Damiano Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Witam :D Mam routeromodemoswitch ADE-4000 Planet i switch SW-801 Planet. ADE-4000 mam u siebie w domu.Mój komp jest do niego bezpośrednio podpięty skrętką którą miałem w komplecie z routerem(do pierwszego portu). Z drugiego mam skrętkę skrosowaną i idzie sobie do kompa kumpla. Teraz chcę zrobić tak żeby u kumpla postawić switcha i podpiąć jeszcze jednego delikwenta. Mam pytanie czy kompy podpinane do switcha mają być również na skrętce czy może na straight-through :?: Do którego portu w switchu podpiąć skrętkę idącą ode mnie a do których pozostałe kompy :?: Pytam bo w instrukcji switcha mowa jest również o jakimś porcie "UPLINK" ale nie mam pojęcia o co im chodziło bo tak to jest napisana że nic nie rozumiem Napiszcie mi poprostu połączenia: router - switch (który port,jaki kabel) switch - komp1 (który port,jaki kabel) switch - komp2 (który port,jaki kabel) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 zmien na kable NIEcrossowane - powinno zadziałac nie ma znaczenia ktory port uzyjesz :]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 potoczna nazwa 'skretka' wziela sie od skreconych parami zyl, a nie rodzajow koncowki ;] wiec moze byc skretka-cross skretka-straight Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...