Skocz do zawartości
keiename

Athlon XP 1800+@2200+ i problem

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie odblokowalem mnoznik, zakupilem pamiatki Kingstona i zaczelo sie porzadne krecenie :lol:. Przy mnozniku 12.5 (w biosie pisze 13 :!: :?: ) stuprocentowa stabilnosc osiagam przy FBS 140. Powyzej niebieskie ekrany przy ladowniu windy. Nastepny monoznik w biosie to 14 (chyba w rzeczywisztosci 13). Jak go wybieram to [gluteus maximus] czarny ekran i zero reakcji. Przy FBS 144 mam 1800Mhz (2200+) ale wyskakuja niebieskie ekrany :cry: . Przy mnozniku 11.5 bez problemu wszystko smiga na 144. A powyzej FBS 150 czarny ekran.

Vcore 1.85, Vmem 2.7.

Ma ktos pomysl?

Czy ktos moze ma AXP1800+@2200+?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie odblokowalem mnoznik, zakupilem pamiatki Kingstona i zaczelo sie porzadne krecenie :lol:. Przy mnozniku 12.5 (w biosie pisze 13  :!:  :?: ) stuprocentowa stabilnosc osiagam przy FBS 140. Powyzej niebieskie ekrany przy ladowniu windy. Nastepny monoznik w biosie to 14 (chyba w rzeczywisztosci 13). Jak go wybieram to [gluteus maximus] czarny ekran i zero reakcji. Przy FBS 144 mam 1800Mhz (2200+) ale wyskakuja niebieskie ekrany  :cry: . Przy mnozniku 11.5 bez problemu wszystko smiga na 144. A powyzej FBS 150 czarny ekran.

Vcore 1.85, Vmem 2.7.

Ma ktos pomysl?

Czy ktos moze ma AXP1800+@2200+?

mam xp1700 i dopiero przy magistrali 158 pojawiaja sie bledy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem polega ta tym ze mnoznik odblokowal sie w jakis dziwny sposob  :?  moge zmieniac w zakresie 11-12.5 ponizej i powyzej ciemnosc  :(

zetrzyj wszystko i zamaluj jeszcze raz , zle polaczyles mostki

Pwenie tak ale naprawde mam dosc tego lepienia :( A zreszta niech zostanie jak jest 1750Mhz to moze nie jest kres mozliwosci tego proca ale na razie niech tak bedzie. Ale na szynie 144 powienien chodzic bez zajakniecia :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem polega ta tym ze mnoznik odblokowal sie w jakis dziwny sposob  :?  moge zmieniac w zakresie 11-12.5 ponizej i powyzej ciemnosc  :(

zetrzyj wszystko i zamaluj jeszcze raz , zle polaczyles mostki

Pwenie tak ale naprawde mam dosc tego lepienia :( A zreszta niech zostanie jak jest 1750Mhz to moze nie jest kres mozliwosci tego proca ale na razie niech tak bedzie. Ale na szynie 144 powienien chodzic bez zajakniecia :twisted:

ja sam bylem zaskoczony ale u mnie na 152 chodzi stabilnie :))) a to tylko KT266 :) i pamieci nonamy :)

IBM DTLA nawet takie taktowanie wytrzymuje ... PS. nie wie ktos jak go skutecznie zabic ... w marcu mi sie gwarancja konczy ... a na 100% nie chce czekac az sam zdecyduje wykorkowac ...choc narazie sie na to nie zanosi ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera mam problem i w sumie pytanie.Mam xp 1700+ AGOIA dzisiaj kupilem ELPOX'a 15 (e-z fix) smarowalem mostki chyba z 5 razy i zadna z prob sie niepowiadla mnoznik jest dalej zablokowany :((.Robilem wszystko zgodnie z instrukcjami na roznych www jednak pominolem wypelnianie dziurek po LASERZE klejem (kropelka,supeglue) czy moze to bys powodem tego ze nie moge mnoznika odblokowac ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HE HE nic dziwnego że nie działa spiąłeś do masy (te dziórki).

Zmaż a do dziurek wlep silikon od radiatorków. To nieżły izolator a jak coś zesmarzysz to łatwo wyczyścić.

A tak wogóle to istnieje opcja szukaj i jak jużmasz skuteczną metodę to jej nie ulepszaj próbując zaoszczędzić trochę pracy.

Powodzenia przy odblokowywaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HE HE nic dziwnego że nie działa spiąłeś do masy (te dziórki).

Zmaż a do dziurek wlep silikon od radiatorków. To nieżły izolator a jak coś zesmarzysz to łatwo wyczyścić.

A tak wogóle to istnieje opcja szukaj i jak jużmasz skuteczną metodę to jej nie ulepszaj próbując zaoszczędzić trochę pracy.

Powodzenia przy odblokowywaniu.

Probowalem juz wszystkiego i qpa silikony ,super glue i %%@$#^ dalej zablokowany :( :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...