YeZuS Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Witam wszystkich! Gdy wspaniale flaszowałem GeForca 2MX400, panowie z energetyki w troche nieodpowiedniej chwili wyłączyli mi zasilanie :evil: . Zdążłem skasować biosa i wydaje mi się że nie zdążyłem nagrać nowego. Włączając kompa ciemność widze 8O . Device ID=0000 a powinno być 0110h i za pomocą nvflash nie można sflashować bo ID się nie zgadza. Pomocy!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 A wlaczenie opcji aby flashowal mimo wszstko nie pomaga?(wymuszenie flashowania) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YeZuS Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 jak to się robi? jakim programem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Program to nflash a:nvflash -f nazwaplikuzbiosem.bin -u -p parametr -f, -u, -p sluzy aby po wykryciu przez program flasciach!ący identyfikatorów, nazw producentów i procesorów graficznych, które są ze sobą niezgodne nie chciałby dokonać flashowania. Po dodaniu tych komend proces flashowania zostanie wymuszony pomimo opisywanych niezgodności. Mam nadzieje ze zrozumiales. Program znajdziesz przy pomocy google. I pamietaj ze to sie robi z poziomu dos'a. Musisz stworzyc dyskietke startowa ale to pewnie wiesz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YeZuS Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Mam wsadzoną grafę na PCI i do niej mam podłączony monitor, geforce jest na AGP i jak do niego podłączę monitor to ciemność widzę. w dosie w programie "hardware info" wyświetlany jest komunikat "Nvidia GeForce adapter ID=0000". gdy wpisuję komendę "nvflash -f 2mx.rom -u -p" to wyskakuje mi komunikat: "Susported device not found" i potem wyświetla co obsługuje czy nvflash odwołuje się do karty na PCI? czy są jeszcze jakieś pomysły? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 spróbuj tak: wfflash.exe NM nazwa.bin Tylko, że to chyba nie ten program fleszujący? Ale znajdziesz go gdzieś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YeZuS Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 nie pomaga co mam robić? ratunku!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YeZuS Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 czy ma ktoś jakieś pomysły, proszę!!!! ciągle próbuję i.....nic HELP ME!!!!!!!!!! :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 zapomnialiście o jednym przełączniku :> dość warznym określającym którą z VGA będziemy flashować :] nvflash 1 -f -p name.bin heh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YeZuS Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 wpisuję: nvflash 0 -f -p 2mx.rom i nic, nvflash 1 -f -p 2mx.rom i nic, nvflash 2 -f -p 2mx.rom i nic, wyskakuje ten komunikat: "Susported device not found" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 może tak: nvflash -n=1 -5 -6 -f 2mx.rom wyczytałem to na guru3d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YeZuS Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 wpisałem to co kolega wyżej napisał i wyskoczył nowy komunikat: " Error:processing cmdline. Example of use: nvflash -s4 -fBios.rom -1 " nie wiem jak to rozumnieć używam nvflash v.03.18 - czy to dobra wersja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Też nie wiem o co chodzi. Tu http://downloads.guru3d.com/downloadget.ph...b2b154f278243d0 jest nosza wersja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YeZuS Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 i na nowszej wersji albo wogóle nie złapie żadnej komendy albo napisze że nie może znaleźć określonego pliku dziwne??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Ja się poddaje. Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...