Skocz do zawartości
TomekB

Mój shroud

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem sobie coś takiego i zastanawiam się czy wentyl będzie dobrze ciągnął powietrze jeśli jest zamocowany pod pewnym kątem do chłodnicy(czy powietrze będzie równomiernie przechodziło przez chłodnicę).

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie schrouder lecz schroud :D :mrgreen:

Ale niezla robota :D Wazne zeby bardzo dokladnie dolegal do chlodnicy, najlepiej uszczelnic silikonem...

Z tymze IMHO lepiej bedzie jak ten wentyl bedzie nawiewal na chlodnice, ale to juz musisz sprawdzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na fotce to po prostu leży sobie na biurku ponieważ nie jest jeszcze zamontowane  :wink: 

Docelowo ma być zamontowane w środku obudowy tuż pod koszykami 5.25 i wciągać przodem obudowy powietrze.

Jeśli dobrze to ułożysz, to nie koniecznie. Możesz pokombinować i dać jeszcze jeden taki shroud z drugiej strony chłodnicy. Następnie zamontować to tak, żeby powietrze było wciągane spodem budy i wydmuchiwane przodem. Jednak jeśli masz z przodu budy inne wentylatory, to one będą wciągały ciepłe powietrze.

Machnij jakiś schemat budy z rozmieszczonym wc.

lspider, a skad ma czerpac powietrze do przepchania przez nagrzewnice, jak bedzie stalo jak stoi na fotce :P

Nie zakładałem, że będzie dokładnie tak stało. Wystarczy dorobić nóżki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten wentyl rzeczywiście jest okropny (za 20 zł nie można liczyć na cud), ale kupiłem go w sumie po to żeby przypasować rozstaw otworów. Jak już będzie to miało chodzić na stałe to zainwestuje w coś lepszego. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi