misio_m Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Witam Sprzęt jaki mam macie w sygnaturce, zaktualizowałem dzisiaj bios programem MSI live update, w idle na procu mam ~52 stopnie, przed zmianą biosu z 3.8 na 3.9 temperatury były ~42 stopnie w idle, czy jest to błąd czujnika, czy to normalna temperatura dla tego proca? Z góry dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amade Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 U mnie coś takiego ma miejsce, kiedy w biosie ustawię "hyper threading.." na disable. Czasami prosi o to jakiś instalator. Aktualizowałeś bios, więc mogło się ustawić na disable - proponuję sprawdzić. Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 niestety to nie to, w biosie jest enable i jak zrobiłem disable to temperatura była taka sama nadal :( Ale dzięki za dobre chęci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 To będzie raczej wina biosu ja w moim Abicie tez mialem coś takiego tyle, że w drugą stronę. Mnie temperatury spadły o jakieś 10stopni po upgrade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 tyle że teraz mam najnowszy bios, a temp mniejsze o ok 10-12 stopni były na biosie o numerku mniejszym, chciałbym teraz zamienić ten bios na ten starszy ale boję się zamieniać programem innym niż msi live update :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Nie musisz sie bac, potrzebny ci nowy awardflash , plik binarny biosu i czysty dos (a zreszta msi live update tez chyba potrafi wgrac starszy bios??) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 ja bym nie ryzykował flashowac takim shitem jak liveupdate i to jeszcze pod windą, czysty dos only, nigdy nie wiadomo co się stanie, czy moze jakis program lub sterownik albo wirus dzialający w tle cos zaklóci. nigdy nie wiadomo . jak pichu napisal czysty dos tylko daje 100%pewnosci ze plik z biosem znajdzie sie w takiej samej postaci w jakiej go pobrales w kosci na plycie. Najlepiej zrobic to ręcznie, w przypdaku twojej płyty tylko dyskietka startowa z amiflashem dolACZONYM do biosu. wszystkie wersje biosow dostepne na stronie MSI wraz z opisem zmian pozdro jude Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 jestem w biosach zielony, pozamieniałem jakoś pliki w instalatorze biosu live update i zamieniłem na 3.8 pod windą, jak widać pisze tu więc komp chodzi :) thx 4 all za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Ja miałem zawyżone odczyty temp. procesora do momentu gdy upgradowałem bios do wersji 3.7. Przy tym biosie wskazania temp. spadły o ok. 10-15C :P Biosu tego nie zamierzam zmieniać, bo wszystko ładnie i stabilnie podkręca się :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 powiem Ci tak, jak kupiłem płyte to miałem bios 3.6 i też zawyżone były temp, zmieniłem do 3.8 i było normalnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...