Allen Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Witam, Zamierzam kupić nowy dysk twardy (Hitachi 160GB SATA), ale mam problem, gdyż nie jestem pewien czy moja płyta główna Soltek SL-75DRV będzie go w stanie obsłużyć, tzn. Czy będzie mi potrzebny (w sensie zakupu i w ogóle pracy na dysku SATA) jakiś kontroler na PCI do obsługi SATA, aby ten dysk swobodnie działał na mojej płycie głównej?? Czy w ogóle da radę go obsłużyć, w manualu nie ma nic na temat dysków SATA ;/// Thx za odp. P.S. Jeżeli się powtarza to przepraszam, przeszukałem dział Inne Komponenty, ale jakoś nie znalazałem rozwiazania dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 rozumiem ze na płyte starszą chcesz qpić kontroler sata i podpiąć dysk do tego ??? będzie działać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek@oo Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 tylko może się nie opłacać. Taki kontroler swoje kosztuje, a współczesne płyty z sata mozna kupić już za dość małe pieniądze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 najtańsza dobra płyta z sata to 170 złotych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...