wojs Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 W jaki sposób mogę podkręcić PII333 na płycie Intela z chipsetem LX? INFO: * W BIOSIE nie ma ustawień napięcia/mnożnika/szyny * Z tego, co mi wiadomo LXy nie osiągały 100MHz * Z tego, co wiem, te PII miały zablokowany mnożnik Używałem SoftFSB i na 83MHz śmigał z palcem w du***. Ale jak ustqawić ten program, by się razem z kompem odpalał?! Najbardziej chciałbym ustawić na procku mnożnik 6,5 lub coś w tym guście albo ustwić na stałe szynę 83MHz Podpowiedzcie mi coś, chłopaki i dziewczyny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziuraWy71 Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 mam podobny problem.... a masz p2 na slota czy na socket ? bo jesli masz na slota 1, to CZASAMI wystarczy zaizolowac kawalkiem tasmy 21 styk od prawej.... to powinno odblokowac zmiane magistrali. Choc dalej nie wiem jak to zrobic by za kazdym razem przy starcie byl podkrecony. PS. Dodaj SoftFSB do autostartu :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 SLOT1 Właśnie dodałem do autostaru softFSB na magistrali 73MHz. To mi daje 333@366. Nie jestem oszolomiony tym zyskiem wydajności. Może mi 80 stabilnie pójdzie?! Bo jak na razie to mi grafa krzaki na ekranie robi, bo AGP jest przetaktowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziuraWy71 Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 chlodzenie bracie :] jesli nie masz wyjscia na karcie, albo na plycie na cooler, to musisz sie pobawic w rozdzielenie jednego z kabli zasilajacych :P ja tak mam i zyje.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Może i chłodzenie. Jednak nie s ądzę, bo mi karfta rzuca artefaktami nawet po 5 minutach pracy kompa. Ale, kto wie? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...