Grimlock Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Western Digital Caviar RE Zwiększona wytrzymałość, wyższa wydajność, poprawione parametry i głośnośc na poziomie Barracud. Zapowiada się apetycznie, ciekawe jak będzie z cenami. http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 No niezle cacko :) > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 sprzet wyporzyczony do testow z komp..... wiec moze niedlugo beda w sprzedarzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Posiada ktoś już ten dysk. Jakie wrażenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) Interesujące osiągi. Właśnie, ma już ktoś ten dysk? EDIT: Znowu warto rozmawiać o dyskach twardych :lol: EDIT2: mają 160GB za 414zł http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16015 Edytowane 1 Lutego 2005 przez piaskoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Ja mam Caviara z serii SE ( 7200 rpm 40 GB 8 MB cache). Dysk jest super, tylko trochę głośny :/ Jeżeli w tych nowych usunięto tę kwestię to naprawdę będzie to cacko :) Wydajny, szybki, cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomulus Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 A no prawda! WD z seri JB mialem 40 oraz 80 sa ok ale z czasem robia sie naprawde glosne. Z tego powodu przesiadlem sie na Samsunga (polecam, naprawde swietne dyski) ale widze ze sie pospieszylem z kupnem :( Ten Caviar naprawde zapowiada sie swietnie. no co sympatia to sympatia do WD. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) Miałem w rekach 80 Re i trzeba powiedzieć ze nie słychac kiedy sie talerze rozkreciły :) nawet odgłos głowicy sie lekko zmniejszył.Byłem bardzo zdziwoiny że Wd wreszcie zaczeło stosować lożyka olejowe ,ja miałem jeszcze klasyka :mur: O głośności to nie wspominam bo nie warto narazie jest cicho ;) R.I.P. Tomulus ja sie tez pospieszyłem ale nie żałuje samsung 80 jest szybszy od Caviara XL. Edytowane 1 Lutego 2005 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sekman Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Mam pytanie, to jest wersja RAID, a czy moge go podlaczyc jako jeden? Czyli on sam w budzie... pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Mam pytanie, to jest wersja RAID, a czy moge go podlaczyc jako jeden? Czyli on sam w budzie... pzdr 1532179[/snapback] tak :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 (edytowane) jestem szczesliwym (jak na razie) posiadaczem dwóch WD800JD i potwornie się grzeją 52 stopnie przy full stres to norma poprzednio miałem IBM GXP75 i max osiągały 45C a i jeszcze jedno dwa dyski zamontowane w jednej ramce zaczynają wibrować i wydają dudniący dźwięk pozatym spięte w RAID są zaje...ste i w ogóle nie jest potrzebny typ 'RE' Edytowane 10 Lipca 2005 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Czesc czy mógłbys zamieścić wyniki z HD Tach tych Twoich dysków WD800JD ( rozumiem żę są w Raidzie stripe) bo właśnie zamierzam kupić 2 takie dyski aha jeśli możesz to napisz gdzie kupiłeś i ile zapłaciłeś za jeden z góry dzięki hej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Czesc czy mógłbys zamieścić wyniki z HD Tach tych Twoich dysków WD800JD ( rozumiem żę są w Raidzie stripe) bo właśnie zamierzam kupić 2 takie dyski aha jeśli możesz to napisz gdzie kupiłeś i ile zapłaciłeś za jeden z góry dzięki hej 1543386[/snapback] wynikow z HDTech nie robiłem a wyniki z sisoft sandra sa takie:sekwencyjny odczyt: 85 losowy odczyt: 78, buforowany: 142 czas dostepu: 6.2 zapis podobny tylko buforowany troche nizej cene za sztuke dałem 238 zł gdzie: reset bydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 wynikow z HDTech nie robiłem a wyniki z sisoft sandra sa takie:sekwencyjny odczyt: 85 losowy odczyt: 78, buforowany: 142 czas dostepu: 6.2 zapis podobny tylko buforowany troche nizej cene za sztuke dałem 238 zł gdzie: reset bydgoszcz 1543569[/snapback] Dzięki już jestem w 80% zdecydowany że je kupię (jak znajde po 200) biore od razu! :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...