Szymszon Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Witam!! Na samym poczatku chce przeprosic co nie ktorych, ze temat znowuy sie pojawia. Przegladalem forum i znalazlem mase rzeczy na temat Karty SB Liva, trzaskow i w ogole... wszystko co wyczytalem w innych postach, zastosowalem w swoim kompie i niestety nie pomoglo, z tad kolejny temat. Przejdzmy do sedna sprawy: Od 5 dni ciesze sie nowym sprzetem: P4 2,4 GHZ, ASRock P4S61, 512 MB RAM, Radeon 9600SE, 120 GB Twardy, SB Live Digital 5.1, Live View 2000, DVD itd.... XP SP1 Mam wielki problem, mianowicie, podczas sluchania muzyczki w winampie, badz media playerze, jak przegladam strony za pomoca IE badz Maxthon'a i jak przewijam koleczkiem od mychy to w glosnikach wystepuja trzaski... wraz z ruchem kolka, badz przewijania paska... w przegladarce, wystepuje trzask. Takl samo dzieje sie jak odpalam filmy w bsplayerze... leci film i przegladam strone.. sa trzaski. Na Plycie glownej jest zintwegrowana muzyczna karta. Wylaczylem ja w biosie (wylaczylemn awet gameport). W momencie (dla sprawdzenie) gdy sb live byla wyciagnieta i sprawdzielm jak sprawuje sie zintegrowana karta, musze przyznac ze takowych trzaskow nie bylo, bylo wszystko OK!! Ale niestety musze miec SB Livae , ze wzgledyu chociazby na karte TV, i musze miec wejscie liniowe udostepnione, po za tym jakosc dzwieku jest lepsza. Sciagnalem takze program Latency pCI, taklze nic nie pomoglo..zmienilem wartosc na 255 i nadal nic. Kopmpletnie nie wiem co moze byc! Karta jest w 1 slocie od dolu. Czy znacie moze rozwiazanie tego problemu?? a moze to juz sie pojawilo na forum a moje oczy to przeoczyly?? Jak tak to przepraszam, jestem tylko facetem ;) , podajcie linka do konkretnego tematu. Serdeczne dzieki z gory za pomoc w moim problemie!! Pozdrawiam Szymszon!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Sprawdz sterowniki do myszki do livea ( jak masz HT poszukaj kompatybilnych ) , sprawdz przerwania karty dzwiekowej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Sprawdź w menadżeże urządzeń, czy przypadkiem SBlive nie dzieli przerwania z czymś innym np portem USB. Jaka to myszka - na USB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymszon Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Witam!! Jesli chodzi o myszke, nie jest na usb, jest na normalny PS/2 . Wgralem sterowniki dolaczone do mychy (A4tech - to taka mysza ) ;) . Problem nadal wystepuje! Uwazxam ze nie sztuka jest cos robic gdy sie czegos nie wie, lecz sztuka jest zapytac... powiedzcie mi w jaki sposob mam sprawdzic te przerwania? Chodzi o Zasoby?? i jakas tam cyferka? i Te cyferki nie moga sie powtorzyc?? Jesli tak, to to to sprawdzilem i nie ma takiej ktora by sie powtorzyla.... I co dalej? Macie jeszc ze jakis pomysl?? Powiedzcie mi jedna, czy da sie w ogole zrobic zeby nie b ylo tych trzaskow szumow i w ogole?? Czy musze z tym, zyc kolejne 5 lat zanim kupie sobie nowy sprzet?? Jesli chodzi o karte Tv Dziala ona na chpsecie bt878. Z nia wszytsko jest ok. nie sprawia problemow. Pozdrawiam Szymszon!! ps. Dziekuje za szybkie odezwy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Poczytaj ten topic http://forum.purepc.pl/about63498-0.html. Jedynym minusem jest to że nie wszystkie gry z tym działają, Dzięk jednak jest o tyle lepszy że warto zainstalować te sterowniki. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymszon Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Witam!! Nie mialem juz nerwow! wzielem i wywalilem sb, uruchomilem ta zinegrowana... porobilem bajery zeby karta Tv szla przez LIne i jest spoko.. ciesze sie bo nie mam zadnych szumo, przy jakies reinstalacji systemu... sprobuje na nowo! Dziekuje wszystkim za pomoc!! Pozdrawiam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zubo Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 W regulacji głośności suwak LINE-IN ustaw jak najniżej ale nie wyciszaj i nie dawaj na minimum powiedzmy druga kreska od dołu, powinno pomóc. A jak nie chcesz mieć żadnych trzasków i szumów to najlepiej zainstaluj KX-y. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...