CriXu Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Witam! Mam płyte MSI KT4AV-L i procka Athlona XP 2600+ (FSB166) oraz pamiątki TwinMosa 256MB DDR400 CL2.5 i mam taki dziwny problem (chyba chodzi o pamieci) bo przy ustawieniu pamieci na auto czyli przy CL2,5 i szynie 400MHz komp mi sie wiesza, restrtuje, wyskakuja krytyczne wyjatki.... sprawdzalem objawy na 2 systemach XP i 98 (nawet zmienialem Service Packi do płyty i tez nie pomoglo) i dziwnym trafem w biosie zmienilem FSB pamieci na 333MHZ i CL2 i o dziwo wszystko działa (zero jakich kolwiek problemow).... i dlaczego przy ustawieniu 400MHz komp mi sie wiesza nie chodzi tak jak powinien..... jak myslicie dlaczego tak sie dzieje (moze cos z napieciami).... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 nieregulaminowy tytol topica , czy ustawiles tez synchro porca na 200? czy twoja mobo obsluguje FSB 200 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 płyta kt400 poczytaj co to oznacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 KT4AV obsługują pamięci 400 ale mogą mieć problemy. Ustaw na "By SPD", czasem to pomaga. BTW, ustawianie pamięci na 400 przy tej konfiguracji nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 ale na tej plynie nie ma zadnej opcji do synchronicznej pracy pamieci z procesorem (chyba ze nigdy nie bylo i nie bedzie i trzeba samemu poustawiac FSB) no nie wiem przesiadlem sie tylko z KT133A a tam nic takiego nei bylo :( PS. czemu takie ustawienie ma nie miec sensu SiSoft sandra pokazuje ze przesył by mi wzrosl z 2095 na 2875 a to duzo jak dla mnie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 bez sensu bo proc nie pracuje na tej samej fsb co ram , było szukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 ...ale na tej plynie nie ma zadnej opcji do synchronicznej pracy pamieci z procesorem... A SDRAM frequency - Auto to co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 bez sensu bo proc nie pracuje na tej samej fsb co ram , było szukaj Dla nForce2 proc z ramem synchro daje najwieksza wydajnosc dla KT400 nie koniecznie, lepiej ustawic ram na DDR400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Dla nForce2 proc z ramem synchro daje najwieksza wydajnosc dla KT400 nie koniecznie, lepiej ustawic ram na DDR400W teorii tak ale: 1. zrób testy synchro i asynchro - u mnie nie było różnicy 2. 333 = lepsze timingi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...