Vincent de Marco Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Czy do plyty kreconej na FSB=240 potrzebne sa radiatorki na mosfety np. takie ? http://www.csklep.pl/product_info.php?cPat...products_id=156 Slyszalem, ze podobno mosfet sam z siebie jest tak skonstruowany, ze ma za zadanie przetrzymywac cieplo - czy jakos tak :D I ze w sumie zakladanie radiatorkow jest bez sensu :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiaad Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 aha i na pewno będziesz tak uważał jak nie założysz ;) i podkrecisz na 250 :) a po chwili .....#!$!#$!$$ "o k***** co ja zorbiłem " :twisted: polecam wątek tamjest wszstko wyjśnione ;) tylko czytać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Cytat aha i na pewno będziesz tak uważał jak nie założysz ;) i podkrecisz na 250 :) a po chwili .....#!$!#$!$$ "o k***** co ja zorbiłem " :twisted: polecam wątek tamjest wszstko wyjśnione ;) tylko czytać ;) Ten Twoj watek o Epoxach ? A co ma piernik do wiatraka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Dla płyt pod P4 fsb 240 to nie zaden wyczy, ale napewno nie zaszkodzi załozyć radiatorki, tylko poszukać CoolMasterów, wyglądają bardzo podobnie, a na allegro były po 25zł. kiaad=> najpierw mysl potem pisz, bo to że zastanowiłeś sie nawet o jakiej plaformie mowa przed napisaniem posta, nie świadczy zbyt dobrze o tobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycu80 Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Cytat Slyszalem, ze podobno mosfet sam z siebie jest tak skonstruowany, ze ma za zadanie przetrzymywac cieplo - czy jakos tak MOSFET nie przetrzymiuje ciepla i napewno nie jest do tego skonstruowany. Wskutek przplywu znacznego pradu na mosfecie wydziela sie moc , która jest ROZPROSZONA w postaci ciepla. MOSFETY dobierane sa z pewnym zapasem ale i tak wszystko zalezy od platformy jak Nicky napisal wczesniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Chyba jednak dla swietego spokoju zaloze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiaad Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Cytat Dla płyt pod P4 fsb 240 to nie zaden wyczy, ale napewno nie zaszkodzi załozyć radiatorki, tylko poszukać CoolMasterów, wyglądają bardzo podobnie, a na allegro były po 25zł. kiaad=> najpierw mysl potem pisz, bo to że zastanowiłeś sie nawet o jakiej plaformie mowa przed napisaniem posta, nie świadczy zbyt dobrze o tobie. oj ..nie zóważyłem ;) sorrki :roll: :oops: ale postaram się być bradzije uważny ... przeważnie porblem z "mosfet" był z AMD epoxem :P Cytat Ten Twoj watek o Epoxach ? A co ma piernik do wiatraka ? a piernik do piatrak ma to że wiatrak ....też się grzeje otp..i były opisywane porblemy ..wiec nie rozumiem o co ci chodzi 8O :evil: :mrgreen: ważne aby komponety mobo były w temp. standardowej dla siebie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Kumpel mowil ze mu pospadaly radiatorki z mosfetow jak przykleil tasma. To by sie przydalo przykleic czyms mocniej, ze tak powiem 'na stale'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Cytat Kumpel mowil ze mu pospadaly radiatorki z mosfetow jak przykleil tasma. To by sie przydalo przykleic czyms mocniej, ze tak powiem 'na stale'. Ja mam u siebie (platforma nie ma znaczenia) przymocowane na stałe (no prawie, zawsze można ukręcić ;)) : posmarowałem mosfety Cooler Master Premium (dobry silikon, porównywalny z Arctic Ceramique) i dałem po maleńkiej kropelce super-glue w dwóch rogach każdego mosfetu. Przy dużym OC się grzeją, co oznacza, że przewodzą ciepło jak należy i nic jeszcze nie odpadło. Dodatkowo mam małego bonusa - część jest chłodzona aktywnie, bo Pentagram dmucha na boki, w tym na mosfety. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 No to moze tez dam po maleńkiej kropelce super-glue w dwóch rogach każdego mosfetu -> zeby sie trzymalo. A jako przewodnik ciepla zapodam Arctic Silver 5 powinno chyba byc dobrze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Ja bym nie dawał AS5, bo po mimo zapenień producenta że psata nie przewodzi prądu, to jedak tam są duże natężnia, lepiej zwykła sylikonówke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamZ Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 A ja swije rediatorki wyciąłem z jakiegoś radiatora pod P4 ( długie na 3cm chyba :)) i przykleiłem klejem silikonowym wymieszanym z pastą białą pod procki tak 50:50 ( albo nawet więcej pasty), wcześniej sprawdziłem czy można to oderwać na wypadek awarii. Taki silikon wytrzymyje kilkaset stopni także nie ma obawy że odpadnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 A tasma klejaco-termoprzewodzaca bedzie dobrze trzymac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Ja u siebie radiatorki na mosfety kleiłem na silikonie i trzymają sie i są ciepłe wiec sa gut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Cytat A tasma klejaco-termoprzewodzaca bedzie dobrze trzymac ?U mnie Al siedzi na 3m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 A jakbym przykleil radiatorek do mosfeta klejem 'Kropelka' ? Chyba wytrzyma taka temperature i nie odpadnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Cytat A jakbym przykleil radiatorek do mosfeta klejem 'Kropelka' ? Chyba wytrzyma taka temperature i nie odpadnie...tylko jaką przewodność cieplną ma kropelka ? chcesz mieć gadżet na mofsetach czy radiator ma chłodzić mofsety ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 O qrde racja, zapomnialem ... Przydaloby sie cos co dobrze przewodzi cieplo i rownoczesnie dobrze klei... Ale silikon ? W dzisiejszych czasach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Podobno warto dac jeszcze radiatorki oprocz mosfetow na jakies PLL czy PLC czy cos takiego. Jak to wyglada i gdzie to siedzi na plycie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Cytat Cytat A jakbym przykleil radiatorek do mosfeta klejem 'Kropelka' ? Chyba wytrzyma taka temperature i nie odpadnie...tylko jaką przewodność cieplną ma kropelka ? chcesz mieć gadżet na mofsetach czy radiator ma chłodzić mofsety ? To moze lepiej jakis klej termoprzewodzacy, np. cos z tego: http://4max.com.pl/grupa.asp?gg=67&page=2 albo: http://4max.com.pl/default.asp?g=129&gg=67&produkt=169 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...