miodek Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 sprowadzam dla siebie z niemiec sprzet wymieniony w temacie. zastanawiem sie czy kilka sztuk dla innego ludziska nie sciagnac i nie wystawic na allegro przy 0W temperatura bloku dochodzi do -48C przy 100W do okolo -35C zebym nie stracil na tym, by musial sie znalezc kupiec za okolo 2000zl [/google] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio - Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 2000zł to sporo kasy jak za taki sprzęt . Ja bym osobiście wolał juz sobie coś poskładać samemu albo zlećić to komuś innemu , ale jeśli ktos cche miec ładny mebel w pokoju no to .................. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Cena niby przystepna ale bez modowania tego mach I dobrych temperatur sie nie osiagnie. Ale za to jesli tam jest kompresorek NL9 a pewnie jest to ten system jest bardzo cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 w mach I jest NL11F i po modyfikacji na R404A/R22/R507 smiga az milo ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miodek Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 39 dBa przy starcie systemu 31 dBa w czasie pracy jest to jeden z systemow gdzie nie zwraca sie uwage na cisze pracy, a na wydajnosc pracy... berkut mozesz napisac ile gdzies taka modyfikacja kosztuje i co sie z nia wiąże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Nl11F jest na bank w mach2, a czy w mach1 tego nie wiem, zawsze wydawalo mi sie ze mach1 ma slabszy kompresor. Modyfikacja polega na wymianie gazu i kalibracji jego ilosci. Nie wiem czy czasami w mach1 nie trzeba bylo kombinowac cos z kapilara. Po modyfikacji system startuje szybciej, schodzi do lepszych temperatur i wytrzymuje wieksze obciazenie. Jest jeszcze minus, mocniej sie grzeje kompresor i troszkeglosniej dziala. A ile kosztuje to zalezy kto ci to robi. W USA mniej wiecej 150-200$ no ale tu to raczej jest polska ;). Juz jedna prometeie zmodowalem na 404A - TUTAJ jest recka z modowania. Berkut na 100% tez to potrafi :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmys Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 powiem tak: nigdy nie mów nigdy, aczkolwiek nie wątpię w jego umiejętności ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...