Skocz do zawartości
Kiu

Telefon + Dzwiek z kompa?

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje zmajstrowac takie urzadzenie:

Sluchawki komputerowe z mikrofonem ktorymi jednoczesnie moglbym prowadzic rozmowe telefoniczna, tj:

- sluchawki dzialaja jak sluchawki (koniecznie stereo!) ale jednoczesnie slysze w nich rozmowe telefoniczna

- mikrofon sluchawkowy dziala jak mikrofon od telefonu.

Czy takie urzadzenie jest mozliwe do kupienia/zrobienia i jak ewentualnie je zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce mi sie swoich sluchawek rozlutowywac ale to powinno dzialac, samo w sobie jako sluchawka, ale bys musial jeszcze wymyslic jak tym sterowac, czyli kiedy odbierasz rozmowe to muza ci nie gra, chyba wszystko jasne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wlasnie ja potrzebuje zeby tocos dzialalo jednoczesnie! . Mozna rozmontowac tlefon i podlaczyc kable od razu przy sluchawce mikrofonie do sluchawek? Tak zeby dzialalo razem? A telefon by sie wlaczal gdyby sama sluchawka zostala podniesiona?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w sumie domyslam sie jak to zrobic... ale chcialem sie upewnic.

1. Rozkrecam sluchawke od telefonu.

2. Mikrofon tel zamieniam na mikrofon w sluchawkach.

3. Glosnik tel wywalam a przewody dolutowywuje do obu kanalow w przewodzie sluchawkowym.

Do zrobienia to jest?

Potrzebuje jednoczesnie rozmawiac przez telefon i sluchac dzwieku z kompa. Nie tak ze przerywa dzwiek z kompa jak wlacza sie rozmowa - ale jednoczesnie!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe... czuje ze coś sie zaświeci... w pierwszej kolejnosci obstawiałbym karte muzyczną... chcesz bezpośrednio głosnik telefoniczny wlutować w wyjście karty muzycznej? :lol:

zadziała... napewno... tylko ze przez 3 sekundy... :D

sam chciałem mieć coś poodbnego kiedyś... ale...

1. po co? tak trudno zdjąc słuchawki jak telefon dzwoni? pozatym to są SŁUCHAWKI??? czy jakis tani shit na którym mozna chyba tylko słuchać rozmowy telfonicznej :lol:

2. Spotkasz po drodze mnóstwo.. a conajmniej kilka przeszkód w realizaji tego czegoś... lub rozwiązanie okaze sie nie tak piękne jak wyglądło w planach... :P

3. jesli nie masz pojecia chociażby czym sie rózni prąd od napięcia... (i zapewne nie wiesz jakie napiecia są w sieci telefonicznej) to radze nie próbować...

bo... wszystko jest dobrze dopóki kazdy robi co do niego nalezy... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

We 3 wczesniejszych postach napisalem ze potrzebuje audio z kompa i rozmawiac przez telefon J E D N O C Z E S N I E. Chodzi o dluzsza rozmowe/sluchanie. Sluchawki jak sluchawki - kupilem Tracer cd-760mv.

Jakbym dobrze sie na tym znal to nie kozystalbym z tego forum. Najprawdopodobnie bede musial jakos zmniejszyc napiecie emitowane przez linie telefoniczna - tylko jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie bezkarne podłączanie galwaniczne wyjscia kay muzycznej z linią telefoniczną napewno bezpieczne nie jest... trzeba zrobić .. przynajmniej ja bym tak zrobił.. układ elektroniczny mixera.. ale skoro nie znasz sie na tym to nawet nic wiecej nie mówie.. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytam ten topic i sie zastanawiam, dlaczego jeszcze nikt z was nie poszukal gotowych ukladow albo projektow?

widzialem keidys cos takiego i nawet chcialem zlozyc, ale wtedy to bylo malo realne [tlyko 1 aparat na caly dom]

teraz mam jedna sluchawke [przenosna] ktora nawala i tez mysle czy go jej polaczyc ze sluchawkami, ale te wpierw musze kupic bo te co mam to mikrofon jest marnej jakosci]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi