pmp Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 ponownie wystawionę, zapinke masz po tej samej stronie co normalnie, i wtedy 4 piny wystają z prawej strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 przy pfc zasugerowalem sie tym http://www.fsp-group.com.tw/english/02_pro...ATX%2012V%202.0 :P widac ktos popelnil blad? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 ponownie wystawionę, zapinke masz po tej samej stronie co normalnie, i wtedy 4 piny wystają z prawej strony. thx za odpowiedz, jak tylko sprzedam swojego chiefa, to zainteresuje sie tym fortronem, mam tylko nadzieje ze nie bedzie juz za pozno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Wydaje mi się że właśnie znalazłem interesujący mnie zasilacz :D 29A na 12v, 12cm wentylator, u mnie 1cm nd zalmanem 7000alcu a wiec -*C na procku. Jedyne moje wątpliwości -> jak się ma 14+15A na 12v do powiedzmy tych samych A ale 1x na 12V,,, Nie wiem czy mam dane A na części wtyczek czy to się po prostu sumuje... ;-) Zostaje jeszcze kwestia ciszy- a liczę że będzie cicho. Porównanie mam do enlight 300W - 300-202 inaczej sirtec tj np. chief 300W,,, jak to się ma do np. topowerów,,, bral bym bez zastanowienia tagan/topower ALE -> wierze ze 12cm zdecydowanie lepiej wietrzy przy okazji budę a w moim midi to ma znaczenie... O to czy spokojnie pociągnie bartona 2500MHz 1,65v z radkiem 9700pro @ 9800pro itd nawet nie pytam... 400W fsp... PMP - wierzę że miałeś w ręku te fortrony, raczej też im nie odpuściłeś ;-) EDIT: Btw - mobo to a7v880, co do wtyczki 20/24 pin rozumiem ze wtykam ją tak że 4piny są zbędne i "zostaje obok", 20 pozostałych spox pasuje Jesli wyrażam się nie jasno - zważcie na to że dzisiaj miałem egzamin i świętowałem leciutko ;-) chociaz wyniki... no cóż, to już dzisiaj, w samo poludnie heh ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 forest kila zbila: co do wtyczki, rozumiesz dobrze :-) jeżeli chodzi o głośność to bardzo przyzwoicie, przy innych wiatraczkach w obudowie i tak nie zauważysz. loobek: nikt nie popełnił błędu. link pokazuje FSP400-60THN, które nie ma PFC. -P dodane w końcówce modelu to własnie pasywne PFC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 forest kila zbila: [cut...] jeżeli chodzi o głośność to bardzo przyzwoicie, przy innych wiatraczkach w obudowie i tak nie zauważysz. Masz możliwość przyrównania go do jakiegos innego popularnego zasilacza ?? np. chiefów/neoteców itd.,,, jak z tym zasilaczem pod obciżeniem - mocno przyspiesza? nie chciał bym na własne ucho badać czegoś w stylu drugiego biegu w fsp 300W ;-) Zostaje jeszcze kwestia 2x12v... gdzies przy opisie innego zasialcza z 2x12v czytalem ze jedna 12stka wychodzi z 2x2 wtyczki P4... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 ponoć nie za mocno, choć ja osobiście tylko je widziałem fizycznie, ale nie podłączałem bo nie mam na to chęci ani czasu :] Co do tego gdzie wyprowadzone jest 12V2 to odpowiem na to Ci jutro, jak przyjrze się kabelkom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 kupilem zasilaczyk, okazalo sie niestety ze bez przejsciowki nie wejdzie na abita nf7, wlaczylem go na "zwarcie" zasilka optycznie wyglada bardzo dobrze, wiatrak przynajmniej przy minimalnym obciazeniu -2cdromy 2hddeki i kilka wiatrakow jest na prawde cichy, co do 2*12v to sprawa wyglada nastepujaco, jedna linia jest wyprowadzona tylko i wylacznie do zlacza atx12v - wiec tu nie bedzie przejsciowki i cale 14A idzie do plyty, natomiast druga linia jest podzielona na molexy i duza wtyczke, niestety do ok 1 pazdziernika nie jesrtem w stanie powiedziec nic wiecej o np. napieciach pod obciazeniem, bo dopiero wtedy bede mial przejsciowke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 tak jak myślałem... jak dla mnie odpada, na plycie nie mam "kwadracika",,, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Znowu popisze sie głupim pytaniem, czydo moje Asusa a7v8x-x i podłacze zasilacz o którym mowa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Nicky, sprawa wyglada tak jak ______""______ |_____________| |_____________| patrzac w ten sposob piny sa z lewej strony wtyczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Znowu popisze sie głupim pytaniem, czydo moje Asusa a7v8x-x i podłacze zasilacz o którym mowa?? Nicky, może i podłączysz ( piotrek_zet dał schematyczny szkic ) - ale Twoja mobo zasila procka z lini 5V ( nei ma "kwadraciaka" - jak napisał forest kila zbila) i ten zasilacz będzie po prostu gadżetem w Twoim kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 zgk5, apropo przejsciowek to mozna zastosowac inne rozwiazanie -> jesli wtyczka nie wejdzie do plyty tak jak w moim przypadku, po lewej stronie mam kondensatory ktore zawadzaja, mozna zawsze odciac te 4 piny razem z kawalkiem wtyczki i wtedy nie ma problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 jesli wtyczka nie wejdzie do plyty tak jak w moim przypadku, po lewej stronie mam kondensatory ktore zawadzaja, mozna zawsze odciac te 4 piny razem z kawalkiem wtyczki i wtedy nie ma problemu Tzw. metoda Brutal Force - tania i skuteczna w 100% :lol: ; kasujemy jednak gwarancję zasiłki. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Znowu popisze sie głupim pytaniem, czydo moje Asusa a7v8x-x i podłacze zasilacz o którym mowa?? Nicky, może i podłączysz ( piotrek_zet dał schematyczny szkic ) - ale Twoja mobo zasila procka z lini 5V ( nei ma "kwadraciaka" - jak napisał forest kila zbila) i ten zasilacz będzie po prostu gadżetem w Twoim kompie. Ale takiej zasiłki nie kupuje sie żeby ją wymieniać za pół roku, a tego mobo nie będe miała dłużej. Wracając do wtyczki, to czy nie można by ściagnąć wtyczkie ESP założyć ATX i zaizolować pozostałe kable?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Nicky sorki z glupie pytanie, kobieta??, jesli tak to fajnego masz avatarka :), pozdro, jesli masz zamiar kupic nowe mobo kozystajace z 12v to bierz te zasilke i sie nie zastanawiaj, mocniejszego 12v w tej cenie nie znajdziesz, wiem bo sam szukalem :), mozna zmienic wtyczke, albo mozna po prostu ciachnac 24pinowke -> pierwsze 20 pin ma taaki sam uklad jak w normalnej wtyczce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 mozesz zdjąć wtyczkę i zalozyc std,, jaka tam kobieta z niego ;-) - jak sie szybko pisze to się czasem cos na zapas wciśnie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 jaka tam kobieta z niego ;-) hehe w podpise to student na UJ- więc chyba osoba po nickiem "Nicky"jednak nie jest kobietą.:wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Podczepie sie pod temat: potrzebuje zasilacza pod zestaw Athlon 1800+ 512mb oraz Radeon 9550 / Gf4 Ti Co bedzie lepszym wyborem Foxconn Deer 350 czy 400W czy jednak troszke pewniejszy Chieftec 300W ? Zapewne oba zasilacze to solidna marka. Czy roznica w stabilnosci bedzie zauwazalna ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31722483 czy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31909791 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 dwa dni temu fortronek 400w przyjechal. zostal podlaczony do Asus p5s800 (dziwna mobo, bo ma 24pin wtyczke i ATX12 i taki zasilacz byl wymagany), 512ddr, p4 3,06 na LGA, R9600xt, siasis twardziel 7200 i inne zabawki. nie mialem czasu sie nim pobawic, ale zasilacz pracuje cicho a napiecia sa stabilne. nic wiecej nie powiem, bo klient dlugo na sprzet czekal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Podczepie sie pod temat: potrzebuje zasilacza pod zestaw Athlon 1800+ 512mb oraz Radeon 9550 / Gf4 Ti Co bedzie lepszym wyborem Foxconn Deer 350 czy 400W czy jednak troszke pewniejszy Chieftec 300W ? Zapewne oba zasilacze to solidna marka. Czy roznica w stabilnosci bedzie zauwazalna ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31722483 czyhttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=31909791 chief zdecydowanie pewniejszy, nie pchal bym sie w Deer`y, moze i twoj aktualny sprzet pociagnie ale przy pierwszym upgradzie moga pasc, jesli za duzo nie podkrecasz to chief jest idealny, Niemiec wez cos potestuj ta zasilke, ja pewnie jutro nad nia zasiade ze tak powiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 niestety nie ma juz szans, bo tylko zasilacz zostal zainstalowany, sprzet odpalony i winda instalnieta i sprzet pojechal do klienta, bo i tak dlugo czekal na sprzet z powodu braku zasilki.niestety nie ma juz szans, bo tylko zasilacz zostal zainstalowany, sprzet odpalony i winda instalnieta i sprzet pojechal do klienta, bo i tak dlugo czekal na sprzet z powodu braku zasilki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 no coz, jutro ja moze cos opowiem :), moze bartek sie troszke bardziec podda OC choc watpie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Ciekawy jestem wpływu Super Zasiłki na OC procka - koniecznie napisz co z tego wyszło.??? Ja jadę na Fortronie FSP 300 - 60 GTP z wydajością 15A na lini 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 dopra cos moge napisac, tylko ze miernik bede mial dopiero jutro albo w poniedzialek : 1) tak jak pisalem druga 12v jest doprowadzona tylko do ATX12 wiec mobo raczej nie poda mi oddczytu z tej drugiej lini, a ona jest tu najwazniejsza 2) poniewaz nie mam jeszcze wody, musialem zdjac na krótki czas to nie jestem w stanie sprawdzic pelnego oc, ale z tego co zobaczylem to jestem zadowolony. Chieftec nie wyrabial juz przy procu potraktowanym napieciem 1.95(bios) - w czasie prime miałem 11.55 i 11.75 przed odpaleniem prime, wiec spadki mialem dosyc duze, natomiast w przypatku fortrona procek spokojnie ciagnie 2v przy primie ma 11.80 bez prime ma 11.87 wiec spadek na prawde minimalny, tylko ze jest to odczyt z 12 ktora idzie na napedy i do duzej wtyczki i tak jak pisalem odczyty z drugiej lini bede mial za pare dni. 3) co do glosnosci to jestem zadowolony choc nie moge ocenic glosnosci pod wiekszym obciazeniem glownie ze wcgledu na halas AC i to ze przez AC boje sie kompa za bardzo podkrecac, alew totalnym idlu - zasilacze wlaczane tylko na zwarcie chief byl minimalnie cichszy, ale tylko minialnie, przy czym moj chief byl na prawde cichy nawet przy WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziungwaj Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 czy na tej zasilce tez barracuda piszczy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 nie, nic nie piszczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 bardzo prosze , doradcie co kupic do sprzetu z podpisu , to http://allegro.pl/show_item.php?item=38829774 czy schifteca 360 wat DF czy moze cos innego ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...