Agrest Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 kurcze pomóżcie !!! sprawa jest taka: mam Leadtek FX 5200 po reinstalce Wxp .avi wyswietlają mi sie w paskudnych czerwonych odcieniach próbowałem już różnych kodeków i driverów nawet na czystym nowo postawionym systemie - bez sterowników -tylko z kodekami to mi się robi przed instalką wszystko grało a teraz taki lol bawiłem się też ustawieniami karty ale toniewiele pomaga - po prostu w avikach wyswietla zbyt czerwono HELP!!! może flash biosu karty pomoże?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacHoO Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 a jakim programikiem? Najlepiej spróbuj : bsplayer - i tam jest opcja "ForceRGB" [Wymuszaj tryb RGB] - powinno być good [ja tego używam bo niektóre filmy są straszliwie ciemne ^^] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrest Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 dzięki ale nie pomaga sprawdziłem katrte na innym kompie i jest ok co ciekawe wygląda na to że sterownik karty nie pozwala na zmiane kolorów tzn. cały czas utrzymuje te same ustawienia mimo prób zmiany ... może komus jeszcze przyjdzie cuś do głowy ?? z góry dzieks ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 a na innym kompie byles pewien ze te same kodeki? bo mniej niz 1% problemow z filmami jest powodowany sprzetem cyz sterownikami. na ogol jest to wina kodekow. a jakies isntalowales? kolejny pack 100megowy zajmujacy wszystkie kodeki z ostatnich 10 lat i rowniez na 5 nstepnych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrest Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 nie nie nic z tych rzeczy - u siebie próbowałem oddzielnie na ffdshow + WM9 ; K-Lite cocec pack 2,26 ; i 2,31 a na innym kompie były K-Lite 2,26 dlatego na czystym systemie próbowałem zainstalowć WYŁĄCZNIE jakiś kodek (ffdshow lub K-Lite 2,26) i dalej było to samo zauważyłem że w sterowniku w zakładce kolorów ustawieniami domyślnymi przy nasyceniu są 114 % - co ciekawe jak zmieniam na 100 % to obraz niby się poprawia ale sterownik nie zapisuje zmian tzn. po następnym otwarci jest to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...