turzol Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Stało się......Wczoraj nabyłem P4 2,4B Northwood 533Mhz Bus + Abit BD7-II + Samsung DDR 333 256Mb. Nie znaczy to oczywiście że moja miłość do AMD ustanie :D Dalej uważam AMD za najbardziej kultowe procki! Może za 2 lata załoje sobie jakiegoś Hammerka (o ile jeszcze będzie :) ) Pierwsze wrażenia ze sprzętu: wszystko chula aż miło! Jeszcze go nie podkręcałem bo miałem wczoraj jaja z założeniem V7+ (bydle jedne). Poza tym musze kupić wiatraki do budy (4szt), a na razie spłukany jestem :x Druga sprawa to temp. procka: W trybie Low po 5 godz. ciupania w Warcraft3 temp wynosiła 49st. Czy to temp. w normie? Pozatym Wcpuid (ale stara wersja 3,0a) pokazuje mi że mnożnik proca to 15x a magistr. 150Mhz....... W biosie ustawiłem wszystko oki....Ale nie wiem co to za opcja 'CPU - DRAM 4:3' Poradzcie cos. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Buda taka jak w opisie. Proca wysmarowałem Arctic Silver 3 )ale nie za dużo , zostawiłem ok 4mm przerwy od krawędzi) Na medium temp ok 47 na high 45. Grafa będzie dzis GF4 TI4200 64DDR MSI (na razie jest GF2MX.... i nie zapuszczełem Marka bo nie chce się zdołować :? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Ale nie wiem co to za opcja 'CPU - DRAM 4:3' Poradzcie cos. Stosunek fsb do pamieci. np fsb=133 memory=100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Tu był jeszcze jeden post !!! Kto go usunął ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Tez zdradziłem AMD :) nie jestes sam :P Mam BOX coler bo musze wykombinowac zapinke na blok do swojego wc :) A temperaturki 37 w spoczynku i 55 pelne obciazenie. Obudowa otwarta a procek działa tak jak w opisie 2,85Ghz przy 1,625V i jest super stabilny!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Jak Celek 2.0 GHz wyjdzie w Polsce to go biore z dobrym MOBO !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Tu był jeszcze jeden post !!! Kto go usunął ??? Pewnie sam autor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Macie jakiś cynk, że AMD padnie do końca roku? :) Jak tak to napiszcie, jeszcze nie kupiłem płyty. Ja tu cienko przędę na zastępczym Celku667 i wspominam jaką moc miał Duron800... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturnow Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 turzol a nie lepiej zmienicd ten monitor, bo GF 4 Ti Ci się zmarnuje , nie mówiąc o reszcie sprzętu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Jak Celek 2.0 GHz wyjdzie w Polsce to go biore z dobrym MOBO !!!Po co ci takie gowno???? Chcesz zmieniac lepszego proca na gorszy???? Co z tego, ze ten celek jest w 0,13u jak ma 128MB cache L1 i L2 :!: :!: :!: Tutaj zreszta fragment: Ze źródła dowiadujemy się, że ten model wykonany jest w technologii 0.13 mikrona, jednak jego rdzeń nie bazuję na Northwoodzie z 256KB cachem L2. Tak jak oczekiwano, pierwsze Celerony z rodziny Pentium4 wykorzystujące technologię 0.13 będą posiadały 128 KB pamięci cache drugiego poziomu.Dla mnie ten celek to SHITTTTTTT mada faka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Jak Celek 2.0 GHz wyjdzie w Polsce to go biore z dobrym MOBO !!!Po co ci takie gowno???? Chcesz zmieniac lepszego proca na gorszy???? Co z tego, ze ten celek jest w 0,13u jak ma 128MB cache L1 i L2 :!: :!: :!: Tutaj zreszta fragment: Ze źródła dowiadujemy się, że ten model wykonany jest w technologii 0.13 mikrona, jednak jego rdzeń nie bazuję na Northwoodzie z 256KB cachem L2. Tak jak oczekiwano, pierwsze Celerony z rodziny Pentium4 wykorzystujące technologię 0.13 będą posiadały 128 KB pamięci cache drugiego poziomu.Dla mnie ten celek to SHITTTTTTT mada faka.Nawet po podkręceniu na 3GHz może mieć problemy z dorównaniem AXP2000+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Co z tego, ze ten celek jest w 0,13u jak ma 128MB cache L1 i L2Jejku jak ta technologia to przodu poszła od wczoraj. Cache mierzy się już w setkach megabajtów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Co z tego, ze ten celek jest w 0,13u jak ma 128MB cache L1 i L2 Jejku jak ta technologia to przodu poszła od wczoraj. Cache mierzy się już w setkach megabajtów :) heheheeh pierwsza rzecz ktora mnie dzisiaj rozbawila hahahaha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Heh, w obecnych czasach ( i cenach), jakbym kupował new kompa to też bym wziął P4 !!!!!!!!!! Mimo wszystko co Intel, to Intel !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Niech sie AMD wyda Bartona to pogadamy ;) . BTW systemy na obu kompach sa swietne , tyle ze na Intelu jest wieksza zabawa przy kreceniu ;) CPU . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Jak Celek 2.0 GHz wyjdzie w Polsce to go biore z dobrym MOBO !!! Ostatnio roznosili u mnie w klatce ulotki z Vobisu mają już celka 2 GHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Jak w Action wyjdzie to go biore........ choć musze jeszcze jakąś recke przeczytać o nim ! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturnow Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 nie ma 128 MB cach L1 , nie ma nawet 128 kb, P4 i C4 mają 8+4 kb L1 i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Intel Pentium 4: L1 Trace Cache: 12 Kµops L1 Data Cache: 8 KB L2 Cache: 512 KB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Jak Celek 2.0 GHz wyjdzie w Polsce to go biore z dobrym MOBO !!!jush jest w action 527,04 zł :lol: :lol: Tylko brać wofek :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Wofek ,ty to mash 300 pomyslow na minute :] ,pamietam jak zes sie napalil na celka 1.7 ,kupiles axp ,potem cos gadales jakie bartony niezle, teraz celek 2ghz ,huehueheuh ;]. Co do celka ,nie popelniaj tego bledu :-) ,128kb Cachu L2 zarznie Net-Burstowa (jaka ladna nazwa :P) architekture ;]]] ,to tak jakbys sie cofal w rozwoju.Jesli intel to tylko PIV.Za 525 zloty mash Antka 2000+ i jeshcze mash na fajki i kilka piwek ;-] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...