moze to wina pamięci.Mam 512kę RAM to też może być wina 1T Command na niektórych płytach sa z tym problemy(gdzie w biosie znajduje sie ta opcja??)

---------------------------------------------------------------

XP M 2500 (11X200, 1,60),DFI INFINITY,pc 3200 Kingmax 512, fx5900xt,NEOTEC 4200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualizowales BIOS moze? Czasem to cos da, najwyzej sie okaze ze poprawa niemozliwa, wtedy bedziemy cos innego kombinowac... Albo przelacz(jak mozesz) na Single Channel - jak nie bedzie wystepowac, to znaczy, ze twoja plyta ma z tym problemy

Pozdrawiam Piterus ;)

PS... zaraz, zaraz, skad to my sie znamy? hyhy :P

Ps2. A od dawna ci sie tak dzieje czy tak nagle sie zrobilo?

Edytowane przez piterus90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem stery IDE SW z wersji 3.41, właściwie to narazie zainstalowałem całą paczkę. Zrobiłem pare razy restarta i sie nie zawiesił, zobaczymy czy rzeczywiście cos pomogło z czasem, jak sie nie bedzie wieszał to bede szcześliwy :P.

Jak nie ze sterowników nforce to z kąd? Na singlu rzeczywisce nie próbowałem, jak bedzie się dalej wieszał to spróbuje, jednak mam nadzieje, że jednak stery pomogły, oby...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sterowniki nForce są ok => ja używam wersji 5.10 i 6.37 ale NIGDY nie instaluje IDE SW podczas => IDE SW blokuje możliwość instalacji ASPI, konflikty z Nagrywarką (akurat nie u mnie, ale często...), dziwne zwalniania odczyctu => chociaż niektóre osoby notują pozytywne skutki, ale chyba jest ich znacznie mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sterowniki nForce są ok => ja używam wersji 5.10 i 6.37 ale NIGDY nie instaluje IDE SW podczas => IDE SW blokuje możliwość instalacji ASPI, konflikty z Nagrywarką (akurat nie u mnie, ale często...), dziwne zwalniania odczyctu => chociaż niektóre osoby notują pozytywne skutki, ale chyba jest ich znacznie mniej.

1288828[/snapback]

IDE SW to porazka nie wiem czemu nvidia nie zrobi cos z nimi , mi np komp sie resetowal tak poprosu, pyk res, czy to podczas przegladania www, grania, a najbardziej lubil to robic jak przegrywalem dane przez sie z jednego kompa na drugi :/ po odinstalowaniu SW wszystko smigalo ze hej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam problem minowice podczas grania komputer mi sie zwiesza. Tak mniej wiecej co 2 minuty.

Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby to sie dzialo ze wszystkimi grami, ale to sie dzieje tylko w MU.

Miałem podkręconą grafe więc myślałem że może to przez to, ale jedank przywrócenie standartowego taktownia nic nie dało.

Już prz uruchamianiu MU SpeedFan szaleje. Mam screena który wydaje mi sie dziwny. Program nie odczytuje napięć zasilcza, temperatury procka i obrotów wentylatora i pisze o jakiś błędach.

Mam kompa: Athlon XP 2000+, ECS K7VTA3 v3.1, Ati 9500, Barracuda 7200.7 40gb.

Pomocy.

post-19574-1111235379_thumb.jpg

Edytowane przez kbula

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Podczas instalacji debiana komp nagle mi siadl tj wylaczyl sie ponowilem instalacje i znowu to samo , zmienilem wiec system i wziolem slacka i...to samo tj przu pelnej instalacji system down orzy minimu tj base instaluje oki. to bylo wczoraj a dzisiaj od ranca chcialem zainstalowac slacka na vmware pod winda i co sie okazalo ze vmware take wylacza kompa !!!!!!

plis powiedzcie z czym to moze byc zwiazane?

ostatnio zmienialem radiator i wiatraczek i jest calkiem zimnawo(u mnie bylo wczesniej 65 C normalnie teraz jest 55) klocek to atholon 2500xp pamiec 512 ddr 330 kingston dysk 80 maxtor 8 cache(ostatnio zwalona tablica partycji- nie poukladalem jeszce)

podalem chyba tyle ile mozliwe pli dajcie jakis pomysl.

ps. winda pracuje ok ...aaaa jeszcze jedna rzecz w momencie kiedy uzywam programu spyremover (to niezle obciaza kompa) komp tez raz sie wylaczyl

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to nforce2 nie jest lubiany przez systemy Unix-owo podobne sam mam problemy ze slackiem 9.1 u mnie na sprzęcie a używam teraz freebsd i musiuałem sie natrudzić by go postawic wiec musisz popatrzec w necvie za łatami di tych systemów ai jeszcze jakiego jajka używasz 2.6 ???????????

A co do sprzetu napiecia obciążenie pamięci albo bios zmien :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego ,dlaczego,dlaczego... Do kościola zasówwaj. I zapytaj sie Ksiedza moze ci odpowie...

A no sprawdz w AIDA32 czy w jakims takims programie stabilnoś znapiecia albo max tempe na procu ile masz w tym momencie temperatury na procesorze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej chwili jestem w pracy ale rano nei przekracaa 58 C

aida sprawdze jak wroce

moje pytanei dotycza jaki sprzet nawala ? czy pamiec klocek czy zasilacz

opcja oprogramowania nie wchodzi w gre bo instalak lina takze nie idze wiec problem obciazenia

skoro program obciazajacy system a spyremonver obciaza go niezle wylacza kompa to co siada? hmmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi