Skocz do zawartości
Grzechu

Epox 8k3a - biosy

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie na 6913 najlepiej podkręcał się proc ale były bardzo dziwne problemy z magistraląAGP/PCI! Teraz urzywam 83xx i jest spoko. Te problemy z 6913 to chyba tylko na moim sprzęcie bo nikt inny czegoś takiego nie zaobserwował. Trza sprawdzić :twisted: Chyba umiesz to robić :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka. 

Chcialem sie spytac o bios do tej plyty.

Mianowicie: ktora wersja jest najlepsza (najwydajniejsza i najstabilniejsza). 

Obecnie mam bios z maja, jak by ktos pytal :) 

Dzieki za wszelkie odpowiedzi.

Ja tam mam najnowszy - już mi prawdę mówiąc wisi czy mam w Sandrze 20MB więcej, czy mniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne ze umiem zaktualizowac bios juz to robilem, a pytam bo che miec jak najwyzsza wydajnosc i jak najlepsza stabilnosc.

Lisek przykro mi ze juz ci nie zalezy i wiem ze przeklales juz ta plyte, ale ty napewno testowales poszczegolne biosy (mam nadzieje) umieszczajac je tutaj i chcialbym sie dowiedziec jakie sa twoje doswiadzczenia z biosami

bardzo mi zalezy na poprawie wydajnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lisek przykro mi ze juz ci nie zalezy i wiem ze przeklales juz ta plyte, ale ty napewno testowales poszczegolne biosy (mam nadzieje) umieszczajac je tutaj i chcialbym sie dowiedziec jakie sa twoje doswiadzczenia z biosami bardzo mi zalezy na poprawie wydajnosci.

Ostatnich już nie porównywałem, ale teraz lece na "8k3a2829.bin" i nie mam najmniejszych problemów z wydajnością... Zapodaj sobie ten i już. Chyba, że Ci zależy na 100 punktach w 3DMark'u...

Jeżeli chcesz sobie poczytać o nowych biosach to zapraszam na AOAForums, bo tam pisze człowiek z EPoX Tech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie walnalem 2719 i w 3dmarku mam 60pkt wiecej a w q3 mam 2 klatki wiecej :D .

Jutro bede dalej testowal i aktualizowal. I mam jeszcze jedno pytanko:

Mozna wrocic z nowszego do starszego biosu bez jakichkolwiek problemow?

A co do testow w Q3 tez mam pytanko: Co trzeba zrobic rzeby dzwiek nie byl generowany bo ciagle na wlaczonym jade, a testuje sie chyba na wylaczonym nie?

Dzieki za odpowiedzi, co nie znaczy ze nie mosicie juz pisac o swoich spostrzezeniach co do biosow.

Pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi